Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Kosong di KKM Effective Sehingga 5 Oktober 2022

jawatan kosong kkm

Terkini: Pengambilan Jawatan Kosong Di KKM l Permohonan Dibuka Sehingga 5 Oktober 2022. Kerajaan telah membuka peluang kerjaya kepada rakyat Malaysia bagi tahun 2022. Permohonan jawatan kosong kini dibuka meluas kepada para pemohon pekerjaan.

Dibawah kementerian kerajaan, peluang pekerjaan yang dibuka merupakan satu peluang keemasan kepada para pelajar lepasan SPM dan graduan Universiti. Peluang yang dibuka merupakan suatu keperluan yang perlu diisi dengan kadar segera. Permohonan  boleh dibuat dengan mengikuti syarat-syarat dan kelayakan yang ditetapkan.

Terkini: Pengambilan Jawatan Kosong Di KKM l Permohonan Dibuka Sehingga 5 Oktober 2022

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Untuk pengetahuan umum, jawatan kosong kini boleh dibuat permohonan apabila dibuka permohonan. Pemohon boleh membuat permohonan berdasarkan kelayakan akademik yang ditetapkan oleh kerajaan Malaysia. Syarat minima permohonan jawatan adalah PMR,SPM,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan:

Jawatan :

  • Penolong Pegawai Sains (PPS)

Sektor : Kerajaan

Taraf : Kontrak Personel MYSTEP

Segala permohonan jawatan adalah tertakluk kepada maklumat rasmi dan terikini oleh pihak majikan. Segala perubahan baharu dan keperluan jawatan adalah mengikut kepada terma dan syarat pihak majikan.

Bilakah Permohonan Dibuka Dan Ditutup?

68a99889 7866 4615 aff9 0304c0da49db 6

Untuk makluman semua, permohonan jawatan kosong bagi jawatan yang ditawarkan dibuka bermula sekarang dan bakal ditutup pada 5 Oktober 2022. Permohonan boleh dimohon segera secara atas talian.

Diskripsi Tugas Utama

1. Membantu pengumpulan data dan kompilasi reten-reten dan laporan aktiviti-aktiviti entomologi daripada negeri setiap bulan/minggu

Menyusun dan membuat filing bagi semua maklumat dalam unit pengawasan dan kajian entomologi samada hardcopy atau softcopy. Membantu menyemak kemasukan dan

kesahihan data ke dalam sistem data online iv. Menyediakan laporan ringkasan pencapaian penerimaan data-data aktiviti entomologi secara mingguan dan bulanan

v. Membantu menyelaraskan aduan yang diterima di peringkat daerah, negeri dan kementerian berkaitan racun serangga, peralatan kawalan vektor dan kacau ganggu perosak

vi. Membantu mengemaskini, menyediakan dan menyenarai peralatan kajian entomologi peralatan dan kelengkapan mesin kawalan vektor/pest dan koleksi sampel entomologi

Apakah Syarat Kelayakan Bagi Permohonan?

Bagi pemohon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan, anda perlulah meneliti dahulu syarat kelayakan permohonan. Berikut merupakan syarat kelayakan permohonan:

  1. Mestilah mereka yang berwarganegara Malaysia
  2. Berumur 20 tahun keatas
  3.  Memiliki Diploma dalam bidang Sains Biologi atau Sains yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
  4. Bertanggungjawab, komited, kreatif dan boleh bekerja di dalam pasukan dengan pengawasan yang minimun.
  5. Berkemahiran menggunakan perisian (Words, Excel, Powerpoint, Publishers) dan mengurus dalam pengurusan data dan statistik pangkalan data.
  6. Memiliki komputer riba sendiri adalah diutamakan

Bagi mereka yang berminat membuat permohonan jawatan kosong, anda boleh ikuti maklumat permohonan dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di Kementerian Kesihatan Malaysia Tahun 2022

Permohonan Jawatan Kosong

Untuk makluman kepada mereka yang berminat membuat permohonan, anda boleh membuat permohonan segera sebelum tarikh tutup pada 5 Oktober 2022.

Permohonan boleh dibuat secara atas talian dengan melampirkan resume dan butiran lengkap diri bersama dokumen yang penting.

Bagi mengetahui lebih lanjut, iklan ,syarat kelayakan dan cara permohonan, anda boleh ikuti laman dibawah:

Iklan, Syarat-Syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Di KKM

Cara Memohon Jawatan

Kemukakan resume beserta gambar terkini berukuran passport, salinan kad pengenalan, salinan sijil dokumen-dokumen yang telah disahkan ke alamat email :

[email protected]  dan [email protected]

TAJUK EMEIL: PERMOHONAN MYSTEP

Bagi sebarang persoalan dan pertanyaan, anda boleh hubungi ke:

PUAN PERADA WILSON PUTIT

TEL: 03-8883 4267

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati