Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Tentera Darat Malaysia (TDM) Besar-besaran Effective Sehingga 30 Julai 2022

Tentera Darat

Terkini : Pengambilan Jawatan Tentera Darat Malaysia(TDM) Besar-Besaran Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 31 Julai 2022 l Mohon Segera. Tentera Darat Malaysia (TDM) telah membuka  jawatan kosong kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Tentera Darat Malaysia (TDM) merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana TDM merupakan satu badan kerajaan yang bertanggungjawab di Malaysia dalam menjaga keamanan, keselamatan dan memastikan keharmonian yang penting kepada pelbagai bangsa dan kaum. TDM yang merupakan badan kerajaan yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana berfungsi sebagai pusat ketenteraan yang melahirkan rakyat Malaysia yang sanggup berkorban demi agama, bangsa dan negara. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

Terkini : Pengambilan Jawatan Tentera Darat Malaysia(TDM) Besar-Besaran Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 31 Julai 2022 l Mohon Segera!

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Tentera Darat Malaysia (TDM) terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

 • Jawatan :
  • Perajurit Muda Siri 196/2022

 • Sektor: Kerajaan
 • Taraf : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Tentera Darat Malaysia (TDM) . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data kerajaan.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula  Julai dan permohonan akan ditutup pada 30 Julai 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Tentera Darat Malaysia (TDM). (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Tentera Darat Malaysia (TDM) oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

SYARAT ASAS PERMOHONAN

 1. Warganegara Malaysia
 2. Berumur 18 tahun hingga tidak melebihi 25 tahun pada 31 Julai 2022 (Pengambilan Siri 196 2022).
 3. Penglihatan –
  • Boleh melihat dengan jelas tanpa cermin mata atau kanta lekap
  • Tidak rabun warna.
 4. Pendengaran – Tahap pendengaran yang baik tanpa alat bantuan pendengaran
 5. Memiliki tahap kecergasan jasmani yang tinggi.
 6. Taraf kesihatan – sihat, tidak cacat anggota badan, tidak pernah mengalami kecederaan serius seperti patah tulang, tidak menghidap penyakit lelah, tidak mempunyai penyakit kronik dan tidak mempunyai penyakit keturunan.

SYARAT FIZIKAL

 1. Tinggi:
  • Ukuran Tinggi Minima Lelaki 1.62 m
  • Ukuran Tinggi Minima Wanita 1.57 m
 2. Berat:
  • Berat Badan Minima Lelaki 47.5 kg
  • Berat Badan Minima Wanita 45.0 kg
 3. Indeks Jisim Badan (BMI) :
  • Indeks Jisim Badan Lelaki dan Wanita Diantara 18.0 hingga 26.0

SYARAT AKADEMIK

 1. Memiliki Sijil SPM/SPVM dan setaraf.
 2. Keutamaan diberikan kepada pemohon yang memiliki KEPUJIAN seperti berikut:
  • Bahasa Melayu
  • Bahasa Inggeris
  • Sains
  • Matematik
  • Sejarah
PM196

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Perajurit Muda Siri 196 Di Tentera Darat Malaysia (TDM) Tahun 2022

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di  Tentera Darat Malaysia (TDM) tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 30 Julai 2022.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak  Tentera Darat Malaysia (TDM)Anda boleh merujuk makluman dari pihak TDM  dibawah berkenaan cara permohonan:

POSTER 195 PENGAMBILAN BARU

Iklan Jawatan Kosong Di Tentera Darat Malaysia (TDM)

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan jawatan kosong Perajurit Muda Siri 196/2022 di Tentera Darat Malaysia (TDM) tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan pihak TDM sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 30 Julai 2022. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Permohonan Perajurit Muda Di Tentera Darat Malaysia (TDM) Tahun 2022

Untuk membuat permohonan jawatan Perajurit Muda Siri 196 Tahun 2022 , anda boleh membuat permohonan secara atas talian dengan merujuk maklumat dibawah:

CARA MEMOHON

1. Semua permohonan hendaklah dibuat secara atas talian (online) dengan menggunakan pautan di:

2. Calon harus memahami syarat kelayakan yang telah ditetapkan terlebih dahulu sebelum memohon bagi memastikan syarat-syarat kelayakan dipatuhi.

3. Hanya satu (1) permohonan sahaja dibenarkan untuk setiap calon.

4. Sila pastikan maklumat anda di isi dengan lengkap dan sempurna sebelum dihantar.

5. Calon yang layak ke Pemilihan Akhir akan dimaklumkan melalui akaun Pendaftaran Baru/ Daftar Masuk yang telah didaftarkan.

Rujuk gambar dibawah cara-cara untuk mendaftar online:

tdm

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan jawatan kosong Perajurit Muda Siri 196/2022 di Tentera Darat Malaysia (TDM) tahun 2022  merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati