Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Kerja Di KWSP Bagi Pelbagai Jawatan Untuk Bulan September 2023

Pengambilan Kerja Di KWSP Bagi Pelbagai Jawatan Untuk Bulan September 2023
Pengambilan Kerja Di KWSP Bagi Pelbagai Jawatan

Pengambilan Kerja Di KWSP Bagi Pelbagai Jawatan. Makluman terkini bagi mereka yang sedang berusaha memohon kerja atau masih mencari pekerjaan anda boleh membuat permohonan segera di Pengambilan Kerja Di KWSP Bagi Pelbagai Jawatan Untuk Bulan September 2023. KWSP merupakan sebuah institusi keselamatan sosial yang ditubuhkan di bawah Undang-Undang Malaysia, Akta Kumpulan Wang Simpanan Pekerja 1991 (Akta 452) yang menyediakan faedah persaraan kepada ahlinya melalui pengurusan simpanan mereka secara cekap dan telus dan boleh dipercayai.

KWSP juga menyediakan sistem yang efisien dan mudah bagi memastikan para majikan memenuhi tanggungjawab undang-undang serta kewajipan moral mereka untuk mencarum kepada KWSP bagi pihak pekerja mereka.

Oleh yang demikian, ini adalah berita besar dan peluang terbaik untuk pelajar lepasan SPM dan lepasan universiti untuk menimba pengalaman bekerja bersama KWSP yang berfungsi besar dalam menjaga kebajikan pekerja.

kepada pemohon yang ingin bekerja dibawah sektor lain , anda boleh sertai telegram rasmi sistem guru online atau telegram jawatan kosong untuk mendapatkan maklumat kerjaya terbaru dan terkini dalam negara Malaysia dalam sektor swasta dan kerajaan, jom ikuti segera:

Pengambilan Kerja Di KWSP Bagi Pelbagai Jawatan Untuk Bulan September 2023

i-SINAR DIBUKA KEPADA SEMUA AHLI KWSP YANG TERJEJAS PENDAPATAN AKIBAT COVID-19

Maklumat Pengambilan Kerja Di KWSP Bagi Pelbagai Jawatan

JAWATAN KOSONGBUTIRAN JAWATAN
Eksekutif Komunikasi DalamanStatus: Tetap
Lokasi: Kota Damansara, Selangor
Program Protege KWSPStatus: Tetap/Kontrak
Lokasi: Kota Damansara, Selangor
Manager | Domestic Fund ManagementStatus: Tetap
Lokasi: Kota Damansara, Selangor
Timbalan Pengurus | Pengurusan DanaStatus: Tetap/Kontrak
Lokasi: Kota Damansara, Selangor
Head | IT Quality AssuranceStatus: Tetap/Kontrak
Lokasi: Kota Damansara, Selangor
Maklumat Pengambilan Kerja Di KWSP Bagi Pelbagai Jawatan

Penempatan Kerja EPF

Permohonan kalini, pihak EPF telah umumkan tempat penempatan agar pemohon yang memohon dapat membuat persiapan jika diterima kerja disini. Kemasukan bulan september ditempatkan di Damansara Selangor. Anda boleh melihat perincian lebih lanjut melalui iklan rasmi yag kami sediakan dibahagian bawah.

Senarai Tugas Bagi Setiap Jawatan

Eksekutif Komunikasi Dalaman

 • Bertanggungjawab untuk membantu penyelia dan ahli pasukan lain dalam membangunkan dan melaksanakan strategi komunikasi dalaman yang melibatkan pekerja secara berkesan dan bekerja rapat dengan pelbagai pihak berkepentingan dalaman untuk memastikan penyebaran maklumat yang konsisten dan tepat pada masanya, memupuk penglibatan pekerja dan menyokong objektif organisasi.

Program Protege KWSP

 • Program PROTÉGÉ KWSP direka khusus untuk meningkatkan kebolehpasaran graduan Malaysia untuk dilengkapi dengan set kemahiran untuk dunia pekerjaan. Program 6 bulan kami akan menawarkan pendedahan semasa kerja dan peluang latihan kemahiran

Manager | Domestic Fund Management

 • Bertanggungjawab dalam menyampaikan Pulangan Pelaburan (ROI) dan mengekalkan kesihatan portfolio untuk pelaburan ekuiti awam domestik KWSP dengan mematuhi garis panduan Jawatankuasa Pelaburan Pengurusan dan Panel Pelaburan yang diluluskan.

Timbalan Pengurus | Pengurusan Dana

 • Bertanggungjawab dalam menyampaikan Pulangan Pelaburan (ROI) dan mengekalkan kesihatan portfolio untuk pelaburan ekuiti awam domestik KWSP dengan mematuhi garis panduan Jawatankuasa Pelaburan Pengurusan dan Panel Pelaburan yang diluluskan.

Head | IT Quality Assurance

 • Melaporkan rumusan penemuan semakan kualiti kepada Pengurusan / Ketua Jabatan / Ketua Bahagian, menarik perhatian kepada bidang yang menjadi perhatian, kelemahan atau titik penambahbaikan dan membuat cadangan untuk tindakan selanjutnya.

Cara Permohonan Kerja Di Kumpulan Wang Simpanan Pekerja(KWSP)

Rujuk Pengambilan Kerja Di KWSP Bagi Pelbagai Jawatan Iklan Rasmi

Bagi menyakinkan lagi maklumat kepada para calon mengenai tawaran kerja yang kami sediakan ini, perlu untuk meneliti sebaik mungkin iklan sebaran rasmi yang kami sediakan dibawah.

Masa Permohonan Sebelum Tarikh Tutup

Bagi para calon dikehendaki untuk membuat permohonan bagi memastikan anda tidak terlepas permohonan. . Tarikh permohonan anda mestilah rujuk pada link iklan diatas kerana pihak majikan tidak menyatakan secara rasmi bila tarikh tutup.

Cara Memohon Pengambilan Kerja Di KWSP Bagi Pelbagai Jawatan

Permohonan hendaklah dibuat dengan mengisi borang permohonan ini secara atas talian.

Maklumat Tambahan

 • Permohonan yang tidak lengkap tidak akan diproses dan akan dianggap tidak berjaya.
 • Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan atau senarai pendek akan dihubungi untuk ditemuduga.
 • Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas tempoh 6 bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Tips Simple Perkenal Diri Semasa Temuduga

 1. Amatlah penting untuk memulakan sesi temuduga dengan menyapa dengan sopan, seperti mengucap selamat pagi atau selamat petang.
 2. Mulakan dengan memperkenalkan diri dan memberitahu asal daripada mana.
 3. Berkongsi maklumat tentang kelulusan anda, khususnya dalam bidang apa.
 4. Jelaskan status pendidikan anda, sama ada anda telah menamatkan pengajian atau masih menunggu untuk mendapat kelulusan.
 5. Berkongsi pengalaman anda dalam bidang pekerjaan atau, jika tiada pengalaman kerja, ceritakan pengalaman latihan industri anda.
 6. Jelaskan kebolehan-kebolehan anda yang berkaitan dengan jawatan yang anda mohon.

Bagaimana jika anda tidak mempunyai pengalaman kerja? Anda masih boleh berkongsi pengalaman latihan industri anda. Tetapi jika anda tidak mempunyai pengalaman industri, jangan bimbang, anda boleh berkongsi tentang minat atau hobi anda yang relevan dengan jawatan yang dipohon.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati