Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

MAIK Buka Pengambilan 80 jawatan Kosong Effective Sehingga 10 Jun 2022

jawatan maik

Terkini : MAIK Buka Pengambilan 80 jawatan kosong terkini l Permohonan dibuka sehingga 10 Jun 2022 (Jumaat). Majlis Agama Islam Kelantan telah membuka  jawatan kosong terbuka kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Majlis Agama Islam Kelantan merupakan satu peluang keemasan yang harus direbut oleh rakyat Malaysia khususnya rakyat Kelantan. Ini adalah kerana Majlis Agama Islam Kelantan merupakan Institusi agama yang bertanggungjawab di Kelantan dalam menjaga hal ehwa agama islam di negeri Kelantan dan cakna kebajikan rakyat Kelantan . Majlis Agama Islam Kelantan yang merupakan institusi agama yang disegani dalam masyarakat Islam di Kelantan. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan negeri di Kelantan. Jangan lepaskan peluang anda!.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

Terkini : MAIK Buka Pengambilan 80 jawatan kosong terkini l Permohonan dibuka sehingga 10 Jun 2022 (Jumaat)

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Majlis Agama Islam Kelantan terdapat banyak kekosongan jawatan. Terdapat 80 jawatan kosong yang boleh membuat permohonan yang berkelayakan dari SPM dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

  • Jawatan :
    • Guru Takmir
  • Sektor: Kerajaan
  • Taraf : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Majlis Agama Islam Kelantan . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data pihak kerajaan,.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula 20 april dan permohonan akan ditutup pada 10 Jun 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara atas talian dan manual, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Majlis Agama Islam Kelantan. (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Agama Islam Kelantan  oleh calon boleh dirujuk boleh rujuk dibawah:

3d566458 5c80 4b1b 998b cb3f782a48b8 1
  1. Semua pemohon mestilah Warganegara Malaysia;
  2. Berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
  3. Kelayakan akademik boleh dirujuk di hebahan rasmi kekosongan jawatan.
  4. Pemegang tauliah pengajar di bawah MAIK

Tekan kolum dibawah untuk mengetahui syarat kelayakan bagi setiap jawatan:

Syarat-Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan

Untuk urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Di Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK)

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 10 Jun 2022.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak MAIK. Anda boleh merujuk makluman dari pihak MAIK dibawah berkenaan cara permohonan:

Tatacara Memohon Pekerjaan Di MAIK

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan jawatan kosong  di Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK)  tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan MAIK sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 10 Jun 2022. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Sebarang pertanyaan dan persoalan mengenai jawatan di MAIK, anda  boleh terus merujuk maklumat dibawah:

Talian : +609-7481512

Bebas-Tol : 1-800-88-6060

Faks: +609-7485512

Emel: maik [at] e-maik [dot] my

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan jawatan di Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan Malaysia. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati