Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Login SGMY Sistem Guru Malaysia

sgmy sistem guru malaysia

SGMy kini sudah ramai ketahui dimana ianya bermaksud Sistem Guru Malaysia. “MENJADI GURU MALAYSIA” merupakan penjenamaan semula bagi pensijilan guru. Inisiatif ini dirangka dalam memastikan tahap profesionalisme guru dapat dipertingkatkan setaraf dengan profesion profesional yang lain.

Inisiatif Menjadi Guru Malaysia yang meliputi peringkat kelayakan, pendaftaran dan pelesenan guru adalah selaras dengan inisiatif Kementerian Pendidikan Malaysia di bawah Pelan Transformasi Perkhidmatan Awam iaitu Anjakan Saujana Pendidik: Dasar Profesionalisme Keguruan. Melalui inisiatif ini, KPM dapat memastikan hanya guru yang terbaik berada dalam Sistem Pendidikan Negara.

Login SGMY Sistem Guru Malaysia

Login SGMy

Klik untuk Login ke SGMy

Visi, Misi dan Objektif Sebenar Sistem Guru Malaysia SGMy

VISI Sistem Guru Malaysia ialah Guru Berkualiti, Kekal Berkualiti.

MISI Sistem Guru Malaysia ialah Memastikan Individu Dalam Profesion Keguruan Sentiasa Berkualiti Dan Kekal Berkualiti Sepanjang Tempoh Perkhidmatan.

OBJEKTIF Sistem Guru Malaysia ialah Menjadikan individu yang berada dalam profesion keguruan diiktiraf sebagai golongan yang profesional. Selain itu, SGMY ingin Memastikan individu dalam profesion keguruan sentiasa berkualiti dan kekal berkualiti sepanjang tempoh perkhidmatan mereka. Tambahan lagi, SGMy ingin memastikan Guru yang berdaftar dengan KPM akan diberikan Sijil Guru Malaysia yang mempunyai nombor unik yang kekal sepanjang tempoh perkhidmatan sebagai nombor pengenalan diri dalam profesion keguruan.

Sebarang Pertanyaan Mengenai Sistem Guru Malaysia

BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU

  • Alamat : BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Aras 2, BLOK E13, PARCEL E KOMPLEKS PENTADBIRAN KERAJAAN PERSEKUTUAN 62604 PUTRAJAYA.
  • Nombor Telefon (Teknikal) :03-8884 1055/ 03-88841270/ 03-8884 1147
  • Meja Bantuan : [email protected]

URUSETIA BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU 

  • Alamat : Cawangan Sabah, d/a Institut Pendidikan Guru Kampus Gaya, Peti Surat 10491, 88805 Kota Kinabalu, Sabah.
  • Nombor Telefon : 088–236804

URUSETIA BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU

  • Alamat : Cawangan Sarawak, Jalan College, 93259 Kuching, Sarawak.
  • Nombor Telefon : 082 – 258045

Anda Mungkin Meminati

SGMy kini sudah ramai ketahui dimana ianya bermaksud Sistem Guru Malaysia. "MENJADI GURU MALAYSIA" merupakan penjenamaan semula bagi pensijilan guru. Inisiatif ini dirangka dalam memastikan tahap profesionalisme guru dapat dipertingkatkan setaraf dengan profesion profesional yang lain.Inisiatif Menjadi Guru Malaysia yang meliputi peringkat kelayakan, pendaftaran dan pelesenan...Login SGMY Sistem Guru Malaysia