Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Mohon Kerja Servay Hypermarket Bagi 5 Jawatan Di Seluruh Cawangan

Mohon Kerja Servay Hypermarket

Berrminat mohon kerja Servay Hypermarket? Kami kongsikan satu maklumat mengenai mohon kerja servay hypermarket bagi kemasukan segera bulan ini. Pihak servay hypermarket sangat membuka pintu seluas-luasnya kepada warganegara untuk bekerja lalu membantu urusan operasi di tempat mereka.

Sila rujuk maklumat lengkap berkenaan Servay Hypermarket, tawaran kerja, kelebihan serta cara permohonan yang betul dibawah.

Butiran Mohon Kerja Servay Hypermarket

Pengenalan Servay Hypermarket

Servay Hypermarket (S) Sdn. Bhd. (menjalankan perniagaan sebagai Servay dan Parkwell) ialah rangkaian pasar raya besar dan peruncit di Malaysia. Ia adalah salah satu peruncit utama sedia ada di Malaysia Timur, mempunyai lebih 30 cawangan (pasar raya, pasar raya besar & kedai serbaneka) tersebar di seluruh Sabah dan Sarawak. Ia diasaskan oleh Dato Sri Lai Kock Poh pada tahun 1990.

Sejarah syarikat bermula pada tahun 1979 apabila Evergreen Trading ditubuhkan. Pasaraya Servay yang pertama telah ditubuhkan pada tahun 1990 di Miri, Sarawak. Sejak itu, lebih banyak cawangan telah ditubuhkan untuk memenuhi permintaan peningkatan daripada orang ramai. Syarikat itu mengembangkan rangkaian pasar raya dan pasar raya besar mereka ke Sabah pada tahun 1997. Pada masa ini, Servay mempunyai lebih banyak cawangan di Sabah berbanding tempat lain.

servay 1
Mohon Kerja Servay Hypermarket

Jawatan Kosong Yang Ditawarkan

Survay Hupermarket menawarkan pelbagai jawatan kepada individu yang berminat untuk bergabung dengan mereka. Beberapa daripada jawatan yang ditawarkan termasuk:

Jawatan KosongSkop Kerja
Supervisor (Management Team)✔ Pengurus kedai bertanggungjawab untuk mengawasi operasi harian hypermarket.
✔ Memastikan bahawa prestasi pasukan adalah cemerlang dan menyediakan panduan kepada mereka.
Marketing✔ Bertanggungjawab untuk mempromosikan
✔ Mencipta strategi pemasaran, menguruskan media sosial, dan mencari cara untuk memperluaskan pengetahuan restoran kepada orang ramai.
Finance✔ Menguruskan semua aspek kewangan hypermarket berdasarkan undang-undang Malaysia.
✔ Menjalankan pemprosesan bayaran, penyelenggaraan buku akaun, dan menguruskan perbelanjaan serta pendapatan syarikat.
HR (Human Resources)✔ Bertanggungjawab untuk pengurusan kakitangan.
✔ Menguruskan proses rekrut pekerjara, memberi latihan, dan perkembangan pekerja.
Staff Sokongan ✔ Membantu sistem operasi yang ada masih kekurangan dan perkemas operasi hypermarket

Syarat Kelayakan Umum dan Khusus Bagi Jawatan Servay Hypermarket

Untuk mohon kerja di Malaysia, terdapat beberapa syarat kelayakan yang perlu dipenuhi.

Syarat Kelayakan Umum

 • Warganegara Malaysia.
 • Pemohon berumur 18 tahun keatas semasa permohonan.
 • Kelayakan umum minimum yang diperlukan adalah Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan yang setaraf.

Syarat Kelayakan Khusus

 • Mempunyai kelayakan akademik seperti diploma, ijazah dan setaraf yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia bagi beberapa jawatan diperlukan pihak pengurusan.
71 full
Mohon Kerja Servay Hypermarket

Manfaat Kerja Dengan Servay Hypermarket

Kelebihan yang ditawarkan oleh servay hypermarket adalah yang terbaik untuk para pekerja mereka. Selaku syarikat penrucitan yang berkualiti cemerlang, berikut adalah kelebihan bekerja dibawah mereka:

 1. Disediakan KWSP dan SOCSO
 2. Tawaran gaji yang lumayan
 3. Latihan disediakan
 4. Elaun kerja lebih masa

Jadi, dengan keadaan syarikat yang kukuh dan berjenama serta popular pastinya akan memberi anda kelebihan sekiranya terpilih untuk bekerja. Semoga urusan permohonan anda dipermudahkan dan selamat maju jaya!

Langkah Permohonan Mohon Kerja Servay Hypermarket

Cara Ringkas Mohon Kerja Servay Hypermarket

Para calon boleh membuat permohonan kerja secara atas talian menurut maklumat pihak pengurusan . Dengan beberapa langkah mudah, anda boleh mengemukakan permohonan jawatan segera. Berikut cara mohon :

Cara Pertama

 1. Hubungi talian whatsapp rasmi. Untuk para pemohon semua, permohonan adalah boleh melalui hubungi talian whatsapp. Anda boleh hubungi dan mengemukakan permohonan di pautan whatsapp.
 2. Nyatakan urusan permohonan. Buat persediaan rapi sebelum menghubungi pihak pengurusan dan pastikan anda menyediakan surat mohon kerja sebagai pendahuluan dan prosedur yang baik dalam permohonan kerja online. Nyatakan sekali jawatan kosong apa yang anda mohon dan adakah fulltime atau part time, ianya adalah mesti dalam keadaan jelas dinyatakan dalam surat mohon kerja rasmi.
 3. Sediakan resume dan dokumen sokongan. Standard urusan permohonan kerja anda perlu melampirkan resume sekali dengan dokumen sokongan sebagai bukti dan pengesahan pendidikan dan bidang pengajian anda. Dengan kata budi bicara yang baik anda perlu lakukan permohonan dengan profesional.
Hubungi Untuk Makluman Bekerja
Nombor telefon 011-6974 3932 atau emel ke [email protected]

Cara Kedua

 • Para calon juga boleh memohon jawatan yang dibuka diatas adalah dengan membuka laman web rasmi servay hypermarket. Disitu akan disediakan form application bagi permohonan anda.
 • Anda dikehendaki untuk menyediakan beberapa dokumen yang berkaitan untuk diupload ke dalam form mereka.
 • Klik “DISINI” bagi anda ingin mulakan buat permohonan anda.

Nota : Bersiap sedia untuk urusan temuduga. Selepas selesai langkah-langkah diatas, calon mungkin akan dipanggil temuduga secara atas talian atau secara semuka.

Dengan mengikut langkah-langkah permohonan ini, diharapkan urusan permohonan kerja anda berjalan lancar dan diterima untuk bekerja. Pastikan anda memantau makluman terbaru daripada bakal majikan agar permohonan kerja anda tidak terlepas peluang.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati