Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Cara Apply Kerja Redtick Supermarket Kemasukan 5 Jawatan Sokongan

Cara Apply Kerja Redtick

Kami kongsikan satu maklumat bagaimana cara apply kerja redtick supermarket bagi kemasukan bulan november. Permohonan ini dibuka kepada semua rakyat Malaysia yang berkeinginan dan berminat untuk bina karier bersama redtick. Anda boleh ikuti perkongsian kami mengenai jawatan diperlukan, skop tugas dan cara apply kerja redtick secara details kami kongsikan.

Ikuti saluran whatapps kami mengenai pelbagai jawatan swasta dan kerjaan yang dibuka:

Keterangan Lengkap Cara Apply Kerja Redtick

Pengenalan

Redtick supermarket merupakan satu syarikat yang menyediakan barangan runcit dan barang isi rumah dengan harga berpatutan. Supermarket redtick merupakan satu syarikat tempatan dan telah mempunyai hampir 6 cawangan di sekitar Selangor & Kuala Lumpur.

Bagi memudahkan operasi pada beberapa cawangan, pihak mereka telah membuka beberapa jawatan yang diperlukan untuk membantu urusan perkhidmatan mereka.

5ef43247485785.587e0c850427f

Jawatan Redtick Supermarket Perlukan

Dalam iklan yang dikeluarkan adalah merujuk kepada beberapa jawatan diperlukan bagi membantu urusan operasi pasaraya mereka . Berikut adalah jawatan yang ditawarkan dan diperlukan, boleh rujuk jawatan dan tugas kerja melalui jadual dibawah:

JawatanSkop Kerja
Pengurus HypermarketTugas utama adalah menjalankan operasi harian, mengawasi prestasi krew, dan memastikan kelancaran operasi perniagaan. Kebolehan dalam pengurusan adalah amat penting untuk jawatan ini.
Juru Audit Stok & KewanganMemastikan setiap keluar masuk duit market dengan baik tanpa ada masalah dan pastikan stok barangan masih dalam kondisi terjaga setiap masa.
Pengurus TeknologiPihat IT hendaklah bertanggungjawab untuk sistem teknologi maklumat sekuriti, rangkaian komputer, dan melibatkan peranti yang berkaitan dan diperlukan.
Pengurus Sumber ManusiaTugas pihak pengurus sumber manusia adalah memastikan setiap kemasukan, etika, skop tugas pekerja akan dipantau dan perlu dikemaskini setiap masa sebagai rekod syarikat.
Kakitangan SokonganTugas ini termasuk dalam beberapa skop kerja diperlukan antaranya juruteknik, kakitangan penyelenggaraan, pembantu pejabat dan beberapa lagi bagi membantu untuk tingkatkan kualiti operasi hypermarket.
Pekerja JualanStaf yang bertanggungjawab untuk melayani pelanggan, mengisi rak, dan menjalankan operasi harian.

Syarat Kelayakan

Untuk mohon kerja redtick terdapat beberapa kriteria kelayakan yang diinginkan untuk para pemohon ikuti. Syarat kelayakan ini adalah syarat umum:

 1. Permohonan terbuka untuk individu yang berumur 18 tahun ke atas.
 2. Kehadiran warganegara Malaysia adalah syarat umum.
 3. Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan yang setaraf dengannya.
 4. Calon dikehendaki bekerja mengikut masa yang telah ditetapkan.
 5. Kehadiran dan kerja pada hujung minggu serta cuti umum merupakan satu keperluan jika diperlukan
 6. Calon harus bersedia untuk mengambil kira lebih masa jika diperlukan.

Kelebihan Bekerja

Disini beberapa manfaat umum yang disediakan oleh pihak lulu hypermarket kepada semua para pekerja. Mereka menyediakan pelbagai kelebihan sekiranya anda layak mendapat pekerjaan dibawah mereka:

 • Caruman KWSP
 • Kemahiran latihan
 • Cuti Am
 • Elaun pengangkutan
 • Caruman Perkeso
 • Bayaran kerja lebih masa
 • Cuti sakit

Cara Apply Kerja Redtick Bagi Kemasukan Segera

Berikut Langkah Permohonan

 • Permohonan anda mestilah melalui website rasmi pihak redtick atau hubungi nombor setiap cawangan untuk dapatkan info permohonan kerja.
 • Bagi permohonan online anda boleh rujuk pada portal rasmi mereka [DISINI]
 • Sediakan beberapa dokumen yang berkaitan jika pihak pengurus sumber manusia perlukan.
 • Bagi permohonan secara atas talian anda boleh rujuk outlet mereka yang akan kamis sediakan dibawah mengenai semua lokasi cawangan redtick.
 • Anda boleh mendapatkan informasi dan maklumat berkaitan dengan selanjutnya dengan menghubungi mereka pada semua outlet. 

Lokasi Jawatan yang ditawarkan

Para calon yang bermina nak bekerja bersama redtick supermaret, anda mestilah rujuk senarai lokasi cawangan di seluruh Malaysia. Untuk memohon jawatan yang dibuka, anda hanya perlu merujuk terus kepada setiap perkhidmatan cawangan mereka.

Kami telah menyediakan pautan Google Maps untuk memudahkan anda mencari lokasi Redtick serta maklumat yang anda perlu berkomunikasi. Untuk senarai lokasi rasmi dan butiran yang lebih terperinci, anda boleh melayari laman web rasmi . sila tekan tombol dibawah untuk ketahui cawangan di seluruh Malaysia:

Sebarang Permasalahan Permohonan

Sebarang pertanyaan dan penghantaran permohonan kerja mestilah dihantar melalui emel yang telah diberikan. Berikut emelnya:

Hubungi Mereka
Nombor telefon (+6017-597 6956 ) in between 9am – 6pm from Monday to Saturday.
Pertanyaan Tambahan: [email protected]

FAQs Pengambilan

Apakah kelebihan bekerja dibawah redtick?

Menyediakan pelbagai kelebihan antaranya caruman epf, Perkeso, cuti-cuti yang ditetapkan dan elaun

Apakah redtick merupakan syarikat tempatan?

Ya, betul mereka merupakan syarikat tempatan diusahakan oleh rakyat Malaysia

Berapakah gaji basic bagi setiap jawatan?

Bagi permulaan gaji adalah sebanyak RM1500 dan bergantung kelayakan akademik anda atau jawatan anda sandang.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati