Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Kerja Kerani Perkeso September 2023

Permohonan Kerja Perkeso Pegawai Kerani September 2023
Permohonan Kerja Perkeso Pegawai Kerani

Permohonan Kerja Kerani Perkeso. Assalamualaikum w.b.t, hari ini admin ingin kongsikan satu berita menarik untuk para graduan dan sesiapa yang berminat untuk mengambil pengalaman bekerja dibawah syarikat PERKESO. Perkeso telah membuka Permohonan Kerja Pegawai Kerani September 2023. Selain daripada itu, ini adalah permulaan yang mengujakan bagi sesiapa yang bercita-cita untuk mencapai kejayaan dalam bidang kerani Malaysia.

Jangan lepaskan peluang ini untuk menyertai bekerja dibawah PERKESO. Sertai mereka pada bulan September 2023 dan bersama-sama anda membina masa depan yang lebih cemerlang untuk institusi dan negara kita.”

Sertai telegram kami yang menyalurkan info kerja kosong Malaysia kerajaan dan swasta. Untuk itu anda boleh tekan pautan dibawah:

Maklumat Details Permohonan Kerja Kerani Perkeso

Maklumat Permohonan Kerja Kerani Perkeso

Berikut adalah senarai jawatan kosong Bomba beserta penerangan ringkas:

JAWATAN KOSONGGREDPENEMPATAN
Pegawai Kerani Sambilan  GRED14Tapah, Perak

Tarikh Tutup Permohonan Kerja Kerani Perkeso

Untuk makluman kepada semua calon, tarikh permohonan kerjaya ini ditutup pada 17 September 2023 pada hari Ahad 11;59 malam.

Syarat Permohonan Kerja Kerani Perkeso

Untuk permohoan jawatan kali ini, mestilah para calon mengikut kepada kriteria kelayakan yang telah ditetapkan. Perlu untuk pemohon cakna akan syarat permohonan seperti dibawah:

Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-

KELAYAKAN MNIMA
SPM / O Level / SKM Tahap 1 / SKM Tahap 2 / SKM Tahap 3 atau Setaraf

Deskripsi Tugas Jawatan Kerani

  • Kerani pejabat bertanggungjawab untuk melaksanakan tugas perkeranian dan pentadbiran dalam persekitaran pejabat dan sokongan operasi perniagaan dalam jabatan.
  • Kerani membantu semua kakitangan pentadbiran, setiausaha, dan pembantu dengan menyusun emel, memfailkan borang dan dokumen, menjawab telefon, memberi salam kepada pelanggan, menjadualkan mesyuarat, dan menghidangkan minuman.

Prosedur Untuk Permohonan Pegawai Kerani Perkeso

Permohonan Kerja Kerani Perkeso
Permohonan Kerja Kerani Perkeso

Iklan Permohonan Kerja Kerani Perkeso

Sebelum memulakan urusan permohonan kerja adalah lebih baik untuk anda melihat terlebih dahulu siaran iklan yang dikeluarkan secara rasminya oleh pihak majikan. Penting untuk anda ketahui iklan yang dibuka dan akan ditutup untuk mengelakkan anda terlepas pandang. Berikut adalah iklan yang disiarkan:

Jika anda telah selesai membuat semakan iklan, maka anda hendaklah membuat permohonan terus agar anda tidak terlepas untuk mendapat pengalaman bekerja dibawah PERKESO.

Cara Permohonan Kerani Secara Online

Bagi para pemohon yang bersedia dan berminat membuat permohonan anda boleh ikuti langkah dan tatacara yang kami sediakan.

  • Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja Perkeso MOHON DISINI
  • Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
  • Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
  • Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan 
  • Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
  • Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Latar Belakang Syarikat PERKESO

Latar belakang Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) bermula sebagai sebuah jabatan di bawah Kementerian Sumber Manusia untuk menguruskan Akta Keselamatan Sosial Pekerja (AKSP) 1969 dan Peraturan-Peraturan (Am) Keselamatan Sosial Pekerja 1971. Pada 1 Julai 1985, PERKESO diberikan status Badan Berkanun, dan bermula dari 1 Januari 1992, PERKESO mengendalikan sistem saraannya sendiri, yang dikenali sebagai Sistem Saraan Baru PERKESO.

Konsep perlindungan keselamatan sosial PERKESO dibina atas prinsip tanggungjawab bersama, dengan mengumpulkan sumber, berkongsi risiko, dan menggantikan pendapatan. Perlindungan keselamatan sosial adalah prinsip yang diiktiraf secara antarabangsa di bawah Konvensyen Pertubuhan Buruh Antarabangsa (ILO) 1952, juga dikenali sebagai Konvensyen 102; Standard Minimum Keselamatan Sosial. Untuk mencapai matlamat ini, PERKESO memainkan peranan penting dalam memberikan perlindungan keselamatan sosial kepada pekerja dan keluarga mereka melalui pelbagai skim perlindungan yang disediakan.

Harapan kami kepada semua calon yang ingin membuat permohonan terlebih dahulu buat semak kembali jika borang anda sudah lengkap agar tidak tersalah dokumen atau borang. Kami juga mendoakan kepada semua pemohon dan calon untuk dipermudahkan urusan untuk memohon Permohonan Kerja Perkeso Pegawai Kerani September 2023 pada kali ini.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati