Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Kerja Kosong Di SUHAKAM Untuk Bulan September 2023

Kerja Kosong Di SUHAKAM
Kerja Kosong Di SUHAKAM

Kerja Kosong Di SUHAKAM. Bagi para calon pemohon kerja, berita baik untuk anda! Terbaru yang dikeluarkan oleh suruhanjaya kerajaan mengenai tawaran kerja untuk dimohon segera. Melalui Suruhanjaya Hak Asasi Malaysia(SUHAKAM) adalah dibuka pengambilan kali ini untuk bulan september 2023. Memainkan peranan dalam menjaga hak-hak asasi manusia di dalam negara Malaysia.

Permohonan Kerja Kosong Di SUHAKAM yang patut anda cuba untuk bulan september 2023. Sememangnya suruhanjaya ini adalah sangat penting dalam negara Malaysia. Hak manusia adalah sangat penting untuk dijaga bagi maslahat kehidupan bermasyarakat.

Semua para pemohon kerja, jom sertai telegram rasmi carian dan makluman kerja semasa kerajaan dan swasta dalam negara Malaysia:

Kerja Kosong Di SUHAKAM Untuk Bulan September 2023

Makluman Jawatan Kosong Terkini

Kerja Kosong Di SUHAKAM
Kerja Kosong Di SUHAKAM Untuk Bulan September 2023 3

Info baru diterima berkenaan jawatan daripada suruhanjaya Malaysia adalah merupakan informasi rasmi yang baru didapati daripada laman website rasmi kerajaan. Untuk itu, khusus kepada para pemohon, disarankan untuk anda ikuti maklumat yang lebih lanjut kami sediakan untuk anda.

Info Kerja Kosong Di SUHAKAM

Untuk makluman kepada semua, jawatan yang dibuka adalah merupakan jawatan yang berkait dengan pengurusan, berikut adalah jawatan yang dibuka:

JAWATANRINGKASAN TUGAS
Penolong Pegawai Tadbir (Gred N29) – Projek EUTanggungjawabnya adalah mengelola tugas-tugas yang terkait dengan pengurusan kewangan, perolehan bekalan dan pembangunan, pengurusan sumber manusia, administrasi pejabat, pengurusan acara rasmi, urusan konsuler, dan penegakan undang-undang.

Lokasi Ditempatkan Jika Berjaya

Untuk jawatan kali ini, pemohon yang berjaya dalam temuduga akan ditempatkan di Pejabat urusan suruhanjaya di Kuala Lumpur. Bagi permohonan juga perlu untuk para pemohon mengetahui dimanakah alamat sebenar permohonan perlu dihantar.

Tempoh Sah Laku Permohonan

Permohonan yang dibuka ambilan september, adalah perlu di mohon sebelum 15 September 2023. Oleh itu, para pemohon hendaklah segera dan cakna akan permohonan.

Deskripsi Lengkap Tugasan

Untuk tugasan Penolong Pegawai Tadbir projek European Union melibatkan beberapa aspek utama, termasuk tetapi tidak terhad kepada:

 • Menyokong pegawai dalam melaksanakan aktiviti-aktiviti projek European Union seperti mengatur seminar, ceramah, bengkel, dialog, mesyuarat, pameran, dan lain-lain acara serupa.
 • Menguruskan sistem pemfailan, merawat rekod kewangan, serta mengendalikan urusan surat-menyurat berkaitan projek European Union.
 • Mempersiapkan salinan dan dokumen yang diperlukan untuk kegunaan mesyuarat, bengkel, atau seminar.
 • Bertanggungjawab untuk persediaan dan pemeliharaan bilik mesyuarat agar sentiasa dalam keadaan terbaik.
 • Melaksanakan tugas-tugas yang diberikan dari semasa ke semasa oleh pihak berkuasa yang berkenaan.

Syarat Kelayakan Bagi Membuat Permohonan

Bagi permohonan adalah perlu untuk anda ikuti syarat kelayakan umum, Untuk syarat kelayakan yang lebih khusus anda boleh semak iklan rasmi dibawah. Berikut adalah syarat kelayakan tersebut:

 • Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM)/ Diploma atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Suruhanjaya;
 • Kepujian Bahasa Malaysia (termasuk lulus ujian lisan) dan Bahasa Inggeris pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Suruhanjaya;
 • Mempunyai pengalaman dalam sistem pemfailan dokumen dan pengurusan rekod kewangan.
 • Berupaya bekerja dalam satu pasukan di bawah pengawasan yang minimum; dan
 • Keutamaan akan diberikan kepada calon yang mempunyai
 • pengalaman dalam hak asasi manusia.

Urusan Permohonan Kerja Di SUHAKAM

Lihat Iklan Yang Dikeluarkan

Permohonan adalah perlu dan penting anda menyemak dan melihat sendiri jawatan kosong yang dibuka melalui iklan rasmi oleh pihak majikan. Anda boleh klik pautan dibawah untuk lebih lanjut:

Paparan iklan yang dibuka adalah rasmi daripada pihak Suhakam. Untuk itu, para pemohon mestilah ikuti permohonan dan tatacara sama dengan siaran iklan.

Langkah-Langkah Permohonan Kerja SUHAKAM

Calon-calon yang berminat perlu mengemukakan surat permohonan yang mengandungi maklumat diri mereka, bersama dengan salinan sijil-sijil akademik, salinan Kad Pengenalan yang telah disahkan, surat rujukan yang telah disahkan, dan satu keping gambar berukuran pasport (yang tidak akan dikembalikan) sebelum atau pada 15 September 2023 (Jumaat) kepada:

Setiausaha
Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia
Tingkat 11, Menara TH Perdana,
1001 Jalan Sultan Ismail 50250 Kuala Lumpur.

Laman Web SUHAKAM
(Untuk Perhatian: Unit Pengurusan Sumber Manusia)

Sila nyatakan jawatan yang dipohon di sebelah penjuru kiri sampul surat. Hanya calon-calor yang disenarai pendekkan akan dipanggil untuk sesi temuduga.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati