Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Kerja Lembaga Pelabuhan Klang Dibuka Sehingga 11 Ogos 2023

Permohonan Kerja Lembaga Pelabuhan Klang Dibuka Sehingga 11 Ogos 2023

Permohonan Kerja Lembaga Pelabuhan Klang Dibuka Sehingga 11 Ogos 2023Bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan, sukacita dimaklumkan bahawa pihak LPK mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berdedikasi untuk mengisi beberapa kekosongan jawatan yang ditawarkan. Oleh itu, bagi individu yang memenuhi kriteria yang telah ditetapkan, anda dijemput untuk memohon jawatan-jawatan ini secepat mungkin.

Jangan lepaskan peluang ini untuk menyertai pasukan kami dan menyumbangkan bakat serta kemahiran anda dalam bidang landskap. Segera berikan permohonan anda dengan lengkap, dan sertakan dokumen-dokumen yang relevan seperti resume, salinan sijil-sijil akademik, dan sebarang pengalaman kerja yang berkaitan. Tarikh tutup permohonan adalah pada 11 Ogos 2023 jadi pastikan anda mengemukakan permohonan sebelum tarikh tersebut.

Calon diwajibkan membuat permohonan berdasarkan maklumat yang disenaraikan dengan teliti dan lengkap.

Permohonan Kerja Lembaga Pelabuhan Klang Dibuka Sehingga 11 Ogos 2023

Jawatan Kosong Di Jabatan Perkhidmatan Awam

Pihak kami juga ingin menegaskan bahawa calon yang berminat perlu mengisi borang permohonan yang disediakan dengan jujur dan tepat. Pastikan semua bahagian dalam borang tersebut diisi dengan betul dan lengkap tanpa sebarang kecacatan. Sebarang maklumat palsu atau tidak sah dalam permohonan boleh menyebabkan penolakan permohonan tersebut.

Kami menghargai ketekunan dan dedikasi calon dalam menyediakan maklumat yang lengkap, kerana maklumat ini akan menjadi asas bagi kami untuk menilai potensi dan kesesuaian calon terhadap jawatan yang ditawarkan. Oleh itu, kami mengalu-alukan calon yang memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan untuk mengemukakan permohonan secepat mungkin.

Berikut adalah maklumat terperinci bagi mana-mana calon yang berminat untuk memohon jawatan-jawatan yang ditawarkan.

Jadual Maklumat Jawatan Permohonan Kerja Lembaga Pelabuhan Klang 

JawatanGredGaji (RM)
1. Pembantu Tadbir 
2. Pereka Grafik
N29
N19
RM1,325.00 – RM 5,672.00

Tarikh Tutup permohonan

Tarikh Tutup permohonan adalah pada 11 Ogos 2023. Ini bermakna anda mempunyai masa sehingga akhir hari pada tarikh tersebut untuk menghantar permohonan anda bagi jawatan “pengurusan tadbir”. Pastikan untuk menyediakan semua dokumen yang diperlukan dan mengisi borang permohonan dengan lengkap sebelum tarikh tutup ini. Permohonan yang diterima selepas tarikh tersebut mungkin tidak akan dipertimbangkan. Oleh itu, jangan lepaskan peluang ini dan berusahalah untuk mengemukakan permohonan anda tepat pada waktunya.

Syarat Kelayakan Permohonan Kerja Lembaga Pelabuhan Klang 

Untuk syarat kelayakan keseluruhan bagi jawatan diatas anda boleh rujuk dibawak:

photo 2023 08 08 11 23 20 1
Permohonan Kerja Lembaga Pelabuhan Klang Dibuka Sehingga 11 Ogos 2023


PERHATIAN KEPADA PEMOHON

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

• Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan borang permohonan yang boleh dimuat turun melalui portal rasmi LPK di PKA.gov

• Selepas borang lengkap diisi, hantar permohonan anda terus kepada pihak mereka beserta dengan maklumat dan dokumen seperti yang berikut

  1. Resume
  2. Gambar Berukuran pasport
  3. Salinan sijil dan dokumen berkaitan (perlu disahkan)
  4. Salinan kad Pengenalan
  5. Email dan No tel untuk dihubungi
  6. Dan lain-lain maklumat yang berkaitan

• Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan

• Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.

• Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

• Sila ke link di bawah bagi mendapatkan maklumat penuh syarat kelayakan dan cara untuk memohon.

Cara Memohon Jawatan

Bagi mereka yang berminat, iklan rasmi kekosongan jawatan boleh didapati di laman web syarikat atau agensi yang mengiklankan jawatan tersebut. Sila klik pada pautan Iklan Penuh Jawatan Kosong dibawah untuk mengakses iklan rasmi dan mendapatkan maklumat lanjut mengenai syarat-syarat kelayakan, gaji yang ditawarkan, dan tarikh tutup permohonan.

IKLAN PENUH JAWATAN KOSONG

Untuk calon yang berminat, permohonan boleh dilakukan secara atas talian dengan mendaftar di laman web syarikat atau agensi yang bertanggungjawab untuk memproses permohonan tersebut. Klik pada pautan berikut (KLIK SINI) untuk mengakses borang permohonan dan isikan maklumat yang diperlukan. Pastikan semua butiran diisi dengan betul dan lengkap sebelum menghantar permohonan.

Selepas mendaftar dan menghantar permohonan, calon yang layak akan dipertimbangkan untuk proses temuduga. Jika berjaya, calon akan diberitahu mengenai status permohonan dan langkah seterusnya dalam proses perekrutan.

Sekiranya anda memiliki kecemerlangan dalam kelayakan dan pengalaman yang relevan, tidak ada alasan untuk tidak mencuba. Jangan ragu untuk menunjukkan bakat dan dedikasi anda dalam permohonan ini. Semoga kesungguhan dan usaha yang anda persembahkan akan membawa kepada kejayaan dan peluang pekerjaan yang anda idamkan.

Selamat berjaya dalam usaha anda untuk memohon jawatan Permohonan Kerja Lembaga Pelabuhan Klang Dibuka Sehingga 11 Ogos 2023 dan semoga keputusan yang terbaik menanti anda dalam perjalanan profesional anda yang mendatang. Terima kasih kerana memberi perhatian kepada peluang ini dan saya berharap anda akan berjaya mencapai matlamat karier anda.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati