Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong SIRIM Ambilan Ogos Tahun 2023 Kini Dibuka | Mohon Sekarang!

Jawatan Kosong SIRIM Ambilan Ogos Tahun 2023 Kini Dibuka | Mohon Sekarang!
Jawatan Kosong SIRIM

Jawatan Kosong SIRIM Ambilan Ogos Tahun 2023 Kini Dibuka. Makluman, berita baik buat seluruh rakyat Malaysia, sekali lagi SIRIM Berhad telah membuka peluang keemasan buat seluruh rakyat Malaysia untuk membina kerjaya dalam sebuah agensi kerajaan di mana ia merupakan sebuah agensi dibawah Kerajaan Kementerian Sains, Teknologi dan Alam Sekitar.

Kekosongan jawatan yang telah disediakan SIRIM Berhad adalah peluang yang perlu diisi dan direbut oleh rakyat Malaysia terutama mereka-mereka yang mempunyai kelayakan dalam bidang akademik seperti SPM, STPM dan mereka-mereka yang sudah banyak mempunyai pengalaman kerja adalah teramat sangat digalakkan untuk mengisi kekosongan jawatan yang disediakan oleh SIRIM Berhad.

Bagi mereka-mereka yang berminat dengan peluang keemasan kerjaya ini dan ingin mencubanya, perlulah segera mengisi permohonan dan sediakan dokumen dengan selengkapnya dan sebaiknya semasa membuat permohonan kerna dokumen anda adalah merupakan salah satu peluang bagi anda dalam membina kerjaya di SIRIM Berhad ini. Oleh itu, jangan lepaskan peluang keemasan kerjaya ini!

Maklumat atau info untuk mengetahui mengenai jawatan kosong atau peluang kerjaya yang lain, kami sediakan kepada anda di link whataspp channel di bawah ini untuk memudahkan bagi anda mendapatkan maklumat peluang pekerjaan:

Channel Whatsapp Kerja Kosong Malaysia

Jawatan Kosong SIRIM Ambilan Ogos Tahun 2023 Kini Dibuka | Mohon Sekarang!

Apakah Kekosongan Jawatan Yang Disediakan SIRIM?

Maklumat Jawatan Kosong :

 • Jawatan :Metrologist
 • Sektor : Agensi Kementerian Sains, Teknologi dan Alam Sekitar
 • Tempat : Selangor

Sedikit info tambahan, bagi anda yang belum mengenali SIRIM Berhad ini, SIRIM Berhad adalah sebuah agensi kerajaan di bawah Kementerian Sains, Teknologi dan Alam Sekitar pada tahun 1975 di bawah Akta SIRIM (Incorporation) 157. Agensi ini bertanggungjawab melakukan tugas penyelidikan serta pembangunan (R & D) dengan kepelbagaian disiplin terutamanya teknologi di Malaysia.

Permohonan Jawatan Kosong di SIRIM Tahun 2022

Iklan Rasmi Di Jabatan Pensijilan Barangan & Pemeriksaan, SIRIM QAS International Sdn. Bhd

Kekosongan jawatan ini yang disediakan SIRIM Berhad perlulah diteliti dengan sebaiknya bagi mereka yang betul-betul berminat, sila ikuti iklan jawatan kosong SIRIM di sini

Iklan Permohonan

Tanggungjawab Tugasan 

 • Anda perlu menyalurkan khidmat sokongan serta memenuhi kehendak dalam memastikan segala aktiviti seksyen dan perkhidmatan sokongan
 • Anda perlu proseskan permohonan yang diterima secara atas talian di mana ia adalah permohonan kelulusan teknikal
 • Anda perlu kendalikan permohonan label pemerakuan serta permohonan import permit
 • Anda perlu berikan perkhidmatan sokongan kepada pelanggan serta pastikan pelanggan anda dapat perkhidmatan dan info yang benar, tepat, cepat dan berkesan
 • Kendalikan keluaran sijil pendaftaran dan anda perlu menolong seksyen dalam mengurus bersama agensi Kerajaan ini serta badan-badan penguatkuasa yang berkait rapat dengan SIRIM.
 • Anda juga perlu menyelia anggota-anggota kerja sokongan di bawah seliannya dalam pemastian tugas-tugas yang dilaksanakan iaitu secara berkesan
Jawatan Kosong SIRIM
Jawatan Kosong SIRIM

Syarat Kelayakan Jawatan Kosong SIRIM Ambilan Ogos

Apakah Syarat Kelayakan Bagi Jawatan Kosong Ini?

Untuk makluman bagi seluruh rakyat Malaysia, kelayakan dalam membuat permohonan perlu dilihat terlebih dahulu sebelum anda mengisi kekosongan jawatan yang diberikan. Pemohon yang mengikut syarat kelayakan yang diberikan serta pengalaman dalam pekerjaan juga dititikberatkan akan layak mendapat tawaran peluang kerjaya ini. Untuk mengetahui syarat-syarat kelayakan adalah seperti berikut :

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain

Bagaimanakah Cara Membuat Permohonan?

Bagi para pemohonan yang ingin membuat permohonan tidak perlu secara fizikal. Anda dipelawa melakukan permohonan ini secara atas talian (online) melalui laman web Jobstreet, sila link di bawah

Link Permohonan

Cara memohon

• Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja portal SIRIM MALAYSIA.

• Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.

• Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan

• Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan

• Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.

• Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

• Sila ke link di bawah bagi mendapatkan maklumat penuh syarat kelayakan dan cara untuk memohon.

Pihak Pelancongan Malaysia Membuka Peluang Pekerjaan Untuk Rakyat Malaysia 2023

Bilakah tarikh tutup permohonan?

Untuk makluman calon-calon yang membuat permohonan, pengisian bagi kekosongan jawatan ini perlulah di mohon sekarang. Dan permohonan ini perlulah dihantar segera dengan dokumen yang lengkap sebelum Tarikh Tutup 31 Ogos 2023 melalui portal rasmi

Bagi calon yang kelewatan permohonan dari tarikh yang ditetapakan akan ditolak. Hanya permohan yang layak sahaja akan disenarai pendek dan dipanggil bagi sesi temuduga.

Pesanan : Jangan lupa sediakan dokumen selengkap dan sebaik yang mungkin sebelum anda menghantar resume.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati