Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia (JPJ) Effective Sehingga 12 September 2022

JAWATAN JPJ

Terkini : Jawatan Kosong Di Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ) l Permohonan Dibuka Sehingga 12 September 2022. Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia telah membuka pelbagai jawatan kosong kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Jabatan Pengankutan Jalan Malaysiamerupakan Jabatan yang menguruskan hal ehwal perkaitan jalan dan pegankutan awam yang  bertanggungjawab di Malaysia dalam memberi sumbangan dari segi pengurusan dan caknaan berkaitan pengankutan serta memastikan tanggungjawab menyediakan dan memastikan sistem pengankutan kepada rakyat Malaysia terjaga. Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ) yang merupakan Jabatan yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana berfungsi sebagai pusat rujukan berkaitan pengurusan pengankutan di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

Terkini : Jawatan Kosong Di Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ) l Permohonan Dibuka Sehingga 12 September 2022

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ) terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari Ijazah.

Maklumat Jawatan :

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ) . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 12 September 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ) (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ) oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

  1. Warganegara Malaysia;
  2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
  3. Mempunyai lulusan Ijazah

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ) Tahun 2022

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ)  tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 12 September 2022.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ).  Anda boleh merujuk makluman dari pihak Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ)  dibawah berkenaan syarat-syarat dan cara permohonan mengikut jawatan:

Pegawai Penguat Kuasa Gred KP41

Penolong Pegawai Penguat Kuasa Gred KP29

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan jawatan kosong Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ) tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ) sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 12 September 2022. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Cara Memohon Jawatan Di Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ) tahun 2022

Calon yang berminat dan memenuhi syarat yang ditetapkan hendaklah memohon secara dalam talian melalui Portal Rasmi Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA9):

https://spa9.spa.gov.my.

Calon yang telah mendaftarkan permohonan bagi jawatan di atas tidak perlu mendaftar semula sekiranya permohonan masih dalam tempoh sah laku pada tarikh tutup iklan. Walau bagaimanapun, calon perlu memastikan pusat temu duga terdekat dikemas kini sebelum atau pada tarikh tutup iklan. Hanya permohonan calon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan diproses. Tarikh tutup permohonan bagi urusan pengambilan ini adalah pada 12 September 2022 (Isnin), jam 11.59 malam.

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan jawatan kosong Jabatan Pengankutan Jalan Malaysia(JPJ) merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati