Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Tabung Haji (TH) Ambilan Bulan 7

Tabung Haji

Jawatan Kosong Tabung Haji (TH) Ambilan Bulan 7. Terkini, TH telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh TH ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Tabung Haji (TH) Ambilan Bulan 7

Permohonan kerja kosong di TH ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia.

Maklumat Jawatan Kosong Tabung Haji (TH) Ambilan Bulan 7

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh TH Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Tabung Haji (TH)
 • Lokasi Kekosongan: sila rujuk iklan
 • Status Jawatan: Kontrak/Tetap

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • Kerani

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 14 Julai 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi TH:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong Tabung Haji (TH) Ambilan Bulan 7

Langkah-langkah untuk memohon jawatan kosong TH

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada TH. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 14 Julai 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

TH

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan DBKL, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Mohon

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja di Laman Web seperti yang tertera di atas.
 2. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 3. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 5. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai TH

Tabung Haji merupakan sebuah institusi keuangan di Malaysia yang khusus melayani umat Islam. Nama lengkapnya adalah Lembaga Tabung Haji, dan itu berarti “Lembaga Tabungan Haji” dalam bahasa Melayu. Institusi ini didirikan pada tahun 1963 dengan tujuan menyediakan sarana bagi umat Islam untuk menabung dan merencanakan perjalanan haji ke Mekah, Saudi Arabia.

Tujuan utama Tabung Haji adalah membantu umat Islam di Malaysia untuk mempersiapkan dan membiayai ibadah haji mereka. Tabung Haji menyediakan produk dan layanan keuangan yang memungkinkan umat Islam menabung secara berkala untuk perjalanan haji. Tabungan ini kemudian digunakan untuk membiayai pengeluaran yang terkait dengan perjalanan haji, seperti tiket pesawat, akomodasi, transportasi di Arab Saudi, dan biaya lainnya.

Selain itu, Tabung Haji juga menyediakan produk dan layanan lainnya, seperti tabungan untuk umrah (ibadah kecil yang dapat dilakukan di luar musim haji), investasi dalam sektor ekonomi Islam, pembiayaan perumahan, dan pembiayaan pendidikan. Institusi ini bertujuan untuk membantu umat Islam dalam mencapai tujuan keuangan mereka yang sesuai dengan prinsip-prinsip syariah.

Tabung Haji dioperasikan oleh Badan Pengurusan Tabung Haji, yang ditunjuk oleh pemerintah Malaysia. Badan ini bertanggung jawab untuk mengelola dan mengatur kegiatan operasional Tabung Haji serta mengawasi kepatuhan terhadap prinsip-prinsip syariah dalam semua transaksi keuangan.

Tabung Haji juga memiliki tugas sosial dan pengembangan ekonomi. Mereka melakukan investasi dalam sektor ekonomi yang sesuai dengan prinsip-prinsip syariah, seperti sektor perumahan, perbankan Islam, dan sektor lainnya yang mendukung pertumbuhan ekonomi umat Islam.

Penting untuk dicatat bahwa informasi yang saya berikan terkait dengan Tabung Haji didasarkan pada pengetahuan saya hingga bulan September 2021. Perubahan mungkin terjadi setelah tanggal tersebut, jadi disarankan untuk memperbarui informasi terbaru melalui sumber resmi seperti Tabung Haji sendiri atau pemerintah Malaysia.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Tabung Haji (TH) Ambilan Bulan 7 dapat membantu para calon yang memohon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati