Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) 2023

Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) 2023

Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) 2023. Kepada seluruh rakyat Malaysia yang sedang mencari peluang kerjaya, berita gembira untuk anda semua! Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) 2023 telah membuka peluang jawatan kosong untuk tahun 2023 yang perlu diisi oleh rakyat Malaysia yang berpotensi dan berkelayakan bagi kekosongan jawatan ini.

Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), juga dikenali sebagai International Islamic University Malaysia (IIUM), adalah sebuah institusi pengajian tinggi awam yang terletak di Gombak, Selangor, Malaysia. Universiti ini dikenali kerana menawarkan program pendidikan yang berlandaskan Islam dan menyelaraskan dengan prinsip-prinsip keilmuan dan akademik yang berkualiti.

UIAM ditubuhkan pada tahun 1983 dengan matlamat untuk menyediakan pendidikan bersepadu yang menggabungkan elemen agama, sains, dan kemasyarakatan. Universiti ini menawarkan pelbagai program pengajian dari peringkat ijazah hingga peringkat doktor falsafah dalam pelbagai bidang seperti Sains, Perubatan, Kejuruteraan, Undang-Undang, Sastera, Pengajian Islam, Sains Sosial, dan banyak lagi.

Selain daripada program akademik, UIAM juga memberi penekanan kepada pembangunan insaniah dan kecemerlangan dalam aspek akhlak, kesedaran sosial, kepimpinan, dan pengabdian kepada masyarakat. Universiti ini juga mempunyai fokus antarabangsa yang kuat dengan pelajar dan pensyarah daripada pelbagai negara yang berbeza, menjadikannya sebagai institusi pendidikan tinggi global yang penting.

UIAM berusaha untuk memupuk pemahaman yang mendalam tentang Islam dalam konteks moden dan global serta mendorong pengetahuan dan pemikiran kritis. Universiti ini juga melaksanakan penyelidikan dan aktiviti akademik yang berkaitan dengan Islam dan memberikan sumbangan kepada perkembangan pengetahuan dalam bidang ini.

Sebagai universiti yang berlandaskan Islam, UIAM menekankan kepelbagaian dan menghormati pelbagai aliran pemikiran dan pandangan. Universiti ini mempromosikan dialog antara agama dan budaya, serta memupuk pemahaman yang saling menghormati dan saling memperkaya di kalangan pelajar dan kakitangan.

Jom ikuti info lanjut berkaitan dengan Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) 2023.

Untuk maklumat dan info terkini mengenai jawatan kosong yang telah dibuka, sila sertai Telegram rasmi permohonan kerja :

telegram us

Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Banyak jawatan kosong yang telah ditawarkan oleh pihak UIAM dalam pengambilan kali ini. Berikut dikongsikan adalah maklumat senarai jawatan kosong Yang dibuka kepada orang ramai:

 • PUBLIC HEALTH ASSISTANT (GRADE U-11)
 • RELIGIOUS OFFICER (GRADE S-41)

Diminta kepada para pemohon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong yang telah dibuka di Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) 2023. Para pemohon telah membuat permohonan sama dengan apa yang telah diiklankan oleh pihak majikan dan perlulah melalui saluran yang betul. Pastikan juga anda mendapat dan menerima informasi yang sahih sahaja mengenai tawaran jawatan kosong.

Bilakah Tempoh Permohonan Dibuka Dan Ditutup?

Untuk makluman kepada semua, adalah iklan Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM)2023 telah dibuka bermula sekarang dan akan ditutup pada tarikh iaitu 4 & 9 JUN 2023. Oleh itu diminta kepada para pemohon yang berminat dalam membuat urusan permohonan jawatan kosong, ada bolehlah ikuti syarat-syarat permohonan serta cara permohonan yang telah Kami sediakan di bawah.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan?

Dikongsikan bersama syarat kelayakan permohonan jawatan kosong di UIAM:

 1. Merupakan warganegara Malaysia
 2. Lelaki / Perempuan
 3. Umur minimum 20 tahun & maksimum 35 tahun
 4. Mempunyai pengalaman menjalankan penyelidikan dan rekod pencapaian yang baik dalam bidang berkaitan serta berpengalaman dalam pengajaran.
 5. Pemohon hendaklah memiliki kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia(SPM)
 6. Penguasaan Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris yang baik.

Bagi anda yang membuat permohonan, anda boleh ikuti cara cara permohonan yang telah kami lampirkan dibawa bersama iklan rasmi Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) 2023

Mohon juga jawatan:

Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) 2023

Makluman Permohonan:

Untuk membuat permohonan jawatan kosong di UKM, anda boleh ikuti iklan yang telah dibuka secara rasmi di laman dibawah.

Rujuk laman Iklan Rasmi Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) 2023:

Online Recruitment Google Chrome 6 1 2023 9 35 51 AM

MOHON DISINI & MAKLUMAT LANJUT

 

Jika anda sedang mencari peluang kerjaya yang menarik di industri pendidikan di Malaysia, maka UIAM adalah salah satu pusat berkerja yang mungkin anda ingin pertimbangkan dan cuba untuk memohon.

Bagi anda yang berminat untuk menyertai Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, berikut adalah beberapa tips dan panduan dalam membuat permohonan jawatan kosong di syarikat ini.

 1. Teliti Maklumat Jawatan Kosong

Pertama sekali, pastikan anda telah meneliti maklumat terkini mengenai jawatan kosong yang ditawarkan oleh Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) 2023. Anda boleh mencari maklumat tersebut dari laman web rasmi syarikat atau melalui pihak ketiga seperti laman web jobstreet.com dan jobsdb.com.

Pastikan anda memahami tugas dan tanggungjawab yang akan dijalankan dalam jawatan tersebut dan memastikan anda memenuhi syarat kelayakan yang ditetapkan oleh Pihak UIAM.

 1. Siapkan Resume Yang Berkualiti

Resume adalah satu dokumen penting dalam permohonan kerja anda. Pastikan resume anda menonjolkan kemahiran dan pengalaman yang sesuai dengan jawatan yang ditawarkan. Sekiranya anda tiada pengalaman kerja dalam pendidikan, pastikan anda menonjolkan kemahiran-kemahiran yang berkaitan seperti kepimpinan, kecekapan teknikal, pengurusan projek, komunikasi dan sebagainya.

Pastikan resume anda jelas dan ringkas dengan maklumat-maklumat terkini serta tidak melebihi dua mukasurat. Pastikan maklumat peribadi anda seperti nama, alamat dan nombor telefon yang dihubungi terkini dan betul.

 1. Menulis Surat Permohonan Yang Baik

Surat permohonan adalah satu lagi elemen penting dalam permohonan jawatan kosong. Pastikan anda menulis surat permohonan yang jelas dan mudah difahami. Tuliskan mengenai tujuan permohonan anda serta mengapa anda berminat untuk memohon Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) 2023

Pastikan anda menyebutkan tugas dan tanggungjawab yang berkaitan dengan jawatan yang ditawarkan serta menyebutkan kemahiran yang berkaitan dengan jawatan tersebut. Sekiranya anda tiada pengalaman kerja, jelaskan mengenai kemahiran-kemahiran yang berkaitan dengan jawatan tersebut dan bagaimana anda boleh memberikan sumbangan yang bermakna kepada syarikat.

 1. Bersedia Untuk Temuduga

Jika permohonan anda diterima, pastikan anda bersedia untuk temuduga yang akan dijalankan oleh UIAM. Pastikan anda membaca maklumat mengenai temuduga dan anda mestilah berpakaian kemas dan berkaliber semasa proses temuduga.

Buat yang terbaik, kami doakan anda dipermudahkan

Bagaimana Untuk Saya Buat Resume?

Untuk membuat resume yang berkualiti bagi permohonan jawatan kosong di UIAM, anda boleh mempertimbangkan beberapa tips berikut:

 1. Rujuk iklan jawatan kosong dan maklumat syarikat – Pastikan resume anda mengandungi butiran yang sesuai dengan keperluan dan kehendak yang dinyatakan dalam iklan Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) 2023. Anda juga perlu memahami latar belakang syarikat untuk menunjukkan bahawa anda mempunyai pemahaman yang baik mengenai UIAM dan keperluan jawatan tersebut.
 2. Format yang kemas dan mudah dibaca – Pastikan format resume anda kemas dan mudah dibaca. Penggunaan bahasa yang jelas, penekanan pada butiran penting, dan perkataan yang teratur boleh membantu memudahkan perekrut melihat kelayakan anda.
 3. Tunjukkan kebolehan dan kejayaan – Sebagai calon yang berpotensi, tunjukkan kepada pihak UIAM bahawa anda mempunyai kebolehan dan kejayaan dalam bidang yang berkaitan dengan jawatan tersebut. Bincangkan projek, tugasan, atau aktiviti yang telah anda lakukan dalam bidang yang berkaitan dengan jawatan tersebut.
 4. Gunakan kata kunci – Pastikan resume anda menggunakan kata kunci yang berkaitan dengan jawatan tersebut. Ini membolehkan resume anda mudah dikenalpasti oleh pihak UIAM sebagai calon yang layak.
 5. Sertakan maklumat kontak yang lengkap – Pastikan maklumat kontak anda termasuk nombor telefon, alamat e-mel, dan alamat rumah. Ini memudahkan pihak UIAM untuk menghubungi anda untuk temuduga.
 6. Reka semula dan sunting semula – Pastikan resume anda bebas dari sebarang kesilapan tatabahasa atau ejaan. Reka semula dan sunting semula resume anda untuk memastikan ia mudah dibaca dan bersih.

Jangan lepaskan peluang keemasan Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) 2023 untuk mencapai impian anda dalam karier di dunia pendidikan.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati