Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Tabung Haji (TH) April 2023 Kini Dibuka Mohon Sekarang

Jawatan Kosong Tabung Haji

Jawatan Kosong Tabung Haji (TH) April 2023 Kini Dibuka Mohon Sekarang. Terkini, Tabung Haji (TH) telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Tabung Haji (TH) ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Tabung Haji (TH) April 2023 Kini Dibuka Mohon Sekarang

Permohonan kerja kosong di TH ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Maklumat Jawatan Kosong Tabung Haji (TH) April 2023 Kini Dibuka Mohon Sekarang

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh TH Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Lembaga Tabung Haji (TH)
 • Lokasi Kekosongan: sila rujuk iklan
 • Status Jawatan: Kontrak/Tetap

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • 1. Penyelia Kanan Hartanah
 • 2. Penolong Pegurus Besar Aset & Anak Syarikat
 • 3. Penganalisa Ekuiti
 • 4. Pengurus Penyelenggraan
 • 5. Pengurus Pelaburan Hartanah
 • 6. Penganaisa Kredit
 • 7. Eksekutif Analisa Kuatitif
 • 8. Setiausaha Kanan
 • 9. Setiausaha
 • 10. Eksekutif Fasaliti
 • 11. Eksekutif Kewangan Korporat
 • 12. Eksekutif Pelaburan Dana Luaran
 • 13. Eksekutif Analisa & Pelapora Hartanah
 • 14 .Pengurus Alokasi Aset Strategik
 • 15. Penolong Pengurus Pematuhan & land Admin
 • 16. Penolong Pengurus & Portfolio Pendapatan Tetap
 • 17. Eksekutif Pengurusan Pelaburan Kumpulan
 • 18. Eksekutif Portfolio Ekuiti Asing
 • 19. Pengurus Pengurusan Pelaburan Kumpulan
 • 20. Pengurus Pengurusan Penyewa
 • 21. Pengurus Dana Ekuiti
 • 22. Pengurus Analisa Kuantitif & Prestasi
 • 23. Penolong Pengurus Pengurusan Pelaburan Kumpulan

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 31 Mac 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 • Pemohon adalah warganegara Malaysia
 • Pemohon berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 1. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 2. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 3. Berpengetahuan
 4. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi TH:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong Tabung Haji (TH) Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong Tabung Haji 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada DBKL. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 31 Mac 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Maklumat Jawatan Kosong Yang Diiklankan

Mohon Jawatan Kosong Di Sini

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan TH, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja TH di Laman Web Tabung Haji (TH)
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai Tabung Haji (TH)

Tabung Haji adalah sebuah lembaga keuangan di Malaysia yang didirikan pada tahun 1963 dengan tujuan untuk memfasilitasi ibadah haji dan umrah bagi masyarakat Muslim di Malaysia. Lembaga ini memiliki peran penting dalam memudahkan proses pendaftaran dan pelaksanaan ibadah haji dan umrah, serta memberikan layanan keuangan yang terkait dengan ibadah tersebut.

Tabung Haji juga menyediakan berbagai jenis produk keuangan syariah, seperti simpanan, pinjaman, investasi, dan takaful (asuransi syariah) untuk masyarakat Muslim di Malaysia. Produk-produk keuangan ini dikelola secara syariah dan memiliki kesesuaian dengan ajaran Islam.

Tabung Haji dikelola oleh Majlis Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Kelantan (MUIP) dan diawasi oleh Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Lembaga ini memiliki cabang-cabang dan kantor layanan di seluruh Malaysia, termasuk di luar negeri, seperti di Arab Saudi, Singapura, dan Indonesia.

Tabung Haji memiliki misi untuk menjadi lembaga keuangan syariah yang terbaik di Malaysia dan menyediakan produk-produk keuangan yang memenuhi kebutuhan masyarakat Muslim. Selain itu, lembaga ini juga berupaya untuk memberikan kontribusi positif bagi pembangunan ekonomi dan sosial di Malaysia, melalui berbagai program sosial, pendidikan, dan pembangunan infrastruktur.

Tabung Haji adalah salah satu institusi keuangan syariah terbesar di Malaysia dan telah memberikan layanan keuangan dan fasilitas ibadah haji dan umrah bagi jutaan orang Muslim di Malaysia. Meskipun Tabung Haji memiliki sejarah yang panjang dan kaya, namun lembaga ini juga pernah mengalami beberapa kontroversi dan masalah keuangan, yang kemudian diatasi melalui reformasi dan perbaikan management.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Tabung Haji (TH) April 2023 Kini Dibuka Mohon Sekarang dapat membantu para calon yang memohon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati