Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023 | Amazing

Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023 | Amazing

Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, pagi Ini admin ingin berkongsi berkaitan dengan satu kekosongan jawatan merupakan peluang keemasan yang anda perlu ambil dan Mohon. Anda boleh merujuk di bawah Cara permohonan dan syarat-syarat kelayakan permohonan supaya memudahkan anda untuk memohon kekosongan jawatan yang akan kami kongsikan hari ini.

Pengumuman terbaru mengenai Jawatan Kosong MRT CORP dan peluang kerjaya yang telah dibuka Khusus untuk rakyat Malaysia bagi tahun 2023. Adalah berita gembira disampaikan kepada mereka yang sedang mencari pekerjaan dan baharu sahaja tamat belajar kini telah dibuka peluang kerjaya yang perlu diisi oleh rakyat Malaysia.

Permohonan jawatan kosong yang telah dibuka adalah merupakan daripada  Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023 yang merupakan sebuah MASS Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp) dimiliki sepenuhnya oleh Menteri Kewangan Diperbadankan dan ditubuhkan untuk menjadi pemaju dan pemilik aset projek Mass Rapid Transit. Syarikat itu ditubuhkan pada September 2011 dan mengambil alih pemilikan projek itu pada Oktober 2011 daripada Prasarana Malaysia Berhad.

Tanggungjawab MRT Corp termasuk memantau dan menjejaki pembinaan semua struktur bertingkat, stesen dan depoh projek MRT. Ia juga menguruskan kerja-kerja bawah tanah, yang melibatkan terowong dan pembinaan stesen bawah tanah.

MRT Corp juga bertanggungjawab ke atas kontrak yang terlibat, proses perolehan dan penyelesaian pertikaian, selain memastikan kualiti penghantaran dari segi kos, penjadualan dan keperluan kesihatan, keselamatan, keselamatan dan persekitaran.

MRT Corp bekerjasama dengan pihak lain dalam pembangunan projek itu, iaitu MMC-Gamuda KVMRT (PDP) Sdn Bhd sebagai Rakan Penyampaian Projek untuk MRT Laluan Kajang (sebelum ini dikenali sebagai Laluan Sungai Buloh-Kajang) dan MMC Gamuda KVMRT (PDP SSP) Sdn Bhd sebagai Kontraktor Turnkey untuk MRT Laluan Putrajaya (sebelum ini dikenali sebagai Laluan Sungai Buloh-Serdang-Putrajaya), dan Agensi Pengangkutan Awam Darat (APAD) sebagai agensi penyelia.

MRT Corp telah menubuhkan anak syarikat, Malaysia Rapid Transit System Sdn Bhd (MRTS), untuk menjadi pemaju dan pemilik infrastruktur awam bagi bahagian Malaysia bagi Projek Pautan Sistem Transit Cepat (RTS) Johor Bahru-Singapura. Syarikat itu telah diperbadankan pada 5 Disember 2019.

Kerja-kerja infrastruktur awam untuk Projek Pautan RTS dijangka siap menjelang akhir 2024 dengan pembukaan penuh dianggarkan menjelang akhir 2026. Kini telah dibuka peluang pekerjaan di bawah syarikat tersebut dan ia Adalah peluang keemasan yang harus direbut oleh rakyat Malaysia.

Jom ikuti perkongsian Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023

Kepada anda yang berminat untuk mengikuti berkaitan info bantuan rasmi daripada kerajaan anda dikehendaki untuk menyertai telegram official permohonan kerja untuk mendapatkan maklumat dan info terkini mengenai jawatan kosong dari semasa ke semasa:

telegram us

Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan Di Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023 terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

Jawatan :

 • Executive/Senior Executive, Business & Planning
 • Engineer, Project – Railway – Infra Interface (Depot)

Sektor: Swasta

Taraf : kontrak/tetap

Lokasi: Johor Bahru

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023 . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada bila-bila masa 2023

mrt corp 20230207121726 theedgemarkets
Jawatan Kosong MRT CORP

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023. (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Maklumat Pekerjaan:

 • Menganalisis dan mentafsir data yang dikumpul daripada pelbagai sumber untuk membuat keputusan strategik dan membantu dalam perancangan dan pelaksanaan projek untuk jabatan.

AKAUNTABILITI UTAMA :

 1. Memperoleh data daripada sumber data primer atau sekunder dan menyelenggara pangkalan data.
 2. Perbaiki, laksanakan dan komunikasikan analisis penting dengan berkesan yang mengenal pasti arah aliran dan peluang yang bermakna merentas perniagaan.
 3. Menyemak dan menambah baik proses, kaedah dan alatan analitik untuk meningkatkan kecekapan dan ketepatan.
 4. Membuat laporan dan pembentangan untuk meringkaskan penemuan dan mempengaruhi keputusan syarikat.
 5. Mengambil bahagian dalam mesyuarat tetap dengan pengurusan, menilai dan menangani isu untuk mengenal pasti dan melaksanakan penambahbaikan ke arah operasi yang cekap.
 6. Bekerjasama dengan jabatan dalaman untuk mengumpul data, membangun dan melaksanakan strategi.
 7. Membantu pihak pengurusan dalam setiap kapasiti yang berkaitan dengan kerja.

kelayakan Akademik seperti yang telah ditetapkan oleh pihak majikan dalam urusan pemilihan jawatan yang telah dibuka.

Pemohon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong anda boleh ikuti iklan yang telah ditawarkan dan dikeluarkan secara rasmi oleh pihak majikan dan anda juga boleh ikuti cara permohonan jawatan kosong seperti yang tertera di bawah.

Mohon Disini

Permohonan Jawatan Kosong Bulan Mac:

Permohonan Jawatan Kosong TNB Bulan Mac 2023 Mohon Sekarang

Permohonan Kerja Kementerian Pendidikan Malaysia(KPM) 2023| Amazing

Khusus kepada para pemohon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong anda boleh membuat permohonan jawatan kosong dengan kadar segera sebelum Tarikh Tutup iklan. Sebelum membuat permohonan jawatan kosong anda diminta untuk meneliti dan menyemak terlebih dahulu iklan jawatan yang telah diwar-warkan oleh pihak majikan bagi memastikan permohonan jawatan anda adalah mengikut saluran yang telah. Iklan jawatan kosong rasmi yang telah dikeluarkan oleh pihak majikan :

Syarat Permohonan Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023

Sebelum membuat permohonan para pemohon perlu cakna dan peka akan syarat dan ciri kelayakan yang diperlukan dalam membuat permohonan peluang kerjaya yang telah dibuka untuk rakyat Malaysia. Syarat kelayakan adalah seperti di bawah:

 • Pemohon adalah Warganegara Malaysia
 • Pemohon adalah mereka yang berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon ada kelayakan Akademik yang setaraf dalam permohonan kerja.
 • Berkemahiran
 • Bertanggungjawab dan berdisiplin serta boleh mematuhi arahan dan peraturan

Seperti yang di atas para pemohon perlu memenuhi syarat kelayakan umum bagi permohonan kerja di dalam negara Malaysia. Selepas itu anda boleh mengikuti maklumat lebih lanjut dan terperinci mengenai jawatan kosong di bawah.

Kemudahan Lain:

 1. Cuti rehat
 2. Cuti Sakit
 3. Caruman KWSP dan perkeso
 1. Engineer, Project – Railway – Infra Interface (Depot)

KELAYAKAN, PENGALAMAN, KEMAHIRAN DAN KOMPETENSI :

 • Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan dengan pengalaman bekerja selama 5 tahun dalam projek Keretapi dan atau projek berkaitan O&M/Kerajaan.
 • Penguasaan yang baik dalam pertuturan dan penulisan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa.
 • Mampu berkomunikasi dengan pelbagai peringkat orang dalam persekitaran projek berbilang negara dan memotivasikan aktiviti projek untuk penyampaian tepat pada masanya.
 • Pengalaman bekerja dan biasa dengan kereta api (awam & sistem)/O&M/Projek infrastruktur bangunan/pembinaan depoh/antara muka akan menjadi kelebihan tambahan.

2.Executive/Senior Executive, Business & Planning

 • Ijazah Sarjana Muda, sebaik-baiknya dalam sains komputer, matematik, pengurusan perniagaan, atau ekonomi.
 • Kemahiran analisis yang baik dengan pengalaman mengumpul, menyusun, menganalisis dan menyebarkan maklumat yang banyak dengan tepat. Keupayaan untuk menulis laporan, slaid pembentangan dan model kewangan.
 • Keupayaan untuk mengenali corak dan arah aliran dalam set data yang besar dan menggunakan maklumat berangka untuk membangunkan strategi.
 • Kemahiran komunikasi lisan, bertulis dan visual yang luar biasa.

Untuk rakyat Malaysia yang berminat dalam membuat permohonan perlu segera untuk pekerja anda akan maklumat yang telah dikeluarkan oleh pihak majikan tentang mengenai iklan yang telah diwar-warkan. Permohonan anda juga perlu dibuat segera sebelum Tarikh tutup iklan. Permohonan Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023 juga perlu melihat kepada iklan yang telah dibuka dan diwar-warkan untuk sebaran orang ramai para pemohon perlu cakna akan syarat dan cara permohonan yang telah ditetapkan melalui iklan yang dikeluarkan oleh pihak majikan secara rasmi. Anda boleh mendapat maklumat lebih lanjut dan terperinci mengenai jawatan kosong yang ditawarkan oleh pihak majikan di bawah

Mohon Disini Senior Executive 

Mohon Disini Engineer Project

Cara Permohonan Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023

Setelah meneliti dengan terperinci mengenai iklan yang telah dibuka Permohonan Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023  tersebut Para pemohon boleh membuat permohonan dan pastikan permohonan anda adalah lengkap dengan segala butiran yang telah ditetapkan dan diperlukan dalam urusan permohonan jawatan kosong. Diingatkan kembali kepada pemohon-pemohon untuk cakna dalam urusan permohonan perlu cakna akan lampiran seperti:

 • Resume yang terkini dan lengkap
 • Maklumat pengenalan diri dan butiran yang
 • Sertakan bersama dokumen-dokumen yang disahkan sahaja
 • Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
 • Diploma dalam bidang kaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
 • Memiliki kepujian (sekurang-kurangnya dalam gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

Cara Permohonan Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023

Sila kemukakan dokumen-dokumen berikut:

 • Borang permohonan yang telah lengkap beserta gambar berukuran paspot;
 • Salinan Kad Pengenalan:
 • Salinan Sijil SPM dan Sijil Akademik lain (jika ada):
 • Lain-lain dokumen yang berkaitan.

Permohonan hanya boleh dibuat secara online melalui laman web dibawah:

Jobstreet.com

Maklumat Penting:

 1. Permohonan yang lewat dan tidak lengkap tidak akan dipertimbangkan
 2. Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk ditemuduga
 3. Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 3 bulan dari tarikh iklan ditutup dianggap gagal
 4. Hanya permohonan calon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan di proses permohonan itu.

Semoga Permohonan Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023 Anda Lulus Dan Berjaya

Admin berharap semoga Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023  yang anda mohon ini dipermudahkan dan lulus berjaya diterima lalu di disenaraikan dalam senarai pendek untuk temuduga permohonan jawatan ini.

Dan juga,diharapkan kepada mereka yang mencari pekerjaan dan membuat permohonan jawatan-kosong-mrt-corp adalah penting untuk membuat persiapan bagi menghadiri temuduga apabila dipanggil oleh majikan yang menawarkan kerajaan. Pemohon perlu membuat persiapan yang rapi serta kemas pagar permohonan kerja anda akan dinilai dan anda akan berjaya untuk diambil untuk bekerja. Mungkin anda akan menghadapi kesukaran bila menghadiri temuduga yang menentukan sama ada anda terpilih ataupun tidak.

Moga-moga Permohonan Jawatan Kosong MRT CORP Bagi 2023 diharapkan peluang pekerjaan yang dibuka adalah merupakan peluang yang anda rebut dan anda dapat perolehi hasil usaha payah anda yang tidak mengenal penat lelah dalam mencari rezeki untuk meneruskan kehidupan yang terkadang yang memerlukan kecekalan dan ketabahan. Semoga berjaya!.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati