Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Amanah Raya Berhad Bagi Bulan April 2023

Jawatan Kosong Amanah Raya Berhad Bagi Bulan April 2023

Jawatan Kosong Amanah Raya Berhad Bagi Bulan April 2023. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh Hari ini ini berkongsikan satu maklumat yang terbaru berkaitan dengan satu kerjaya yang telah dibuka oleh satu badan yang besar dan diakui tinggi di Malaysia.

Dan juga,dimaklumkan satu maklumat terkini berkaitan kerjaya yang sesuai untuk semua rakyat belum bekerja atau masih lagi mencuba mencari pekerjaan.

Terkini, Jawatan Kosong Amanah Raya Berhad telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Amanah Raya Berhad ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Amanah Raya Berhad Bagi Bulan April 2023

Permohonan kerja kosong di Amanah Raya Berhad ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Jom ikuti maklumat lanjut berkaitan Jawatan Kosong Amanah Raya Berhad Bagi Bulan April 2023

Maklumat Jawatan Kosong Amanah Raya Berhad Bagi Bulan April 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh Jawatan Kosong Petroliam Nasional Berhad(PETRONAS) 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

Nama Amanah Raya Berhad

Lokasi Kekosongan: Kuala Lumpur

Status Jawatan: Kontrak

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • Executive

Untuk makluman kepada semua, permohonan Jawatan Kosong Amanah Raya Berhad Bagi Bulan April 2023 ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 7 April 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong Petroliam Nasional Berhad?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.
IMG 20230330 090544 284

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Jawatan Kosong Yang Boleh Anda Mohon Juga:

Jawatan Kosong Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP) 2023| amazing

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Amanah Raya Berhad:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong Amanah Raya Berhad Adalah Seperti Berikut

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong Amanah Raya Berhad

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada Jawatan Kosong Amanah Raya Berhad Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum yang ditetapkan dalam iklan.

Permohonan Jawatan Kosong Amanah Raya Berhad boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan Petronas, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online

Permohonan adalah secara online melalui portal rasmi Amanah Raya Berhad

 • Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 • Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 • Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.
Link Permohonan:

Mohon Di Sini

Mengenai Amanah Raya Berhad

Amanah Raya Berhad adalah sebuah syarikat pengurusan harta pusaka dan pentadbiran amanah yang berpusat di Malaysia. Ia ditubuhkan pada tahun 1921 dan kini menjadi salah satu syarikat terkemuka dalam bidang pengurusan harta pusaka, pentadbiran amanah, pengurusan dana, perkhidmatan wasiat, dan perkhidmatan perundingan kewangan di Malaysia.

Antara perkhidmatan utama yang ditawarkan oleh Amanah Raya Berhad adalah pengurusan aset, penyelesaian harta pusaka, pengurusan amanah, perkhidmatan pengurusan kekayaan dan penyelesaian wasiat. Selain itu, Amanah Raya Berhad juga menawarkan perkhidmatan perundingan kewangan dan insurans.

Amanah Raya Berhad dikenali sebagai sebuah entiti yang dipercayai oleh ramai rakyat Malaysia dalam hal-hal berkaitan dengan pengurusan harta pusaka, pentadbiran amanah dan perkhidmatan berkaitan kewangan. Ia juga diawasi oleh Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dan Bank Negara Malaysia (BNM) bagi memastikan bahawa operasinya selamat dan patuh kepada undang-undang dan peraturan kewangan yang berkuatkuasa di Malaysia.

Semoga Permohonan Kerjaya ini Dipermudahkan

Kesimpulan, diminta semua orang untuk terus kongsikan kepada sahabat handai yang terdekat dan baik supaya mereka juga tidak terlepas dari mengetahui akan maklumat terkini berkaitan kerja kosong Yang yang telah dibuka oleh satu badan yang besar di Malaysia iaitu Amanah Raya Berhad.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Amanah Raya Berhad Bagi Bulan April 2023 dapat membantu para calon yang memohon.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati