Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia Bulan Februari Tahun 2023

Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia Bulan Februari Tahun 2023
Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia Bulan Februari Tahun 2023

Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia Bulan Februari Tahun 2023. Kini dibuka berkenaan jawatan kosong yang ditawarkan khusus kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong serta memulakan kerjaya bagi tahun 2023. Untuk makluman kepada semua rakyat Malaysia Anda kini boleh membuat permohonan jawatan kosong dan mengikuti segala maklumat yang telah dipaparkan bagi memudahkan urusan permohonan anda diambil kira dan diterima permohonan.

Jawatan kosong yang telah dibuka adalah daripada jabatan perangkaan Malaysia untuk bulan Februari tahun 2023. Untuk makluman kepada semua jabatan perangkaan Malaysia adalah merupakan sebuah jabatan yang terpenting dalam institusi masyarakat yang berkepentingan dalam merangka atau mencatat rekod dalam kepentingan harian rakyat Malaysia. Semua itu peluang kerja yang telah dibuka daripada jabatan perangkaan Malaysia adalah merupakan satu peluang yang perlu direbut oleh rakyat Malaysia sebelum tawaran permohonan jawatan kosong itu akan ditutup.

Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia Bulan Februari Tahun 2023

6c7556d8 7812 435b 9dda c6b5c31ce83d 2
Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia Bulan Februari Tahun 2023

Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh Jabatan Perangkaan Malaysia?

Jawatan kosong adalah dibuka khusus kepada rakyat Malaysia dan boleh dibuat permohonan dengan mengikuti cara permohonan yang telah ditetapkan. Sebelum itu diminta untuk para pemohon sana akan maklumat mengenai jawatan kosong yang telah ditawarkan oleh pihak majikan sebelum membuat permohonan.

Maklumat Jawatan

Jawatan:

 • PERSONEL MYSTEP GRED 29

Lokasi :

 • Putrajaya

Majikan:

 • Jabatan Perangkaan Malaysia

Untuk makluman kepada semua para pemohon adalah dimaklumkan mengenai maklumat jawatan kosong adalah seperti di atas. Maklumat yang disenaraikan di atas adalah merupakan laman rasmi daripada pihak majikan sendiri dan untuk sebarang perubahan yang berlaku adalah merupakan perubahan yang dilakukan oleh pihak majikan sendiri.

Bilakah Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup Oleh Pihak Jabatan Perangkaan Malaysia?

Bagi para pemohon yang berminat untuk membuat permohonan anda kini boleh segera membuat permohonan sebelum Tarikh tutup. Bagi mengelakkan diri anda daripada terlepas permohonan jawatan kosong adalah dimaklumkan permohonan jawatan kosong kini dibuka sekarang dan permohonan jawatan kosong akan ditutup pada 17 Februari 2023.

ec2b56d9 fca7 4b18 b4e4 cede158e6b1c 1
Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia Bulan Februari Tahun 2023

Apakah Syarat Kelayakan Dalam Permohonan?

Bagi pemohon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong anda Mestilah mengikuti syarat kelayakan dalam permohonan sebelum membuat permohonan ini adalah penting kerana bagi mengelakkan anda dan permohonan anda ditolak. Rujuk syarat kelayakan dan permohonan di bawah:

 1. Pemohon Mestilah mereka yang daripada warganegara Malaysia.
 2. Pemohon juga Mestilah mereka yang berumur 18 tahun ke atas.
 3. Pemohon juga mestilah mempunyai kelayakan Akademik yang setaraf dan diiktiraf oleh kerajaan Malaysia dalam urusan membuat permohonan jawatan kosong.

Bagi para pemohon yang berminat dalam urusan membuat permohonan anda Mestilah ikuti maklumat lebih lanjut mengenai Cara permohonan yang telah ditetapkan seperti yang diiklankan di dalam iklan rasmi pihak jabatan perangkaan Malaysia di bawah.

Permohonan jawatan kosong bagi bulan Februari:

Permohonan Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia Bulan Februari Tahun 2023

Untuk membuat permohonan para pemohon perlulah anda akan maklumat rasmi yang dikeluarkan oleh pihak majikan dan perlulah mengikuti prosedur dalam urusan permohonan yang lengkap agar permohonan anda diterima oleh pihak majikan. Sehubungan itu adalah penting untuk para pemohon membuat permohonan jawatan kosong dengan kadar segera dan jangan lewat-lewatkan permohonan sebelum Tarikh tutup iaitu 17 Februari 2023. Para pemohon boleh merujuk iklan jawatan kosong yang telah dibuka secara rasmi dan juga ikuti Cara permohonan seperti di bawah:

Iklan Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia 2023

Setelah meneliti iklan yang telah diwar-warkan secara rasminya oleh pihak majikan para pemohon perlu untuk membuat permohonan dengan ikuti Cara permohonan yang telah ditetapkan.

Cara Permohonan Jawatan Kosong

Calon-calon yang berminat boleh mengemukakan resume lengkap berserta gambar, salinan kad pengenalan, salinan sijil dan dokumen-dokumen sokongan ke e-mel [email protected] dan mengisi permohonan melalui https://forms.office.com/r/21WT32911N

Urusan Temuduga

Hanya Calon-calon yang berkelayakan dipanggil temuduga secara atas talian.

Info Mengenai Majikan

Jabatan Perangkaan Malaysia (Department of Statistics, Malaysia) adalah sebuah agensi kerajaan di bawah Kementerian Sumber Manusia yang bertanggungjawab untuk mengumpul, memproses, menganalisis, dan menyampaikan data statistik di Malaysia. Jabatan Perangkaan Malaysia ditubuhkan pada tahun 1949 dan memiliki matlamat untuk menyediakan data yang tepat dan berkualiti bagi keperluan pembangunan ekonomi dan sosial negara.

Jabatan Perangkaan Malaysia mengumpulkan data melalui berbagai kajian dan sumber data lainnya, seperti data pengurusan, dan menyediakan informasi melalui umum rasmi dan laporan, seperti buku statistik tahunan dan laporan kemajuan ekonomi. Data yang dikumpulkan oleh Jabatan Perangkaan Malaysia berguna bagi pemerintah, ahli perniagaan, akademi, dan masyarakat umum untuk memahami dan membuat keputusan berdasarkan informasi yang tersedia.

Jabatan Perangkaan Malaysia bekerja sama dengan berbagai organisasi nasional dan antarabangsa, seperti Kementerian Kewangan dan Bank Negara Malaysia, untuk memastikan bahwa data statistik yang diterima dan digunakan oleh masyarakat tepat dan berkualiti.

Peluang Kerjaya Jabatan Perangkaan Malaysia

Jabatan Perangkaan Malaysia menawarkan peluang kerjaya yang baik bagi individu yang tertarik dalam bidang statistik dan analisis data. Ada banyak posisi yang tersedia, termasuk:

 1. Analis Statistik: Bertanggung jawab untuk mengumpulkan, memproses, menganalisis, dan menyampaikan data statistik.
 2. Eksekutif Survei: Bertanggung jawab untuk mengatur dan menjalankan survei dan kajian data.
 3. Pemrograman Komputer dan Analisis Data: Bertanggung jawab untuk mengembangkan dan memelihara sistem teknologi informasi yang digunakan oleh Jabatan Perangkaan Malaysia.
 4. Penulis dan Editor: Bertanggung jawab untuk menulis dan mengedit publikasi resmi dan laporan.
 5. Staf Administrasi: Bertanggung jawab untuk melakukan tugas administratif dan membantu dalam penyelenggaraan tugas harian Jabatan Perangkaan Malaysia.

Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia Bulan Februari Tahun 2023 dapat menawarkan pengalaman dan pelatihan yang baik dalam bidang statistik dan analisis data, serta kesempatan untuk bekerja pada proyek-proyek penting yang membantu pembangunan ekonomi dan sosial negara. Calon harus memiliki pendidikan yang relevan dan memenuhi syarat-syarat lain yang ditentukan oleh Jabatan Perangkaan Malaysia.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati