Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong BSN Bank Simpanan Nasional Effective Februari 2023

Jawatan Kosong BSN
Jawatan Kosong BSN

Jawatan Kosong BSN Bank Simpanan Nasional. Kini dibuka untuk ambilan segera Permohonan untuk mengisi Jawatan Kosong di Bank Simpanan Nasional (BSN). Adalah dialukan memohon dan dipelawa kepada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan untuk mengisi kekosongan jawatan Tetap/kontrak seperti berikut.

Jawatan Kosong BSN Bank Simpanan Nasional

Untuk Calon berkelayakan dan telah memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Apakah Jawatan yang ditawarkan?

Bil.Jawatan Yang Ditawarkan
1Sales Advisor Hybrid
2Insurance Specialist

Maklumat Jawatan Kosong BSN

Lokasi : Pelbagai Negeri
Sektor : Kerajaan
Status Pelantikan : Tetap/Kontrak

Apakah Syarat Kelayakan?

Kelulusan Minimum : Ijazah/Diploma/SPM/STPM/Kelayakan Professional yang diiktiraf

Bilakah tutup Permohonan Jawatan Kosong BSN?

Tarikh Tutup Permohonan : Rujuk Iklan

Bagaimana Cara Memohon Jawatan Tersebut?

 • Permohonan adalah secara online melalui portal online atau borang yang telah ditetapkan di BSN.
 • Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 • Bagi calon yang berminat dengan jawatan ini, sila semak iklan penuh bagi jawatan kosong tersebut dibawah:

Iklan Penuh Jawatan Kosong

Iklan Penuh

Diucapkan semoga Lulus Temuduga!

Kepada calon yang membuat permohonan Jawatan Kosong Bank Simpanan Nasional BSN diucapkan semoga lulus temuduga dengan jayanya dan menjadi staf yang terbaik!

Baca juga:

Bagaimana untuk menjadi pekerja yang baik

Ikuti langkah ini untuk membantu meningkatkan usaha anda untuk menjadi pekerja yang baik:

 1. Mematuhi garis panduan syarikat.
 2. Bekerja ke arah matlamat syarikat.
 3. Layan semua orang dengan hormat.
 4. Gunakan usaha yang terbaik.
 5. Jadilah pakar dalam pekerjaan anda.
 6. Menawarkan nilai kepada tempat kerja anda.
 7. Fokus pada penyelesaian.
 8. Bersikap terbuka untuk berubah.
 9. Miliki kesilapan anda.
 10. Bina perhubungan.

1. Mematuhi garis panduan syarikat

Apabila mula-mula memulakan kerja, baca dengan teliti buku panduan pekerja anda. Syarikat mencipta buku panduan ini untuk memastikan pekerja selamat dan selesa di tempat kerja. Dengan mematuhi dasar syarikat anda, anda menunjukkan contoh yang baik untuk pekerja lain. Ini bermakna bertindak secara profesional, terus menjalankan tugas dan jujur ​​dengan masa anda.

2. Bekerja ke arah matlamat syarikat

Ketahui perkara yang sedang diusahakan oleh syarikat anda dan cuba cari cara untuk mencapai matlamat ini. Menjadi pekerja yang baik bermakna anda mencatat nota semasa mesyuarat syarikat dan mempelajari objektif setiap jabatan. Dengan memberi perhatian, anda boleh mula memikirkan cara anda boleh membantu tempat kerja anda berjaya.

3. Layan semua orang dengan hormat

Sentiasa ikut peraturan emas, iaitu memperlakukan orang lain sebagaimana anda ingin diperlakukan. Apabila berbual dengan rakan sekerja, cubalah untuk hanya bercakap baik tentang orang lain. Begitu juga, semasa mesyuarat, pastikan anda memberi orang lain peluang untuk bercakap. Mempraktikkan mendengar aktif ialah satu cara untuk menunjukkan rasa hormat anda. Semasa rakan sekerja berkongsi pendapat dan pendapat mereka, tunjukkan kepada mereka bahawa anda sedang mendengar dengan teliti apa yang mereka katakan.

4. Gunakan usaha yang terbaik

Semasa anda sibuk, pastikan anda bekerja keras secara konsisten. Ini bermakna mencari cara untuk mengutamakan kerja anda dan melakukan usaha terbaik anda. Dengan meluangkan masa untuk menyelesaikan tugas atau projek dengan baik, anda membantu syarikat anda berjaya. Anda masih perlu meluangkan masa untuk berehat sepanjang hari bekerja, kerana ia boleh membantu anda berasa segar dan bersedia untuk menyelesaikan sesuatu.

Berkaitan: Cara Mengaplikasikan Motivasi Diri di Tempat Kerja

5. Menjadi pakar dalam pekerjaan anda

Cuba pelajari semua yang anda boleh tentang kedudukan anda, sama ada kemahiran, alatan atau program tertentu yang boleh membantu anda melakukan kerja anda dengan lebih baik. Sertai forum dalam talian khusus pekerjaan atau baca penerbitan industri untuk mengetahui tentang bidang kerja anda. Semak berita untuk cerita yang berkaitan dengan pekerjaan anda. Menghadiri bengkel dan seminar pendidikan juga boleh membantu anda mengetahui lebih lanjut. Dengan meneruskan pendidikan anda, anda menunjukkan kepada majikan anda bahawa anda menghargai kedudukan anda.

6. Menawarkan nilai kepada tempat kerja anda

Fikirkan perkara yang menjadikan anda seorang pekerja yang unik dan unik. Dengan mencari cara anda boleh menawarkan nilai kepada tempat kerja anda, majikan anda mungkin melihat anda sebagai pekerja yang tidak boleh diganti. Sebagai contoh, anda boleh membangunkan kemahiran tertentu yang tidak dimiliki oleh orang lain dalam pasukan anda. Begitu juga, anda boleh berusaha untuk berkongsi idea bernas anda pada mesyuarat syarikat.

7. Fokus pada penyelesaian

Daripada memberi tumpuan kepada masalah, jadilah pekerja yang menawarkan penyelesaian. Majikan anda mungkin menghargainya lebih daripada jika anda hanya menunjukkan masalah. Menjadi proaktif dan membantu semasa situasi mencabar menunjukkan bahawa anda seorang individu yang bekerja keras. Fokus pada menggunakan penyelesaian masalah, pemikiran kritis dan kebolehan kreatif anda untuk mencari penyelesaian.

8. Bersikap terbuka untuk berubah

Satu ciri utama pekerja yang baik ialah kebolehsuaian. Apabila tempat kerja anda mengalami perubahan, jadilah seseorang yang menerimanya. Cari cara untuk menangani perubahan mendadak dan gunakannya untuk kelebihan anda. Sebagai contoh, jika syarikat anda mendapat pelanggan baharu, bersikap proaktif dan menyelidik segala yang anda boleh tentang mereka. Dengan cara ini, anda mungkin mendahului pekerja lain dan boleh mula bekerja.

9. Sendiri kesilapan anda

Bersama-sama dengan meraikan pencapaian anda, adalah penting untuk mengakui kesilapan anda. Mengambil tanggungjawab atas kesilapan anda menunjukkan bahawa anda seorang pekerja yang jujur. Sebaik sahaja anda memiliki kesilapan, fikirkan cara untuk memperbaikinya. Setiap orang membuat kesilapan, tetapi memerlukan jenis orang yang istimewa untuk mengakui perkara yang boleh mereka lakukan dengan lebih baik pada masa akan datang.

10. Membina hubungan

Berusaha mewujudkan ikatan yang bermakna dengan penyelia dan rakan sekerja anda. Cari cara untuk membantu orang lain dan tawarkan mereka sokongan apabila mereka memerlukannya. Membina hubungan dengan orang lain selalunya menjadikan kerja lebih menyeronokkan. Terima perkara seperti acara syarikat, makan tengah hari pasukan, waktu gembira selepas kerja dan sebarang peluang sosial yang lain.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati