Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Jawatan Kosong di KUIPs Kolej Universiti Islam Perlis Effective Januari 2023

Permohonan Jawatan Kosong Di KUIPs Kolej Universiti Islam Perlis

Permohonan Jawatan Kosong Di KUIPs Kolej Universiti Islam Perlis. Permohonan jawatan kosong ini dibuka sekarang bulan Februari 2023. Makluman terkini, untuk semua rakyat Malaysia terutama bagi bekas pelajar – pelajar di Kolej Universiti Islam Perlis sekarang telah membuka satu permohonan yang mana ia adalah peluang keemasan sebagai karier guru di KUIPs ini.

Oleh itu, ia adalah satu peluang yang perlu direbut oleh semua rakyat Malaysia terutama bagi mereka yang merupakan bekas pelajar yang baru fresh graduate amatlah disarankan untuk memohon jawatan yang ditawarkan ini untuk membina karier sebagai guru dan pengalaman. Untuk segala maklumat dan info, anda boleh ikuti syarat-syarat kelayakan dan cara permohonan yang disediakan seperti dibawah. Ikuti langkah-langkah tersebut.

Permohonan Jawatan Kosong Di KUIPs Kolej Universiti Islam Perlis

Permohonan kerja kosong di KUIPs ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari majikan sendiri. Oleh demikian itu anda amatlah disarankan teliti dengan baik mengenai perkara yang diminta oleh majikan dalam membuat permohonan.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan
 • Perkara Penting Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi syarikat sendiri

Maklumat Pengambilan Jawatan Kosong KUIPs February 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh KUIPs Januari Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

 • Nama Majikan: Universiti Islam Perlis (KUIPs)
 • Lokasi Kekosongan: Perlis

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 1. GURU BAHASA (GRED DG41) BAHASA MELAYU
 2. Gaji Permulaan Yang Ditawarkan: RM2,018.52
 3. Tugas: Bertanggungjawab menyelaras semua aktiviti program bahasa, termasuk memilih peserta, mengajar, menilai peserta-peserta kursus, di samping membuat kajian dan penyelidikan bagi keperluan latihan

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 5 Feb 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 • Pemohon adalah warganegara Malaysia
 • Pemohon berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 1. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 2. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 3. Berpengetahuan
 4. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Permohonan Jawatan Kosong KUIPs Tahun 2023 Adalah Seperti Berikut

Langkah – langkah untuk buat permohonan

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada KUIPs. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 5 Februari 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Iklan Permohonan Jawatan Kosong KUIPs February 2023

Cara Mohon Jawatan Kosong Di KU Tahun 2023

Kepada para pemohon,anda boleh segera membuat permohonan secara atas talian di pautan rasmi permohonan jawatan kosong:

Cara Buat Permohonan KUIPs February 2023

Info tambahan kepada calon, semasa membuat permohonan anda sila pastikan:

 • Sila isi butiran maklumat diri semasa dan betul
 • Resume anda lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
 • Salinan sijil yang berkaitan sahaja

Permohonan mestilah dimohon secara atas talian mengikut pautan diberikan, bagi mengetahui. Permohonan adalah melalui laman portal rasmi pekerjaan, My Future Jobs. Untuk permohonan pertama, anda diminta untuk membuat isian baharu dan daftar akaun baharu.Anda perlu membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Kolej Universiti Islam Perlis

PROFIL KORPORAT KOLEJ UNIVERSITI ISLAM PERLIS (KUIPs) Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) yang dinaungi oleh Duli Yang Teramat Mulia Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Ibni Syed Sirajuddin Jamalullail telah menubuhkan Kolej Universiti Islam Perlis (KUIPs) yang mana penubuhannya telah diluluskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia sebagai sebuah Institusi Pengajian Tinggi Swasta.

Penubuhan empat (4) buah fakulti iaitu Fakulti Al-Quran & As-Sunnah, Fakulti Muamalat & Kewangan Islam, Fakulti Pengajian Islam dan Fakulti Perniagaan & Sains Pengurusan. Selain program akademik, KUIPs turut menawarkan kursus-kursus jangka pendek. Menjelang tahun 2020, KUIPs telah merencanakan pembangunan jangka panjang untuk menjadi sebuah Institusi Pengajian Tinggi Lestari yang menekankan konsep “Sustainable Education” dan “University Community Responsibility” yang menyokong kepada pembangunan “Universiti Lestari”.

Melalui inisiatif-inisiatif seperti ini, ia akan mengintegrasikan kelestarian dalam semua aktiviti-aktiviti utama Kolej Universiti seperti tadbir urus, pendidikan, penyelidikan, operasi dan hubungan dengan komuniti luar. MISI-Institusi Pendidikan Yang Mengintegrasikan Dan Menyebar Luaskan Ilmu Dan Kefahaman Berteraskan Al Quran Dan As-Sunnah Ke Arah Melahirkan Insan Bermodal Intelektual Yang Menyumbang Kepada Melahirkan Peradaban Ummah. VISI-Unggul Sebagai Institusi Pendidikan Yang Berdaya Saing Di Peringkat Global

Akhir Kata 

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Permohonan Jawatan Kosong Di KUIPs Kolej Universiti Islam Perlis di bulan Februari 2023 dapat membantu para calon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati