Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di Pejabat Pendidikan Effective Disember Tahun 2022

Pejabat Pendidikan
Pejabat Pendidikan

Jawatan Kosong Di Pejabat Pendidikan Permohonan Disember Tahun 2022 Kini Dibuka | Mohon Sekarang. Perhatian, info  baik kepada seluruh rakyat Malaysia, sekali lagi Penjabat Pendidikan Sarikei telah membuka peluang pekerjaan buat seluruh rakyat Malaysia untuk membina kerjaya dalam sebuah kementerian dalam kerajaan di mana ia merupakan sebuah agensi dibawah Kerajaan Kementerian Pendidikan Malaysia .

Kekosongan jawatan yang telah disediakan Penjabat Pendidikan Sarikei adalah peluang yang perlu dimohon dan disertai oleh  semua warganegara Malaysia terutama mereka-mereka yang mempunyai kelayakan dalam bidang akademik seperti SPM, STPM dan mereka-mereka yang sudah banyak mempunyai pengalaman kerja adalah teramat sangat digalakkan untuk mengisi kekosongan jawatan yang disediakan oleh Penjabat Pendidikan Sarikei .

Bagi mana-mana warganegara yang berasa suka dengan peluang keemasan kerjaya ini dan mahu memohonnya, haruslah segera mengisi permohonan dan sediakan dokumen dengan selengkapnya dan sebaiknya semasa membuat permohonan anda kerana dokumen anda adalah merupakan yang terpenting dan Merupakan salah satu peluang untuk memohon bagi anda untuk membina kerjaya di Penjabat Pendidikan Sarikei. Oleh yang demikian itu, janganlah anda melepaskan peluang terbesar ini!

Maklumat atau info untuk mengetahui mengenai jawatan kosong atau peluang kerjaya yang lain, kami sediakan kepada anda di link telegram di bawah ini untuk memudahkan bagi anda mendapatkan maklumat peluang pekerjaan.

Telegram Jawatan Kosong

 Jawatan Kosong Di Pejabat Pendidikan Permohonan Disember Tahun 2022 Kini Dibuka | Mohon Sekarang

Apakah Kekosongan Jawatan Di Pejabat Pendidikan Sarikei

Maklumat Jawatan Kosong :

 • Jawatan : Personal MyStep(Guru Ganti)
 • Gaji Bulanan : RM1.400-Rm2.000
 • Sektor : Pejabat Pendidikan Sarikei
 • Tempat : Sarawak

Sedikit info tambahan, bagi anda yang belum mengenali Penjabat Pendidikan Sarikei  adalah sebuah agensi kerajaan di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia.Dahulunya dikenali sebagai Kementerian Pelajaran, ialah sebuah kementerian di Malaysia yang bertujuan untuk membangunkan sebuah sistem pendidikan yang berkualiti bertaraf dunia bagi memperkembangkan potensi individu sepenuhnya dan memenuhi aspirasi negara Malaysia.

Matlamat Kementerian Pendidikan Malaysia ialah untuk:

 • melahirkan warganegara Malaysia yang taat setia dan bersatu padu
 • melahirkan insan yang beriman, berakhlak mulia, berilmu, berketerampilan, dan sejahtera
 • menyediakan sumber tenaga manusia untuk keperluan kemajuan negara
 • memberi peluang-peluang pendidikan kepada semua warganegara Malaysia.

Menteri Pendidikan Malaysia yang pertama ialah Tun Abdul Razak, yang kelapan belas merupakan Dato’ Seri Diraja Mahdzir Khalid dibantu timbalan Menteri, Dato’ P. Kamalanathan & Senator Datuk Chong Sin Woon, Menteri Pendidikan Malaysia berganti lagi kepada Dr. Maszlee Malik.

Permohonan Jawatan Pejabat Pendidikan Tahun 2022

Iklan Rasmi Di Pejabat Pendidikan

Kekosongan jawatan ini yang disediakan Pejabat Pendidikan Sarikei perlulah diteliti dengan sebaiknya bagi mereka yang betul-betul berminat, sila ikuti iklan jawatan kosong Penjabat Pendidikan Sarikei  di sini

KLIK DISINI

Tanggungjawab tugasan :

 • Melaksanakan Tugasan Pengajaran dan pembelajaran di bilik darjah seperti guru biasa
 • Terlibat aktiviti Kokurikulum
 • Buku Persediaan Mengajar
 • Rekod-rekod Pelajar mesti diselia dan disediakan

Kelebihan bagi jawatan MyStep(Guru Ganti)

 • Gaji yang menarik dan mendapat pelbagai imbalan yang besar
 • Mendapat cuti tahunan
 • Disediakan cuti sakit dan lain-lain

Syarat Kelayakan Jawatan Kosong Di Penjabat Pendidikan 

Apakah Syarat Kelayakan Bagi Jawatan Kosong Ini?

Untuk makluman bagi seluruh rakyat Malaysia, kelayakan dalam membuat permohonan perlu dilihat terlebih dahulu sebelum anda mengisi kekosongan jawatan yang diberikan. Pemohon yang mengikuti syarat kelayakan yang diberikan serta pengalaman dalam pekerjaan juga dititikberatkan akan layak mendapat tawaran peluang kerjaya ini. Untuk mengetahui syarat-syarat kelayakan adalah seperti berikut :

 1. Penduduk Tempatan Sarikei Yang warganegara Negara Malaysia
 2. Tiada sakit yang berat dan sihat tubuh badan
 3. Berumur 18 tahun keatas sebelum permohonan ditutup
 4. Sekurang-kurangnya mendapat kepujian dalam 4 subjek termasuk Bahasa Melayu di dalam SPM
 5. Pemohon semestinya mempunyai karakter kredibiliti yang baik dan kriteria yang boleh menarik perhatian
 6. Anda juga haruslah seorang yang amanah dalam berbuat kerja dan berdedikasi dalam berbuat kerja.

Bagaimanakah Cara Membuat Permohonan?

 • Pemohon dikehendaki menyediakan sekeping gambar yang berukuran passport,salinan kad pengenalan, salinan kelayakan akademik yang diiktiraf Malaysia
 • Hanya calon yang tersenarai dalam calonan pendek akan dipanggil untuk menghadiri majlis temuduga dari masa ke semasa bagi tahun 2023.

Tarikh tutup permohonan pada : 16 DISEMBER 2022 sebelum pukul 5 petang

Sila kemukakan permohonan anda yang lengkap kepada:-
Penjabat Pendidikan Sarikei, Tingkat 1,Wisma Persekutuan,Jalan Bangunan Kerajaan,96100 Sarike, Sarawak.
@
[email protected]

Bagi para pemohonan yang ingin membuat permohonan tidak perlu secara fizikal. Anda dipelawa melakukan permohonan ini secara atas talian (online) melalui laman web Jobstreet, sila link di bawah

Link Permohonan Guru Ganti

Semoga Dipermudah Urusan Anda Dalam Urusan Permohonan Kerja!

Ikhlas dari kami Sistem Guru Online mendoakan yang terbaik kepada para calon pemohon dalam urusan mencari pekerjaan dan permohonan jawatan kosong terkini atau jawatan kosong yang lain. Semoga dipermudahkan segala urusan dalam permohonan jawatan kosong anda.

 

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati