Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Jawatan Kosong di LPPKN Tahun 2022 Effective Sehingga 25 November 2022

Jawatan kosong lppkn 2022

Terkini : Permohonan Jawatan Kosong Di LPPKN Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 25 November 2022. Terbaru maklumat mengenai jawatan kosong yang baru sahaja dibuka di Lembaga Penduduk Dan Pembangunan Keluarga Negara(LPPKN) bagi tahun 2022.

Sememangnya LPPKN terkenal dengan hal-hal yang berkaitan dengan penduduk serta rancangan pembangunan keluarga negara. Kefungsian yang diterapkan oleh lembaga tersebut adalah untuk memastikan kepentingan rakyat Malaysia terjaga.

Ia menggambarkan ia merupakan sebuah lembaga yang kompetitif untuk kepentingan kepada negara. Kini ia telah membuka peluang kerjaya kepada rakyat Malaysia yang merupakan peluang keemasan untuk menjadi sebahagian daripada pihak dari sektor kerajaan.

Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong anda boleh ikuti maklumat yang kami sediakan di bawah.

Terkini : Permohonan Jawatan Kosong Di LPPKN Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 25 November 2022

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Peluang kerjaya dibuka kepada rakyat Malaysia bagi mengisi kekosongan dan memenuhi permintaan jawatan yang diwar-warkan. Permohonan jawatan kosong boleh dibuat dengan kadar segera dan perlu mengikuti syarat kelayakan dan cara permohonan yang telah ditetapkan.

Maklumat Jawatan Kosong

Jawatan :

  • Pembantu Juruaudit Gred W19

Sektor : Kerajaan

Lokasi : Kuala Lumpur

Taraf jawatan : Kontrak/Tetap

Untuk makluman kepada semua calon, pemberitahuan maklumat jawatan kosong ini adalah berdasarkan maklumat rasmi dari pihak majikan. Bagi sebarang perubahan yang berlaku adalah mengikuti perubahan daripada pihak majikan yang mengiklankan jawatan kosong.

Bilakah Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan jawatan kosong kini boleh dibuat oleh mereka yang berminat memohon jawatan yang ditawarkan. Permohonan jawatan kosong dibuka bermula 7 November dan akan ditutup pada 25 November tahun 2022.

Permohonan jawatan kosong ini boleh dilakukan secara atas talian.

Apakah Syarat Kelayakan Bagi Permohonan Jawatan Kosong?

Untuk pengetahuan kepada mereka yang ingin membuat permohonan jawatan kosong, anda boleh merujuk syarat kelayakan umum bagi permohonan jawatan kosong dibawah:

  1.  Pemohon mestilah warganegara Malaysia
  2. Pemohon juga hendaklah berumur 18 tahun keatas
  3. Pemohon mestilah mempunyai kelayakan akademik sesuai dengan jawatan dan diiktiraf oleh kerajaan Malaysia.

Bagi anda yang tertanya-tanya berkenaan cara permohonan,anda boleh membuat permohonan dengan ikuti cara-cara permohonan dibawah.

Mohon jawatan kosong:

 Permohonan Jawatan Kosong Di LPPKN Bagi Tahun 2022

Untuk makluman kepada bakal-bakal calon, anda boleh membuat permohona jawatan Pembantu Juruaudit Gred W19 bermula sekarang dan segera sebelum tarikh tutup iaitu pada 25 November 2022.

Pemohon juga hendaklah membuat permohonan jawatan kosong dengan mengikuti pemberitahuan daripada majikan yang mengiklankan jawatan kosong.

Pemohon diminta untuk meneliti terlebih dahulu iklan, syarat kelayakan dan cara permohonan yang dilampirkan dibawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Di LPPKN Tahun 2022

Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan, anda boleh ikuti cara permohonan yang kami sediakan dibawah.

Cara- Cara Permohonan Jawatan Kosong Di LPPKN Tahun 2022

Bagi permohonan jawatan kosong yang ditawarkan ini, adalah permohonannya melalui portal kerjaya Jobstreet.com.

Pemohon yang ingin membuat permohonan mestilah melalui laman portal ini. Pemohon boleh ikuti cara-cara mudah permohonan dibawah:

  1. Sila log masuk terlebih dahulu ke laman portal Jobstreet.com
  2. Jika anda pertama kali, anda perlu mendaftarkan diri anda untuk mempunyai akaun. Pastikan anda memasukan butiran pengenalan dan maklumat diri anda yang betul.
  3. Jika selesai, sila pergi ke pautan permohonan jawatan kosong LPPKN : https://www.jobstreet.com.my/en/job-search/jobs-at-lembaga-penduduk-dan-pembangunan-keluarga-negara/
  4. Klik “Apply Now” dan permohonan jawatan kosong anda boleh dibuat. Sila sahkan permohonan anda.

Peluang Kerjaya Di LPPKN , Peluang Keemasan Menjadi Penjawat Awam

Jangan lepaskan peluang anda untuk menjadi sebahagian daripada kakitangan awam. Mohon segera jawatan kosong dan jika dipanggil untuk hadiri temuduga pastikan anda dalam keadaan siap siaga dan pastikan juga resume serta dokumen-dokumen penting anda dalam keadaan tersusun dan rapi. Kami dari sistem guru online, mendoakan semoga kejayaan mengiringi langkah kerjaya anda. Jom serta telegram peluang kerjaya dan jawatan kosong di sini.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati