Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan di PUSPAKOM Besar-besaran Effective Ogos Tahun 2022

JAWATAN KOSONG PUSPAKOM

Terkini : Pengambilan Jawatan Di PUSPAKOM Besar-Besaran Tahun 2022 l Minima SPM Layak Memohon!. Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer telah membuka pelbagai jawatan kosong kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana  Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer  merupakan pusat yang menguruskan hal ehwal perkaitan pengurusan kenderaan berkomputer serta memastikan tanggungjawab menyediakan dan memastikan  kepentingan kenderaan kepada rakyat Malaysia terjaga dan selamat. Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer yang merupakan pusat yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana berfungsi sebagai pusat rujukan berkaitan pemeriksaan kenderaan berkomputer di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

Terkini : Pengambilan Jawatan Di PUSPAKOM Besar-Besaran Tahun 2022 l Minima SPM Layak Memohon!

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

 • Jawatan :
  • Kerani ( Kontrak) – Kluang
  • Kerani Akaun – Glenmarie
  • Maintenance Technician – Sungai Petani
  • Maintenanca Technician – Padang Jawa
  • Polis Bantuan/ Traffic Warden – Wangsa Maju
  • Maintenanca Technician – Wangsa Maju
  • Maintenanca Technician – Batu Maung
  • Clerk, Quality & Concession Management
  • Call Centre Agent – PUSPAKOM Shah ALAM
 • Sektor: Kerajaan
 • Taraf : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan  Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (PUSPAKOM) . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup mengikut iklan yang ditawarkan(dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di  Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (PUSPAKOM) (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di  Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (PUSPAKOM) oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

 1. Warganegara Malaysia;
 2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di PUSPAKOM Tahun 2022

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (PUSPAKOM) tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh TUTUP.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (PUSPAKOM)Anda boleh merujuk makluman iklan dari pihak  LPusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (PUSPAKOM)  dibawah berkenaan Iklan, syarat-syarat dan cara permohonan mengikut jawatan:

Iklan, syarat-syarat dan cara permohonan jawatan di PUSPAKOM

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan jawatan kosong  Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (PUSPAKOM) tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (PUSPAKOM) sahaja sebelum tarikh tutup permohonan. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Cara Permohonan Jawatan Kosong PUSPAKOM Di Jobstreet

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlulah mendaftar terlebih dahulu sebelum melakukan pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem JOBSTREET.COM .Pemohon disarankan bagi mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek akan dipanggil temuduga.

 • Kepada calon yang benar-benar berminat, calon hendaklah menghantar maklumat permohonan secara lengkap dengan merangkumi isian resume rasmi anda disertakan pengalaman bekerja yang lepas (optional).
 • Selain itu, Syarat dan terma bagi permohonan jawatan ini perlu dirujuk di laman web pengambilan jawatan jobstreet (rujuk halaman penuh pengiklanan jawatan seperti dilampirkan diatas).
 • Calon juga hendaklah menghantar resume yang lengkap pada iklan jawatan kosong yang ingin dimohon.

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan jawatan kosong Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (PUSPAKOM) merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati