Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan UITM Jun 2024 Terbuka Untuk Rakyat Malaysia

Pengambilan Jawatan UITM Jun 2024 Terbuka Untuk Rakyat Malaysia

Makluman jawatan kosong terbaru untuk anda iaitu jawatan UITM Jun 2024 yang merupakan jawatan kosong bertaraf kontrak/tetap dengan kerjaya dibawah sektor awam. Anda boleh mohon dengan secara pantas melalui penghantaran permohonan jawatan.

Untuk membantu anda mengetahui lebih banyak maklumat, kami telah sediakan pelbagai informasi yang bermanfaat dan dapat membantu anda membuat permohonan jawatan UITM Jun 2024 serta betul dan mengikut ketetapan pihak UITM.

Maklumat Jawatan UITM Jun 2024

Dalam pengumuman jawatan UITM Jun 2024, adalah dibuka peluang kerjaya jawatan Pembantu Setiausaha Pejabat N19. Bermula daripada jawatan minima SPM dengan taraf jawatan kosong adalah kontrak/tetap dibawah UITM. Dibawah adalah merupakan senarai jawatan UITM Jun 2024 yang dibuka :

JawatanKelayakanGaji
Pembantu Setiausaha Pejabat N19SPMRM1,352.00-RM4003.00

Tempoh Permohonan Jawatan UITM Jun 2024

Berkenaan tempoh permohonan, jawatan UITM Jun 2024 dibuka pada 29 Mei 2024 dan akan ditutup pada tarikh tutup 11 Jun 2024 dengan permohonan boleh dilakukan secara atas talian melalui laman permohonan UITM dan perlu menepati syarat yang ditetapkan oleh pihak Universiti Teknologi Mara (UITM)

Skop Tugasan Bagi Jawatan UITM Jun 2024

Untuk skop tugasan bagi jawatan telah dibuka oleh pihak UITM, Calon boleh membuat semakan berkenaan dengan skop tugasan kerja mengikut jawatan seperti dibawah:

 • Bertanggungjawab untuk memastikan urusan harian di pejabat Universiti dan lain-lain tugasan kerja mengikut majikan di UITM.

Syarat Kelayakan Mohon Kerja UITM Jun 2024

Bagi calon yang berminat membuat permohonan, anda boleh kemukakan permohonan dengan perlu melepasi beberapa syarat kelayakan permohonan kerja seperti dibawah:

 1. Warganegara Malaysia
 2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
 3. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan (Gaji permulaan ialah pada Gred N19: RM1,352.00); atau
 4. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan ialah pada Gred N19: RM1,408.40); atau
 5. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (Gaji permulaan ialah pada Gred N19: RM1,464.80)

Para calon boleh mengemukakan permohonan dengan merujuk iklan tawaran rasmi dan panduan permohonan dibawah. Pastikan untuk mengikut etika permohonan kerja yang betul dan pastikan juga maklumat yang anda sertakan adalah benar.

Rujukan Iklan Jawatan UITM Jun 2024

jawatan uitm jun 2024

Langkah seterusnya, Calon boleh merujuk syarat kelayakan permohonan dan maklumat lengkap berkenaan tawaran jawatan kosong rasmi yang dibuka UITM ini melalui pautan rasmi, Universiti Teknologi Mara (UITM) di laman web rasmi:

Cara Mohon Jawatan Kosong dibawah UITM Jun 2024

Untuk membuat permohonan, berikut adalah merupakan beberapa perkara yang perlu diketahui oleh para calon:

 1. Pemohon-pemohon lantikan terus hendaklah berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
 2. Permohonan dari mereka yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan atau Badan-Badan Berkanun MESTILAH MELALUI KETUA JABATAN dan hendaklah disertakan dengan SALINAN KENYATAAN PERKHIDMATAN YANG DIKEMAS KINI.
 3. Setiap permohonan MESTILAH disertai bersama SALINAN dokumen berikut yang telah DISAHKAN :
  • Kad Pengenalan
  • Sijil SPM/MCE, HSC/STPM atau setaraf
  • Surat Pengesahan Perkhidmatan dari majikan sedia ada/terdahulu untuk mengambil kira pengalaman kerja/penetapan gaji
  • Salinan Kenyataan Perkhidmatan yang dikemas kini (bagi kakitangan kerajaan/Badan Berkanun/separa kerajaan yang sedang berkhidmat)
 4. Nama bidang dan jawatan yang dipohon hendaklah dinyatakan di penjuru atas sebelah kiri sampul surat permohonan.
 5. Borang yang tidak lengkap dan permohonan calon dari jabatan kerajaaan/badan berkanun/separa kerajaan yang tidak memohon melalui majikan tidak akan diproses.
 6. Hanya pemohon-pemohon yang layak dan disenarai pendek akan dipanggil untuk temu duga.
 7. Pemohon-pemohon yang tidak menerima jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya.
 8. Pemohon-pemohon mestilah bersedia untuk berkhidmat di Universiti Teknologi MARA Cawangan Perak.
 9. Permohonan mestilah diisi melalui borang dan menghantarnya ke alamat berikut:
TIMBALAN PENDAFTAR KANAN
PEJABAT PENTADBIRAN
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA CAWANGAN PERAK
KAMPUS SERI ISKANDAR
32610 BANDAR SERI ISKANDAR
PERAK DARUL RIDZUAN
NO.TEL: (05) 374 2000

  1 komen

  1. Saya ingin memohon perkerjaan sekira nya ada kekosongan jawatan di pejabat pentadbiran universiti teknologi mara cawangan Perak.

  TINGGALKAN KOMEN

  Sila masukkan komen anda!
  Sila masukkan nama anda di sini

  Cikgu Ahmad
  Cikgu Ahmad
  "It always seems impossible until it's done."

  Anda Mungkin Meminati