Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Mohon Kerja Di USM, Permohonan Dibuka Sehingga 31 Ogos 2023

jpg 20230828 103443 0000 1

Jom mohon kerja di USM, permohonan dibuka sehingga 31 Ogos 2023 ini sahaja. Sekarang, terdapat peluang untuk mengisi jawatan kosong melalui permohonan di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) bagi tahun 2023. Kami ingin memberitahu anda bahawa permohonan ini hanya terbuka kepada warganegara Malaysia yang berminat untuk memohon jawatan kosong di sektor awam.

Pekerjaan di bawah Hospital Universiti ini berada di bawah tanggungjawab Kerajaan Malaysia sebagai majikan. Individu yang berjaya melepasi pelbagai tahap penapisan dan memenuhi syarat akan diterima sebagai penjawat awam. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong, sila rujuk maklumat lanjut yang telah disediakan mengenai cara-cara permohonan untuk rakyat Malaysia pada tahun 2023.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang peluang kerjaya dan jawatan kosong di seluruh negara, sertai saluran Telegram rasmi Sistem Guru Online kami untuk mendapatkan maklumat terkini:

Telegram Rasmi Permohonan Kerja

Mohon Kerja Di USM, Permohonan Dibuka Sehingga 31 Ogos 2023

Mohon Kerja Di USM

Dibuka Mohon Kerja Di USM

Kepada para pencari kerja anda kini boleh mengalihkan tumpuan kepada permohonan kerja yang telah dibuka secara rasmi untuk bulan Ogos tahun 2023 di hospital universiti sains Malaysia. Ceritanya USM telah buka permohonan kerja untuk dimohon oleh para rakyat Malaysia yang telah mencukupi syarat kelayakan dan mempunyai minat untuk bekerja di bawah majikan tersebut.

Maklumat Lengkap Mohon Kerja Di USM

Itu maklumat lebih lanjut anda perlulah mengetahui mengenai tawaran jawatan kosong yang telah dibuka dengan maklumat yang lengkap dan rasmi. Kami menyediakan maklumat lengkap mengenai perincian terperinci jawatan kosong yang telah dibuka serta cara permohonan yang telah ditetapkan.

Jawatan Kosong:

 • Pengawal Keselamatan KP11

Majikan:

 • Universiti Sains Malaysia

Lokasi:

 • Pulau Pinang

Berikut adalah maklumat tawaran jawatankuasa yang telah dibuka secara rasmi oleh pihak majikan untuk dibawa oleh rakyat Malaysia.

Tempoh Permohonan

Untuk semua para pemohon adalah perlu dan wajib bagi setiap pemohon dana akan pembukaan permohonan jawatan kosong dan tarikh rasmi penutupan permohonan bagi mengelakkan para pemohon terlepas pandang akan tarikh-tarikh penting.

Itu permohonan adalah dibuka segera dan permohonan akan ditutup pada 31 Ogos 2023. Oleh itu diminta para pemohon untuk segera membuat permohonan dengan kadar segera dengan merujuk cara dan prosedur permohonan yang Kami sediakan di bawah.

Syarat Kelayakan Permohonan

Para pemohon adalah perlu untuk mengikuti syarat kelayakan yang telah ditetapkan bagi memastikan permohonan anda adalah diterima dan mengikut ketetapan yang telah ditetapkan.

 1. Pemohon hendaklah merupakan warga negara Malaysia.
 2. Pemohon juga hendaklah berumur 18 tahun dan keatas semasa permohonan dibuat.
 3. Para pemohon juga perlulah mempunyai kelayakan Akademik yang diiktiraf oleh kerajaan malaysia minima PMR.

Mohon juga kerja lain:

Urusan Prosedur Permohonan Jawatan 

Hiring 1

Kelayakan Lengkap Permohonan

1. Pendidikan:

 • Pentaksiran Tingkatan Tiga (P73) / Penilaian Menengah Rendah (PMR)
 • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan

2. Bahasa:

 • Penguasaan Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris

3. Syarat Kelulusan Akademik:

 • Bahasa Melayu: Gred C (Ored C)
 • Matematik: Gred C
 • Mata Pelajaran Lain: Lulus (Gred E)

4. Kriteria Tambahan:

 • Tinggi: Sekurang-kurangnya 157cm bagi lelaki dan 1.55m bagi wanita (tanpa bersepatu)
 • Berat Badan: Sekurang-kurangnya 48kg bagi lelaki dan 46kg bagi wanita
 • Ukuran Indeks Jisim Badan (BM): Di antara julat 19 hingga 26
 • Ukuran Dada Lelaki: Sekurang-kurangnya 79cm ukuran dada yang biasa dan 84.5cm semasa menarik nafas
 • Ujian Penglihatan: Lulus dalam ujian penglihatan bagi mata kiri dan kanan dengan ketetapan v6/9 tanpa menggunakan cermin mata
 • Pengecaman Warna dan Pendengaran: Tidak cacat
 • Pemeriksaan Kesihatan: Diperiksa dan diperakui sihat oleh pengamal perubatan yang berdaftar

5. Gaji dan Elaun:

 • Gaji Pokok Sebulan: RM1,205.00
 • Elaun Sebulan: RM350.00 (Bayaran imbuhan Sara Hidup), RM300.00 (Elaun Tetap Perumahan), RM95.00 (Imbuhan Tetap Khidmat Awam)

Pastikan untuk memeriksa syarat dan kriteria dengan teliti sebelum memohon jawatan ini. Jika terdapat sebarang pertanyaan atau keclarification, silakan tanyakan kepada pihak yang bertanggung jawab atas pengiklanan jawatan tersebut.

Urusan Permohonan

 1. Buka pautan permohonan kerja.

2. Isi Maklumat Diri:Anda akan diminta untuk mengisi maklumat peribadi seperti nama, alamat e-mel, nombor telefon, dan butiran peribadi lain.

3. Masukkan butiran mengikut setiap medan yang diberikan dalam borang permohonan. Pastikan Anda memberikan maklumat yang tepat dan lengkap.

4. Lampirkan Dokumen: Jika diperlukan, Anda mungkin diminta untuk melampirkan dokumen seperti resume, sijil akademik, atau dokumen lain. Ikuti arahan yang diberikan untuk memuat naik dokumen-dokumen ini.

5. Semak Maklumat: Pastikan semula bahawa maklumat yang anda masukkan adalah tepat dan tidak ada ralat. Semak dengan teliti sebelum meneruskan.

6. Hantar Permohonan:Setelah anda pasti semua maklumat yang diperlukan telah diisi dengan betul, cari butang atau pautan yang mengatakan “Hantar”, “Submit” atau seumpamanya. Klik butang ini untuk menghantar permohonan anda.

7. Pengesahan Permohonan:Selepas anda menghantar permohonan, anda mungkin akan menerima pengesahan atau makluman bahawa permohonan anda telah berjaya dihantar. Pastikan anda menyimpan bukti penghantaran ini.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati