Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Mohon Kerja Di Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) Bulan Ogos 2023

jawatan jabatan imigresen malaysia
Mohon Kerja Di Jabatan Imigresen Malaysia

Mohon Kerja Di Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) Bulan Ogos 2023. Untuk makluman kepada semua rakyat Malaysia kini telah dibuka di jabatan Imigresen Malaysia bagi bulan Ogos dalam mencari tenaga kerja yang perlu diisi segera untuk bulan Ogos.

Ini adalah merupakan berita yang ditunggu-tunggu oleh sesetengah pihak yang ingin memulakan kerjaya di bawah sektor awam sama ada kontrak atau pun tetap. Bekerja di bawah jabatan Imigresen Malaysia akan memberi pengalaman yang berharga kepada para calon yang berjaya membuat permohonan kerja.

Jikalau anda ingin mendapatkan informasi terkini mengenai jawatan kosong Yang dibuka di seluruh Malaysia anda boleh sertai kami melalui telegram rasmi kami yang kami akan update dari semasa ke semasa mengenai kerja dan tawaran jawatan yang baharu;

Channel Whatsapp Kerja Kosong Malaysia

Mohon Kerja Di Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) Bulan Ogos 2023

Permohonan Kerja Di Kementerian Pendidikan Tinggi

Umum mengetahui bahawa jabatan Imigresen Malaysia adalah sebuah jabatan yang berkepentingan dalam menjaga keharmonian masyarakat Malaysia dengan meneliti dan canaan kepada kemasukan warga asing ke dalam negara Malaysia.

Jabatan ini memainkan peranan penting dalam memastikan keselamatan rakyat Malaysia supaya keselamatan negara terjamin untuk semua rakyat berbilang bangsa.

Jawatan Kosong Mohon Kerja Di Jabatan Imigresen Malaysia

Bagi kerja yang telah dibuka oleh pihak majikan adalah berdasarkan keperluan majikan sendiri bagi memenuhi keperluan di tempat yang mempunyai kekosongan. Oleh yang demikian itu jawatan yang ditawarkan adalah seperti berikut:

  • Pegawai Personel Mystep ( Pegawai Pengurusan & Professional J41)

Suka untuk admin ingatkan bahawa peluang jawatan ini adalah dibuka untuk mereka yang membuat permohonan dan tawaran jawatan kosong ini adalah terhad mengikut ketetapan tarikh.

Tarikh Rasmi Mohon Kerja Di Jabatan Imigresen Malaysia Dan Ditutup Bila

image 149

Untuk makluman kepada semua para calon adalah perlu untuk mengetahui bahawa permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 17 Ogos 2023 bersamaan hari Khamis. Jadi diminta kepada para pemohon hendaklah membuat permohonan dengan kadar segera dan pastikan permohonan anda adalah mengikuti kaedah pelaksanaan dan syarat kelayakan permohonan yang telah ditetapkan.

Ikuti Syarat Mohon Kerja Di Jabatan Imigresen Malaysia

Bagi membuat permohonan kepada calon hendaklah mengikuti syarat permohonan yang telah ditetapkan bagi melayakkan diri anda membuat permohonan berkaitan dengan jawatan yang dibuka. Oleh itu perlulah permohonan anda mengikuti syarat-syarat seperti di bawah;

  1. Calon hendaklah merupakan seorang yang berwarganegara Malaysia sahaja.
  2. Calon juga hendaklah mempunyai kelulusan dalam bahasa Inggeris di peringkat SPM atau setaraf.
  3. Calon juga hendaklah mempunyai komunikasi yang baik dalam dua bahasa iaitu bahasa Melayu dan bahasa Inggeris.
  4. Calon juga perlu mempunyai kelayakan ijazah yang berkait dalam bidang kejuruteraan awam atau mekanikal atau elektrik.

Jikalau anda berminat selepas mengikuti maklumat yang admin sediakan di atas bagi membuat permohonan adalah perlu untuk mengikuti saluran atau prosedur yang telah ditetapkan oleh pihak majikan supaya permohonan anda adalah diterima dan disahkan oleh pihak majikan.

Langkah Mohon Kerja Di Jabatan Imigresen Malaysia Tahun 2023

Bagi memastikan anda membuat permohonan dengan berdasarkan iklan dan makluman rasmi daripada pihak majikan sendiri. Kami dengan sukacitanya memaparkan iklan atau siaran rasmi daripada pihak majikan sendiri mengenai tawaran jawatan kosong yang telah dibuka untuk rakyat Malaysia bagi permohonan bulan Ogos.

Siaran Iklan Rasmi Untuk Bulan Ogos 2023

Usai sahaja anda meneliti siaran iklan rasmi untuk bulan Ogos, anda kini boleh mengikuti prosedur permohonan kerja yang telah ditetapkan oleh pihak majikan dalam membuat permohonan jawatan kosong.

Cara Mohon Kerja Di Jabatan Imigresen Malaysia

Bagi membuat permohonan kerja perlulah mengikuti dengan ketetapan yang telah ditetapkan oleh pihak majikan melalui siaran iklan rasmi yang telah dikeluarkan secara rasmi.

Bagi para calon hendaklah membuat permohonan dengan:

1. Menghantar resume berserta gambar berukuran pasport milik anda sahaja.

2. Hendaklah menghantar permohonan sebelum tarikh tutup iaitu pada 17 Ogos 2023 sebelum jam 12 tengah hari.

3. Bagi setiap permohonan anda mestilah menyertakan bersama dengan salinan yang penting seperti kad pengenalan, sijil ijazah dan dokumen sokongan yang berkaitan sahaja.

4. Untuk permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh 2 minggu selepas tarikh tutup endaklah permohonan tersebut dianggap tidak berjaya.

5. Bagi sebarang persoalan yang timbul anda boleh hubungi encik Idris di talian 06-7620000 atau emel ke alamat [email protected] 

Demikianlah maklumat mengenai tawaran jawatan kosong yang telah dibuka oleh pihak jabatan Imigresen Malaysia bagi bulan Ogos 2023 yang memerlukan permohonan daripada anda semua dalam mengisi kekosongan kerja untuk memastikan organisasi pihak jabatan dapat bergerak dan seiring menuju kemajuan kerja yang lebih efektif.

Diharapkan kepada semua calon untuk membuat permohonan dengan kadar segera dan pastikan permohonan anda adalah betul dengan berdasarkan siaran iklan rasmi yang telah diterbitkan oleh pihak majikan. Bagi pihak Kami sentiasa mengharapkan para calon bersedia membuat persiapan dengan lebih rapi dalam permohonan kerja kali ini.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati