Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan Gred S29 April 2023

Jawatan Kosong Guru Tabika

Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan Gred S29 April 2023. Terkini, Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional (JPNIN) telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan Gred S29 April 2023

Permohonan kerja kosong di JPNIN ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Maklumat Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan Gred S29 April 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh JPNIN Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: JABATAN PERPADUAN NEGARA DAN INTEGRASI NASIONAL (JPNIN)
 • Lokasi Kekosongan: Negeri Perlis
 • Status Jawatan: Kontrak

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • Guru Tabika Perpaduan S29

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 10 April 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi JPNIN:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Screenshot 2023 04 02 09 41 22 111 edit com.android.chrome

Pengambilan Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan Gred S29 Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong JPNIN 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada DBKL. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 10 April 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Mohon Di Sini Jawatan Kosong Guru Tabika

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan JPNIN, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

CARA MEMOHON :

 • Permohonan hendaflah dibuat dengan menggunakan Borang Permohonan yang dilampirLan bersama iklan ini. Salinan Sijil atau lain-lain dokumen yang telah disahkan oleh (Pegawai Kerajaan Gred 41 ke atas atau Pengetua Sekolah, Ketua Kampung, Pesuruhanjaya Sumpah) seperti dibawah hendaklah disertakan bersama-sama borang permohonan :
  • a) Kad Pengenalan ;
  • b) Sijil Kelahiran ;
  • c) Sijil Berhenti Sekolah ;
  • d) Sijil Peperiksaan SPM atau yang setaraf dengannya;
  • e) Sijil Diploma beserta Transkrip : dan Lesen Memandu
  • g) Sijil Digital Vaksinasi COVID-19
 • Borang permohonan yang lengkap diisİ dan dokumen-dokumen yang telah disahkan mestilah dihantar sebelum atau pada 10 April 2023 ke alamat seperti berikut :-

Pengarah

Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional

Negeri Perlis

Tingkat 3, Bangunan Tun Haji Abd. Razak 01000 KANGAR, PERLIS

Mengenai JPNIN

Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN) adalah sebuah jabatan kerajaan di Malaysia yang bertanggungjawab untuk mempromosikan perpaduan negara dan integrasi nasional. JPNIN ditubuhkan pada tahun 2004 dan merupakan bahagian daripada Kementerian Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional.

Tugas utama JPNIN adalah membangunkan dan melaksanakan pelan-pelan strategik untuk memperkukuhkan perpaduan dan integrasi nasional di Malaysia. Jabatan ini juga bertanggungjawab untuk menggalakkan pemahaman dan penghayatan terhadap prinsip-prinsip Rukun Negara, dan memupuk semangat patriotisme dan kesetiaan terhadap negara.

JPNIN bekerjasama dengan pelbagai agensi kerajaan, badan-badan bukan kerajaan dan komuniti tempatan untuk memastikan pelaksanaan program-program dan aktiviti-aktiviti yang berkesan dalam memperkukuhkan perpaduan dan integrasi nasional. Selain itu, JPNIN juga menguruskan peruntukan kewangan untuk menjalankan program-program dan aktiviti-aktiviti yang berkaitan dengan tugas-tugasnya.

Secara keseluruhannya, JPNIN memainkan peranan penting dalam memperkukuhkan perpaduan dan integrasi nasional di Malaysia. Jabatan ini mempunyai tanggungjawab untuk mempromosikan prinsip-prinsip perpaduan dan memupuk semangat patriotisme dan kesetiaan terhadap negara di kalangan rakyat Malaysia.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan Gred S29 April 2023 dapat membantu para calon yang memohon. Semoga Allah permudahkan segala urusan dan direzekikan kejayaan yang diinginkan.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati