Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Guru Secara Besar-Besaran | Kerajaan Umum 19,000 Kekosongan SPP Gred DG41

jpg 20230410 112931 0000

Permohonan Guru Secara Besar-Besaran | Kerajaan Umum 19,000 Kekosongan SPP Gred DG41. Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP) baru-baru ini membuka peluang bagi warga Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran jawatan yang ditawarkan. Sebelum membuat permohonan, penting bagi calon untuk membaca dan memahami syarat dan keperluan yang ditetapkan oleh majikan potensi dengan teliti.

Jawatan yang tersedia di SPP terbuka untuk semua warga Malaysia yang memenuhi syarat-syarat yang disenaraikan dalam rajah di bawah. Calon dikehendaki untuk membaca dan memahami syarat-syarat tersebut dengan teliti sebelum memohon jawatan yang berkenaan.

Jika anda berminat memohon jawatan kosong di SPP, ada beberapa perkara yang perlu anda ketahui seperti yang telah disediakan oleh syarikat.

Permohonan Guru Secara Besar-Besaran | Kerajaan Umum 19,000 Kekosongan SPP Gred DG41

Berikut adalah beberapa maklumat yang perlu diketahui sebelum membuat permohonan:

 1. Jenis jawatan kosong yang ditawarkan
 2. Tarikh pembukaan dan penutupan permohonan
 3. Langkah-langkah untuk membuat permohonan jawatan
 4. Syarat kelayakan untuk permohonan

Perlu ditegaskan bahawa maklumat dan info yang telah diberikan adalah merujuk kepada sumber rasmi dari laman web majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP) telah membuka peluang untuk beberapa jawatan kosong pada tahun 2023. Kekosongan ini adalah dalam sektor kerajaan dan memerlukan pengisian segera. Permohonan kerja kosong ini terbuka kepada warga Malaysia yang mempunyai kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan Kosong Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Gred DG41 SPP

Berikut adalah maklumat jawatan kosong yang ditawarkan:

Nama Majikan:Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP)
Lokasi Kekosongan:Sila Rujuk Iklan
Status Jawatan:Kontrak/Tetap

 

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

JawatanGajiKenaikan Gaji Tahunan
Pegawai Perkhidmatan PendidikanGred DG41: RM2,188.00 sehingga RM9,552.00RM225.00

 

Perlu diingatkan bahawa syarat-syarat dan ketetapan bagi permohonan kerja kosong ini tertakluk kepada keputusan majikan. Sebarang maklumat lanjut mengenai kekosongan jawatan boleh dirujuk pada pihak majikan yang bertanggungjawab. Majikan berhak mengubah dan memperbaharui maklumat mengenai jawatan kosong ini, dan sebarang kesilapan adalah di luar kawalan dan akan diperbaiki secepat mungkin.

Tempoh Permohonan Jawatan Kosong SPP:

Permohonan untuk jawatan kosong ini telah dibuka dan boleh dibuat secepat mungkin. Permohonan akan ditutup pada 21 April 2023 mengikut iklan yang telah diwar-warkan. Calon-calon dinasihatkan untuk merujuk iklan jawatan kosong untuk maklumat lanjut mengenai tarikh tutup permohonan. Permohonan boleh dibuat secara online mengikut arahan yang telah ditetapkan oleh majikan.

Syarat Kelayakan:

Untuk memohon jawatan kosong ini, calon-calon perlu memenuhi syarat-syarat umum yang telah ditetapkan seperti berikut:

 • Warganegara Malaysia
 • Berumur 18 tahun ke atas
 • Memiliki kelayakan akademik minimum SPM atau yang setaraf dengannya. Kelayakan akademik yang lebih tinggi seperti diploma dan ijazah juga diterima.

Sebarang syarat kelayakan lanjut boleh dirujuk melalui iklan jawatan kosong.

Selain syarat kelayakan di atas, calon-calon juga dinasihatkan untuk mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Memenuhi syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat untuk membina kerjaya dengan majikan
 • Berpengetahuan dalam bidang berkaitan
 • Mempunyai ciri kepimpinan atau lain-lain yang diperlukan

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong SPP Ini:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan yang menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain faedah
 • Dan lain-lain kelebihan yang dinyatakan dalam iklan jawatan kosong.

Pengambilan Jawatan Kosong Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Adalah Seperti Berikut 

Langkah-langkah untuk buat permohonan jawatan kosong SPP

Makluman penting kepada para pemohon yang berminat untuk menjadi sebahagian daripada SPP. Anda masih mempunyai peluang untuk membuat permohonan jawatan dengan kadar segera selagi jawatan kosong masih belum ditutup. Sila segera membuat permohonan sebelum 21 April 2023.

Sila ambil perhatian bahawa permohonan jawatan hanya boleh dibuat secara atas talian sahaja dan perlu mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Sebelum membuat permohonan, pemohon dikehendaki untuk memeriksa maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syarat-syarat kelayakan yang telah ditetapkan. Pastikan juga permohonan anda dilengkapkan dengan betul dan tepat pada masanya.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Maklumat Jawatan Kosong SPP

Mohon Disini Jawatan Kosong SPP

Berikut adalah iklan dan maklumat mengenai syarat-syarat kelayakan serta cara permohonan bagi jawatan-jawatan yang ditawarkan di SPP. Bagi anda yang berminat, sila ikuti langkah-langkah yang telah ditetapkan seperti di bawah ini.

Cara Permohonan Online

 1. Buat permohonan secara online melalui portal permohonan kerja SPP di Laman Web Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP).
 2. Jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu sebelum membuat permohonan.
 3. Lengkapkan borang permohonan online dengan maklumat yang tepat dan pastikan anda memenuhi semua syarat kelayakan yang telah ditetapkan dalam iklan jawatan.
 4. Pastikan semua maklumat yang diberikan dalam borang permohonan adalah tepat dan lengkap sebelum menghantar permohonan.
 5. Hantar permohonan sebelum tarikh tutup permohonan. Permohonan yang diterima selepas tarikh tersebut tidak akan dipertimbangkan.
 6. Jika anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan, permohonan anda boleh dianggap tidak berjaya.

Jawatan Kosong Lain:

Mengenai SPP

Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran Malaysia (SPP) merupakan sebuah agensi kerajaan di Malaysia yang bertanggungjawab untuk memantau dan menguruskan sistem perkhidmatan awam kakitangan di sektor pendidikan. SPP ditubuhkan pada tahun 1991 di bawah Akta Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan 1991 untuk memastikan pengurusan yang efektif dan berkesan dalam sektor pendidikan di Malaysia.

Tugas utama SPP ialah menguruskan dan melaksanakan dasar-dasar perkhidmatan awam dalam sektor pendidikan, termasuklah pengurusan sumber manusia, pengurusan kenaikan pangkat, pengurusan penilaian prestasi, dan sebagainya. Selain itu, SPP juga bertanggungjawab untuk memastikan kualiti dan keberkesanan pengurusan perkhidmatan awam di sektor pendidikan.

SPP mempunyai kuasa dan tanggungjawab untuk membuat keputusan mengenai urusan perkhidmatan kakitangan di sektor pendidikan, termasuklah keputusan mengenai permohonan kenaikan pangkat, penempatan, dan penilaian prestasi. SPP juga bertanggungjawab untuk memastikan bahawa keputusan yang dibuat adalah berdasarkan prinsip-prinsip keadilan dan keberkesanan.

SPP memainkan peranan penting dalam memastikan sistem perkhidmatan awam di sektor pendidikan berjalan dengan lancar dan efektif. Melalui pengurusan yang baik dan berkesan, SPP dapat memastikan kakitangan di sektor pendidikan memberikan perkhidmatan pendidikan yang berkualiti dan berkesan kepada pelajar di Malaysia.

Semoga perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Gred DG41 SPP dapat membantu para calon yang memohon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati