Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) Effective Sehingga 15 September 2022

JAWATAN KOSONG KKM BARU

Jawatan Kosong Di Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM) l Permohonan Dibuka Sehingga 15 September 2022. Peluang kerjaya bersama Kementerian Kesihatan Malaysia kini dibuka. Permohonan boleh dilakukan segera sebelum tarikh tutup. Kementerian Kesihatan Malaysia mempelawa rakyat Malaysia untuk membuat permohonan segera bagi mengisi kekosong jawatan.

Kementerian Kesihatan Malaysia yang merupakan kementerian yang bertanggungjawab di dalam menguruskan hal ehwal kesihatan dan perubatan di peringkat kebangsaan Malaysia. Menerusi kementerian ini yang berperanan besar dalam merawat,mengubati dan memberi perkhidmatan kesihatan kepada rakyat Malaysia.

Disamping itu, Kementerian Kesihatan Malaysia jugalah yang memainkan peranan besar dalam mengekang penularan COVID19 di negara Malaysia. Besar peranan Kementerian Kesihatan Malaysia yang membantu memastikan penularan wabak terkawal.

Kepada anda yang berminat untuk memulakan kerjaya dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia, anda boleh ikuti maklumat lanjut dan permohonan dibawah.

Jawatan Kosong Di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) l Permohonan Dibuka Sehingga 15 September 2022

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan Di Kementerian Kesihatan Malaysia?

Jawatan yang ditawarkan di Kementerian Kesihatan Malaysia terdapat kekosongan jawatan yang perlu diisi segera. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda boleh buat permohonan yang berdasarkan kelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

  • Sektor: Kerajaan
  • Taraf : Tetap/Kontrak

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM). Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data Kementerian Malaysia.

Bila Permohonan Jawatan Kosong Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM) Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan akan ditutup pada  15 September 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Kementerian Kesihatan Malaysia. (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon Di Kementerian Kesihatan Malaysia?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Kementerian Kesihatan Malaysia oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

  1. Warganegara Malaysia;
  2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM) Tahun 2022

Makluman kepada calon yang ingin untuk membuat permohonan jawatan kosong di Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM) tahun 2022 , Calon boleh membuat permohonan dengan  segera sebelum tarikh 15 September 2022 iaitu tarikh tutup permohonan bagi jawatan Pegawai Teknologi Maklumat F41.

Untuk pemberitahuan kepada pada bakal calon, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan juga penetapan yang telah ditetapkan oleh pihak Kementerian kesihatan Malaysia(KKM) bagi mengisi kekosongan jawatan.  Anda boleh merujuk makluman dari  iklan dari KKM, syarat-syarat dan cara permohonan jawatan di Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM) mengikut makluman dibawah:

Iklan, Syarat-Syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Kosong Di KKM

Permohonan hendaklah berdasarkan iklan yang dipaparkan oleh pihak KKM. Pemohon yang berminat boleh membuat permohonan dalam tempoh segera sebelum tarikh tutup 15 September 2022.

Cara Memohon:

Calon yang berminat hendaklah mengemukakan resume beserta gambar berukuran passport, Salinan Kad Pengenalan dan juga salinan ijazah sarjana muda setaraf ke emel:

[email protected] /
[email protected]

sebelum atau pada 15 September 2022 sahaja. BAHAGIAN PEMBANGUNAN KESIHATAN KELUARGA AKAN MENGHUBUNGI CALON YANG BERJAYA UNTUK SESI TEMUDUGA DALAM TEMPOH 3 HARI DARI TARIKH TUTUP PERMOHONAN.

Semoga Dipermudahkan Urusan Permohonan Jawatan Kosong Di KKM

Para calon boleh membuat persiapan rapi bagi mengisi kekosongan jawatan kosong di KKM. Ini adalah peluang kepada anda rakyat Malaysia untuk mengisi kekosongan yang sedia ada di bawah Kementerian Malaysia.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati