Terkini : Pengambilan Jawatan Kosong Di Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT) Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 29 Ogos 2022

jawatan kosong kpkt

Terkini : Pengambilan Jawatan Kosong Di Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT) Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 29 Ogos 2022. Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT) telah membuka pelbagai jawatan kosong kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT) merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT) merupakan Kementerian yang menguruskan hal ehwal kebajikan dan pengurusan kebajikan rakyat yang bertanggungjawab di Malaysia dalam memberi sumbangan dari segi pengurusan hal ehwal melibatkan sistem perumahan serta memastikan tanggungjawab masyarakat terjaga yang penting kepada rakyat Malaysia. Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT) yang merupakan Kementerian yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana berfungsi sebagai pusat rujukan berkaitan dengan perancangan pembangunan perumahan dan kebajikan masyarakat di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

Terkini : Pengambilan Jawatan Kosong Di Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT) Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 29 Ogos 2022

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT)  terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

  • Jawatan :
    • Pegawai Tadbir N41
    • Penolong Pegawai Tadbir N29
  • Sektor: Kerajaan
  • Taraf : Kontrak / Personel Mystep

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT). Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data kerajaan.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 29 Ogos 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT). (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT) oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

  1. Warganegara Malaysia;
  2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT) Tahun 2022

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT) tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 29 Ogos 2022.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT)Anda boleh merujuk makluman dari pihak Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT) dibawah berkenaan iklan, syarat-syarat dan cara permohonan mengikut jawatan:

Iklan, syarat-syarat dan cara permohonan KPKT

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan jawatan kosong Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT)  tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan pihak Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT) sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 29 Ogos 2022. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan jawatan kosong Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan(KPKT)   merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.