Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

UITM Buka Pengambilan Jawatan Kosong Terkini Effective Sehingga 28 Jun 2022

JAWATAN KOSONG UITM 2022

Terkini : UITM Buka Pengambilan Jawatan Kosong Terkini l Permohonan Dibuka Sehingga 28 Jun 2022. Universiti Teknologi Mara telah membuka  jawatan kosong terbuka kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Universiti Teknologi Mara merupakan satu peluang keemasan yang harus direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Universiti Teknologi Mara merupakan Institusi pengajian tinggi awam yang bertanggungjawab di Malaysia dalam memberi pendidikan tinggi kepada penuntut-penuntut rakyat Malaysia terutama bumiputera. Universiti Teknologi Mara  yang merupakan institusi pengajian tinggi awam yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana berfungsi sebagai pusat penyebaran ilmu pelbagai cabang bidang ilmu yang mempunyai banyak cawangan di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor universiti di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

Terkini : UITM Buka Pengambilan Jawatan Kosong Terkini l Permohonan Dibuka Sehingga 28 Jun 2022. Universiti Teknologi Mara (UITM)

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Universiti Teknologi Mara terdapat kekosongan jawatan. Terdapat 4 jenis Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

  • Penolong Pegawai Tadbir N29
  • Penolong Jurutera Elektrik Gred JA29
  • Jururawat Gred U29
  • Pemandu Gred H11
 • Sektor: Kerajaan
 • Taraf : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Universiti Teknologi Mara  . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data pihak universiti.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula 15 Jun dan permohonan akan ditutup pada 28 Jun 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara manual, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara. (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara (UITM) oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

 1. Warganegara Malaysia;
 2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di UITM Tahun 2022

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara (UITM)  tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 28 Jun 2022.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak UITM.  Anda boleh merujuk makluman dari pihak UITM  dibawah berkenaan cara permohonan:

Iklan Dan Syarat Jawatan Kosong Di UITM 2022

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan jawatan kosong  di Universiti Teknologi Mara (UITM) tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan pihak UITM sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 28 Jun 2022. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Permohonan Jawatan Kosong Di UITM

Pemohon boleh membuat permohonan jawatan di UITM dan hendaklah menghantar borang yang disediakan oleh pihak UITM. Dapatkan borang permohonan jawatan dibawah:

Borang Permohonan Jawatan

Butiran permohonan hendaklah diisi dengan lengkap beserta beberapa dokumen yang DISAHKAN. Boleh rujuk iklan jawatan diatas.Tarikh tutup permohonan adalah pada 28 Jun 2022 (Selasa)

Borang permohonan yang sudah dilengkapkan boleh dihantar ke:

TIMBALAN PENDAFTAR KANAN
PEJABAT PENTADBIRAN
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA CAWANGAN PERAK
KAMPUS SERI ISKANDAR
32610 BANDAR SERI ISKANDAR
PERAK DARUL RIDZUAN
NO.TEL: (05) 374 2000

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan jawatan di Universiti Teknologi Mara (UITM) merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor Universiti. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati