Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

PELUANG KERJAYA DI LEMBAGA TABUNG HAJI (LTH) PERMOHONAN TERBUKA KEPADA RAKYAT MALAYSIA EFFECTIVE MAC TAHUN 2022

JAWATAN KOSONG TABUNG HAJI

Peluang Kerjaya Di Lembaga Tabung Haji(LTH) Permohonan Terbuka Kepada Rakyat Malaysia. Syarikat dibawah kerajaan iaitu Lembaga Tabung Haji telah membuka permohonan jawatan kosong terbuka kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelabagai jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di LTH merupakan satu peluang keemasan yang harus direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Syarikat TH merupakan syarikat yang utama di Malaysia. Syarikat yang berasaskan kumpulan wang bagi orang islam yang ingin pergi ke Mekkah kini merupakan syarikat yang namanya gah di kalangan dunia. Dari segi pengurusan dan kecekapannya mempamerkan identiti Syarikat TH yang menjalankan sistem ekonomi masyarakat Malaysia dengan baik dan berkualiti. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah syarikat yang ternama diserantau dunia.

Peluang Kerjaya Di Lembaga Tabung Haji (LTH) Tahun 2022

Permohonan jawatan kosong bagi kekosongan jawatan yang perlu diisi di Lembaga Tabung Haji (LTH) mempunyai pelbagai jawatan kosong. Merujuk kepada laman sesawang rasmi pencarian kerja Malaysia JOBSTREET.COM . Syarikat Tabung Haji telah mengeluarkan sejumlah besar iklan jawatan kosong yang perlu diisi segera. 

Antara Jawatan Kosong yang sedia ada di Lembaga Tabung Haji (LTH) bagi tahun 2022 :

 1. Senior Manager Corporate Publication & Corporate Social Responsibility, Tabung Haji Kuala Lumpur
 2. Human Resource -Internship,TH HEAVY ENGINEERING BERHAD,Kuala Lumpur.
 3. Senior Executive, Corporate Communication,TH Properties,Kuala Lumpur.
 4. Senior Executive, Marketing,TH Properties ,Kuala Lumpur.
 5. Administrative Assistance,TH Properties Sdn Bhd, Kuala Lumpur.
 6. Senior Manager Strategic Communication,Tabung Haji ,Kuala Lumpur.

Permohonan dibuka dan sah kepada rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun keatas dan menepati ciri-ciri kelayakan yang diinginkan. Rujuk dibawah untuk mengetahui lanjut berkenaan permohonan terbuka syarikat Tabung Haji Malaysia.

Permohonan Pelbagai Jawatan Di Lembaga Tabung Haji Tahun 2022

Permohonan boleh dibuat berdasarkan kelayakan dan menepati syarat-syarat. Sekiranya calon pemohon merupakan individu yang berkelayakan baik dengan kelulusan Ijazah Universiti, Diploma, Samaada Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, “A” Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), anda adalah di pelawa bagi mengisi kekosongan jawatan seperti yang dinyatakan di atas.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan Kerja?

 1. Berumur 18 tahun keatas
 2. Berkelayakan bermula dari SPM,Diploma dan lulusan Ijazah yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Malaysia.
 3. Seorang berwarganegara Malaysia.
 4. Boleh bertutur dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris dengan baik.
 5. Mempunyai pengalaman kerja yang luas.
Selain itu calon pemohon memiliki kelebihan sekiranya mempunyai ciri-ciri seperti berikut :
 1. Kemas
 2. Berpengetahuan am
 3. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan pada iklan)

Apakah Cara Permohonan Kerja Di Lembaga Tabung Haji?

Permohonan kerja kosong terbaru di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti arahan seperti di bawah.
 
Klik pada pautan “JAWATAN KOSONG DI LEMBAGA TABUNG HAJI TAHUN 2022” di bawah dan rujuk pada maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan jawatan tersebut.
 
 

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlulah mendaftar terlebih dahulu sebelum melakukan pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem JOBSTREET.COM .Pemohon disarankan bagi mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek akan dipanggil temuduga.

 • Kepada calon yang benar-benar berminat, calon hendaklah menghantar maklumat permohonan secara lengkap dengan merangkumi isian resume rasmi anda disertakan pengalaman bekerja yang lepas (optional).
 • Selain itu, Syarat dan terma bagi permohonan jawatan ini perlu dirujuk di laman web pengambilan jawatan jobstreet (rujuk halaman penuh pengiklanan jawatan seperti dilampirkan diatas).
 • Calon juga hendaklah menghantar resume yang lengkap pada iklan jawatan kosong yang ingin dimohon.

Semoga Dipermudahkan Urusan Permohonan Jawatan Kerja Anda”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan jawatan di Lembaga Tabung Haji merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah syarikat terkenal.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati