Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023

Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023

Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023.Kepada seluruh rakyat Malaysia yang sedang mencari peluang kerjaya, berita gembira untuk anda semua! Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023  telah membuka peluang jawatan kosong untuk tahun 2023 yang perlu diisi oleh rakyat Malaysia yang berpotensi dan berkelayakan bagi kekosongan jawatan ini.

Pejabat Kesihatan Kepong merujuk kepada pejabat yang bertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan kesihatan kepada penduduk di kawasan Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. Pejabat Kesihatan Kepong adalah sebahagian daripada Kementerian Kesihatan Malaysia dan mempunyai tanggungjawab untuk memastikan kesihatan dan kebajikan penduduk di kawasan tersebut dilindungi dan dipromosikan melalui pelbagai program dan perkhidmatan kesihatan yang disediakan. Pejabat Kesihatan Kepong juga bertanggungjawab untuk memantau dan mengawal penyakit serta wabak yang berpotensi merebak di kawasan tersebut.

Jom ikuti info lanjut berkaitan dengan Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023.

Untuk maklumat dan info terkini mengenai jawatan kosong yang telah dibuka, sila sertai Telegram rasmi permohonan kerja :

telegram us

Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Banyak jawatan kosong yang telah ditawarkan oleh pihak Pejabat Kesihatan Kepong 2023  dalam pengambilan kali ini. Berikut dikongsikan adalah maklumat senarai jawatan kosong Yang dibuka kepada orang ramai:

 • PERSONEL MYSTEP PEMBANTU AWAM

Diminta kepada para pemohon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong yang telah dibuka di Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023. Para pemohon telah membuat permohonan sama dengan apa yang telah diiklankan oleh pihak majikan dan perlulah melalui saluran yang betul. Pastikan juga anda mendapat dan menerima informasi yang sahih sahaja mengenai tawaran jawatan kosong.

Bilakah Tempoh Permohonan Dibuka Dan Ditutup?

Untuk makluman kepada semua, adalah iklan Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023 telah dibuka bermula sekarang dan akan ditutup pada tarikh iaitu 24 Mei 2023. Oleh itu diminta kepada para pemohon yang berminat dalam membuat urusan permohonan jawatan kosong, ada bolehlah ikuti syarat-syarat permohonan serta cara permohonan yang telah Kami sediakan di bawah.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan?

Dikongsikan bersama syarat kelayakan permohonan jawatan kosong di Petronas:

 1. Merupakan warganegara Malaysia
 2. Lelaki / Perempuan
 3. Umur minimum 20 tahun & maksimum 35 tahun
 4. Mempunyai pengalaman menjalankan penyelidikan dan rekod pencapaian yang baik dalam bidang berkaitan serta berpengalaman dalam pengajaran.
 5. Pemohon hendaklah memiliki kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia(SPM)
 6. Penguasaan Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris yang baik.

Bagi anda yang membuat permohonan, anda boleh ikuti cara cara permohonan yang telah kami lampirkan dibawa bersama iklan rasmi Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023

Mohon juga jawatan:

Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023

Makluman Permohonan:

Untuk membuat permohonan jawatan kosong di Pejabat Kesihatan Kepong 2023, anda boleh ikuti iklan yang telah dibuka secara rasmi di laman dibawah.

Rujuk laman Iklan Rasmi Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023:

photo1684116976
Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023
photo1684117041
Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023

Jika anda sedang mencari peluang kerjaya yang menarik di industri kesihatan di Malaysia, maka Pejabat Kesihatan adalah salah satu tempat yang mungkin anda ingin pertimbangkan dan cuba untuk memohon.

Bagi anda yang berminat untuk menyertai Pejabat Kesihatan Kepong, berikut adalah beberapa tips dan panduan dalam membuat permohonan jawatan kosong di syarikat ini.

 1. Teliti Maklumat Jawatan Kosong

Pertama sekali, pastikan anda telah meneliti maklumat terkini mengenai jawatan kosong yang ditawarkan oleh Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023. Anda boleh mencari maklumat tersebut dari laman web rasmi syarikat atau melalui pihak ketiga seperti laman web jobstreet.com dan jobsdb.com.

Pastikan anda memahami tugas dan tanggungjawab yang akan dijalankan dalam jawatan tersebut dan memastikan anda memenuhi syarat kelayakan yang ditetapkan oleh Pejabat Kesihatan Kepong.

 1. Siapkan Resume Yang Berkualiti

Resume adalah satu dokumen penting dalam permohonan kerja anda. Pastikan resume anda menonjolkan kemahiran dan pengalaman yang sesuai dengan jawatan yang ditawarkan. Sekiranya anda tiada pengalaman kerja dalam pendidikan, pastikan anda menonjolkan kemahiran-kemahiran yang berkaitan seperti kepimpinan, kecekapan teknikal, pengurusan projek, komunikasi dan sebagainya.

Pastikan resume anda jelas dan ringkas dengan maklumat-maklumat terkini serta tidak melebihi dua mukasurat. Pastikan maklumat peribadi anda seperti nama, alamat dan nombor telefon yang dihubungi terkini dan betul.

 1. Menulis Surat Permohonan Yang Baik

Surat permohonan adalah satu lagi elemen penting dalam permohonan jawatan kosong. Pastikan anda menulis surat permohonan yang jelas dan mudah difahami. Tuliskan mengenai tujuan permohonan anda serta mengapa anda berminat untuk memohon Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023

Pastikan anda menyebutkan tugas dan tanggungjawab yang berkaitan dengan jawatan yang ditawarkan serta menyebutkan kemahiran yang berkaitan dengan jawatan tersebut. Sekiranya anda tiada pengalaman kerja, jelaskan mengenai kemahiran-kemahiran yang berkaitan dengan jawatan tersebut dan bagaimana anda boleh memberikan sumbangan yang bermakna kepada syarikat.

 1. Bersedia Untuk Temuduga

Jika permohonan anda diterima, pastikan anda bersedia untuk temuduga yang akan dijalankan oleh Pejabat Kesihatan Kepong. Pastikan anda membaca maklumat mengenai temuduga dan anda mestilah berpakaian kemas dan berkaliber semasa proses temuduga.

Buat yang terbaik, kami doakan anda dipermudahkan

Bagaimana Untuk Saya Buat Resume?

Untuk membuat resume yang berkualiti bagi permohonan jawatan kosong di Pejabat Kesihatan Kepong, anda boleh mempertimbangkan beberapa tips berikut:

 1. Rujuk iklan jawatan kosong dan maklumat syarikat – Pastikan resume anda mengandungi butiran yang sesuai dengan keperluan dan kehendak yang dinyatakan dalam iklan Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023. Anda juga perlu memahami latar belakang syarikat untuk menunjukkan bahawa anda mempunyai pemahaman yang baik mengenai Pejabat Kesihatan Kepong dan keperluan jawatan tersebut.
 2. Format yang kemas dan mudah dibaca – Pastikan format resume anda kemas dan mudah dibaca. Penggunaan bahasa yang jelas, penekanan pada butiran penting, dan perkataan yang teratur boleh membantu memudahkan perekrut melihat kelayakan anda.
 3. Tunjukkan kebolehan dan kejayaan – Sebagai calon yang berpotensi, tunjukkan kepada pihak Pejabat Kesihatan Kepong bahawa anda mempunyai kebolehan dan kejayaan dalam bidang yang berkaitan dengan jawatan tersebut. Bincangkan projek, tugasan, atau aktiviti yang telah anda lakukan dalam bidang yang berkaitan dengan jawatan tersebut.
 4. Gunakan kata kunci – Pastikan resume anda menggunakan kata kunci yang berkaitan dengan jawatan tersebut. Ini membolehkan resume anda mudah dikenalpasti oleh pihak Pejabat Kesihatan Kepong sebagai calon yang layak.
 5. Sertakan maklumat kontak yang lengkap – Pastikan maklumat kontak anda termasuk nombor telefon, alamat e-mel, dan alamat rumah. Ini memudahkan pihak Pejabat Kesihatan Kepong untuk menghubungi anda untuk temuduga.
 6. Reka semula dan sunting semula – Pastikan resume anda bebas dari sebarang kesilapan tatabahasa atau ejaan. Reka semula dan sunting semula resume anda untuk memastikan ia mudah dibaca dan bersih.

Jangan lepaskan peluang keemasan Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Pejabat Kesihatan Kepong 2023 untuk mencapai impian anda dalam karier di dunia pekerjaan.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati