Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Guru Sambilan MRSM 2023 Tawaran Gaji RM100 Sehari

 Jawatan Kosong Guru Sambilan MRSM 2023

Permohonan Jawatan Kosong Guru Sambilan MRSM 2023 Gaji RM100 Sehari. Makluman MRSM, berita terkini tentang kerja kosong khas kepada rakyat Malaysia. Permohonan pekerjaan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong atau laman rasmi jabatan kerajaan pusat dan negeri yang baharu dibuka kepada orang ramai.

Iklan peluang pekerjaan baru sahaja diwar-warkan khas peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia dibawah Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) iaitu sebagai guru sambilan dengan tawaran gaji yang menarik. Peluang keemasan yang harus direbut oleh rakyat Malaysia terutama mereka yang baru sahaja tamat belajar di universiti atau swa

Permohonan Jawatan Kosong Guru Sambilan MRSM 2023 Gaji RM100 Sehari

Permohonan kerja kosong di MRSM ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong
 • Tarikh Dibuka dan Ditutup Permohonan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan
 • Cara-cara Untuk Buat Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi syarikat sendiri. Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

Maklumat Jawatan Kosong

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh MRSM Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan

 1. Nama Majikan: Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Beseri Perlis
 2. Lokasi Kekosongan: Perlis
 3. Status Jawatan: Sambilan

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • Guru Biologi
 • Guru Matematik
 • Gaji Yang Ditawarkan: RM100 sehari

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 7 Februari 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan. Ni

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.
 4. Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Permohonan Jawatan Guru Sambilan Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada MRSM. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 7 Februari 2023 ini.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Guru Sambilan MRSM 2023
Guru Sambilan MRSM 2023

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong guru di MRSM, anda boleh ikuti cara-cara seperti dibawah.

Cara Mohon Jawatan Kosong Guru Di MRSM Tahun 2023

Kepada para pemohon,anda boleh segera membuat permohonan secara alamat di pautan rasm iklan sebagaimana yang telah diberikan dan anda boleh login di pautan laman web di bawah sebagai pemudah urusan anda:

Info tambahan kepada calon, semasa membuat permohonan anda sila pastikan:

 1. Sila isi butiran maklumat diri semasa dan betul
 2. Resume anda lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
 3.  Salinan sijil yang berkaitan sahaja

Permohonan mestilah dimohon secara beralamat mengikut pautan diberikan. Untuk permohonan pertama, anda diminta untuk membuat isian baharu dan daftar akaun baharu. Anda perlu membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

 • a) Pemohon hendaklah mengemukakan permohonan bertulis dengan menyatakan butir-butir peribadi (resume) dan kelayakan.
 • b) Salinan Kad Pengenalan (disahkan)
 • c) Salinan Sijil Kelahiran (disahkan)
 • d) Salinan Sijil dan Transkrip Ijazah Sarjana Muda bidang berkaitan atas permohonan e) Salinan Sijil SPM dan sijil-sijil berkaitan (disahkan)
 • f) 2 Keping gambar berukuran passport
 • g) Sila hantar permohonan kepada alamat dibawah:-

Pengetua

Maktab Rendah Sains MARA Beseri

KM 14, Jalan Kaki Bukit

02400 Beseri, Perlis

Tel: 04-9381489

CARA PERLAKSANAAN Guru Sambilan MRSM 2023

 • a) Semua permohonan yang diterima akan ditapis dan disaring berasaskan kepada kriteria-kriteria tertentu yang telah ditetapkan.
 • b) Sila ambil perhatian: Hanya pemohon yang melepasi saringan sahaja yang akan dipanggil untuk temuduga.
 • c) Pemohon-pemohon yang berjaya dalam temuduga sahaja akan dihubungi. Mereka yang tidak dihubungi dalam masa 6 bulan dari tarikh temuduga hendaklah menganggapkan permohonan mereka tidak berjaya.

Akhir Kata 

Pengenalan

MRSM ditubuhkan selaras dengan matlamat dan keperluan negara untuk memberi kemudahan pelajaran pada peringkat menengah dalam bidang sains dan teknologi kepada pelajar-pelajar bumiputera yang pintar cerdas, mempunyai kebolehan akademik dan intelektual yang tinggi untuk mengembangkan potensi diri mereka.

Dengan segala perkongsian maklumat mengenai Permohonan Jawatan Kosong Guru Sambilan MRSM 2023 Gaji RM100 Sehari yang telah dikongsikan sedikit sebanyak dapat membantu para calon ataupun pemohon untuk memohon jawatan yang telah ditawarkan oleh Maktab Rendah Sains Mara dan ia juga menjadi satu peluang yang cukup bermakna buat mereka yang fresh graduate untuk dapatkan pengalaman menjadi guru.

Diharapkan juga kepada calon-calon yang membuat permohonan jawatan kosong guru sambilan ini semoga dipermudahkan segala urusan permohonan dan diberi kejayaan oleh Allah SWT.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati