Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

NOTA/LATIHAN PANJANG/JISIM TAHUN 4,5,6

JISIM 456

Pendidik perlu mengetahui cara terbaik dalam menyediakan bahan bantu mengajar yang bersesuaian dengan topik dan kemampuan murid untuk menerima dari masa ke masa. Penggunaan kepelbagaian bahan bantu mengajar yang menarik sangat digalakkan supaya dapat memupuk minat murid serta dapat membuat mereka lebih mudah mengingati apa yang dipelajari.

Setiap subjek mempunyai daya tarikan yang sendiri. Ada sesetengah pelajar berpendapat bahawa beberapa subjek agak sukar untuk difahami dan skor ketika dalam peperiksaan. Sebenarnya, jika asas kepada sesuatu subjek itu dapat difahami dengan baik, pelajar tidak akan mempunyai masalah untuk memahami keseluruhan pelajaran. Mungkin ada beberapa topik dalam subjek berkenaan yang agak mencabar tetapi jika menggunakan teknik yang betul, pelajar pasti akan dapat memahami dengan baik.

Oleh itu, bagi membantu ibu bapa dan juga guru dalam mendidik anak-anak, admin kongsikan beberapa latihan, nota dan aktiviti yang boleh membantu meransang minda anak-anak.

Lembaran nota dan latihan ini disediakan oleh guru yang sangat berpengalaman dan dengan teknik yang sangat menarik bagi membantu pelajar untuk lebih tertarik dan mudah memahami topik yang disampaikan.

Lembaran ini juga datang dengan skema jawapan bagi memudahkan ibu bapa dan guru untuk menanda kertas latihan sebaik sahaja pelajar selesai menjawab.

Semoga dengan perkongsian ini dapat mendatangkan manfaat dan dapat membantu para guru, ibu bapa serta pelajar dalam menuntut ilmu demi menjamin masa depan yang lebih gemilang. Silakan kongsi artikel ini bersama rakan-rakan lain juga ya. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih.

MUAT TURUN :

Anda Mungkin Meminati