Perbandingan Plan Pascabayar Unlimited Untuk Pilihan Anda

Semenjak Perintah kawalan pergerakkan dilaksanakan, hampir seluruh dunia hanya menggunakan teknologi untuk berkomunikasi, membeli-belah, bekerja dan sebagainya. Apabila menggunakan teknologi, haruslah ada rangkaian internet yang pantas. Di sini kami kongsikan beberapa telco yang memberi internet unlimited yang berbaloi untuk anda.

Secara puratanya, kadar kelajuan internet Malaysia adalah sebanyak 14.83Mbps. Jadi, kalau anda nak langgan pelan postpaid, seeloknya anda pilih telco yang ada kadar kelajuan internet lagi tinggi dari kelajuan purata internet.

Berdasarkan satu┬álaporan yang dibuat oleh Opensignal , Maxis direkodkan mempunyai kelajuan muat turun yang paling tinggi berbanding telco-telco lain. Dengan kelajuan sebanyak 20.4Mpbs, telco ni ada kadar kelajuan jauh lagi tinggi dari kelajuan internet purata Malaysia. Celcom pulak berada di tempat kedua, dengan kelajuan internet hampir mencecah kelajuan internet purata 12.7Mpbs. Digi pulak offer kelajuan sebanyak 11.6Mpbs – tidak lah teruk sangat.

 

Apa sahaja pilihan anda, anda harus memikirkan tentang rangkaian yang sesuai di kawasan anda agar anda tidak menyesal dengan kelajuan yang diberikan. Sebelum anda melanggan sesuatu plan, anda periksa dahulu kelajuan internet dikawasan anda.

Kredit : Lan Choo Kheng