Hanya 3 Bahan Diperlukan Untuk Lebatkan Semula Rambut Dan Kurangkan Rambut Gugur

Rambut merupakan mahkota pada wanita, masalah rambut gugur akan mengakibatkan rambut menjadi semakin menipis. Masalah ini sering terjadi pada wanita selepas melahirkan anak dan wanita bertudung.

Petua lebatkan rambut yang dikongsikan Shehnaz Khan di laman Facebooknya ini tular sehingga mendapat 26 ribu perkongsian. Menggunakan hanya tiga bahan murah, petua ini berjaya membuatkan rambutnya kembali sihat dan lebat.

Kalau tidak mahu rambut anda gugur sehelai demi sehelai, jom buat petua lebatkan rambut ini. Semoga perkongsiannya ini bermanfaat.

You can see memang She takde msalah rambut since belum kahwin lagi. Gambar ni masa 2016 after married.

Today I wanna share about rambut. Ramai kan yang mintak She share tentang penjgaan rambut selain dari badan dan muka.

She nak share pada my followers how nak dapatkan rambut yang lebat, dan kurangkan rambut gugur. Anda boleh tengok gambar ye. Area mana yang nampak. She share gambar yang ikat rambut sebab when I ikat rambut sanggul, its obvious gila nampak botak.

She amalkan tak kerap pon. Rasa rajin buat. Tapi alhamdulillah berkesan ? Now rambut cantik. She suka ikot petua orang dulu. Its work and kalau rajin dapatlah hasil yang sangat superb.

Rambut She jenis lebat dan jenis rambut halus, panjang and natural curl belah bawah. So thats why She ikat rambut sebab when She bukak dia akan jadi berat bila curl bawah tu makin lama makin curl so jadi cam semak sangat ? So tu lah motif She ikat rmbut ?

Pada yang ada msalah tu dan nak rambut panjang, lebat, bebas kelumumur, Insha Allah boleh try ni. Memang berkesan sangat dan bahan-bahan pon beli kat kedai je ? Laki perempuan boleh.

Bahan bahan:
1) Santan
2) Aloe vera gel *boleh pakai any aloe vera gel

Cara buat, boleh tengok pada gambar ?

Oh ye sebelum terlupa. Minyak Zam Zam tu sangatlah bagus, sumpah even bau dia errrrr.

Tapi kalau nak senang, pindahkan minyak tu masok dalam botol spray *botol beli kat Daiso bersepah*. So boleh spray kat rambut, tak perlulah tangan uolsss berminyak sangat ? Cara-cara baca kat bawah. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat ?

Bahan bahan:

Semua beli kat Mydin je ? Aloe vera tu beli kat Guardian. Murah dan bagus.

Some tips She untuk korang: Lepas mandi tu lepas dah keringkan rambut, amik sikit aloe vera gel tu ratakan kat rambut. Urut-urut sikit. Buat setiap hari terutama malam. This for daily routine ?

Aloe vera gel ni pon best gila if time nak syampu rambut, picit sikit campur dengan syampu. Lembut sangat dan shinning.

Untuk minyak Zam-Zam tu pakai setiap hari ? This is some tipsĀ  Pakai time malam nak tidur. Esok basuh. Senang kan ?

Bau takdelah teruk tapi if korang perasan Indian girl rambut lebat gila kan? Haa nilah rahsia dorang.

P/s: She beli santan kotak sebab santan fresh tempat She susah nak dapat. Nak pakai fresh lagi bagus, lagi recommended ?

Cara-caranya:

Campurkan aloe vera + santan. Mix dedua ni. Sukatan ikot suka hati anda. Then pakai lepas dah basuh rambut atau sebelum basuh. Pakai di kulit kepala dan lumurkan satu rambut ye, sekali kulit kepala.

Jadikan macam mask rambut. Tutup rambut pakai tuala *tak wajib pon*. Biarkan selama 15-20 minit. Then cuci.

Dah mix dedua ni terus pakai, jangan simpan ye.

Mudah sahaja kan? Jom cuba siapa yang ada alami keguguran rambut lebih-lebih lagi pada ibu yang selepas melahirkan. Bahan-bahan juga murah dan mudah didapati.

Sumber : Shehnaz Khan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here