SPMU : Jadual Waktu Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia Ulangan 2020

JWP SPMU 2020 Page 1

SPMU : Jadual Waktu Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia Ulangan 2020. Lembaga Peperiksaan Kementerian Pendidikan Malaysia telah mengeluarkan jadual peperiksaan bagi peperiksaan bertulis bagi Sijil Pelajaran Malaysia Ulangan 2020.

Jadual SPMU 2020

17 hingga 19 Ogos 2020

JWP SPMU 2020 Page 9

Peringatan

Calon yang melanggar sebarang peraturan peperiksaan dalam Bahagian (2). Larangan di Dewan/Bilik Peperiksaan dianggap salah laku dan akan menyebabkan calon dikenakan tindakan tatatertib. Menurut Peraturan-Peraturan Pendidikan (Penilaian dan Peperiksaan) 1997 dalam Akta Pendidikan 1996 (Akta 550) salah laku ertinya menipu, menyamar, menyeludup apa-apa yang tidak dibenarkan atau apa-apa salah laku yang lain yang disifatkan sebagai suatu salah laku serius oleh Lembaga Peperiksaan. Calon yang disabitkan dengan mana-mana salah laku boleh dikenakan tindakan berikut:-

  1. keputusan peperiksaan digantung sementara menunggu selesainya penyiasatan;
  2. keputusan peperiksaan mana-mana kertas peperiksaan dibatalkan;
  3. keputusan peperiksaan yang dikendalikan di sesuatu pusat peperiksaan diisytiharkan terbatal.

Dapatkan “Jadual Waktu Peperiksaan SPMU 2020” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download :
Jadual Waktu Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia Ulangan 2020

 

Penutup

Semoga perkongsian pada kali ini iaitu Jadual Waktu Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia Ulangan 2020 memberikan manfaat kepada anda semua.  Teruskan bersama kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih.