Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Modul Pengajaran dan Pembelajaran Matematik Tahun 3 Sukatan dan Geometri

Sukatan dan Geometri Tahun 3

Modul Pengajaran dan Pembelajaran Matematik Tahun 3 Sukatan dan Geometri. Modul ini merupakan panduan yang boleh diguna oleh guru di peringkat sekolah. Ia merupakan contoh yang boleh digunakan di dalam bilik darjah. Pengubahsuaian boleh dilakukan berdasarkan situasi persekitaran pembelajaran murid. Modul ini dibangunkan berdasarkan kepada empat fasa kreativiti yang menjadi teras kepada pengajaran dan pembelajaran di bilik darjah.

Pencetus Idea

Sebagai usaha panduan dan pencetus idea, modul pengajaran dan pembelajaran ini disediakan bagi membantu guru merealisasikan tuntutan dan hasrat KSSR melalui
pendidikan matematik. Keberkesanan pelaksanaan KSSR memerlukan guru menghayati kehendak dan semangat pendidikan matematik sepertimana yang tersurat dalam dokumen KSSR Matematik dan diterjemahkan dalam modul ini. Adalah diharapkan modul ini dapat membantu guru melaksanakan kurikulum matematik yang dihasratkan dapat menyediakan murid yang lebih berdaya saing, membentuk insan yang seimbang dan dapat menyumbang kepada keharmonian serta kesejahteraan negara.

Modul ini memuatkan beberapa maklumat berhubung dengan senarai standard pembelajaran yang perlu diajar serta cadangan aktiviti dan latihan. Modul ini boleh
digunapakai sebagai pencetus idea. Namun begitu, guru juga boleh mengubahsuai dan mengembangkan lagi aktiviti dan latihan yang dicadangkan.

Dapatkan “Modul Pengajaran dan Pembelajaran Matematik Tahun 3 Sukatan dan Geometri” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download :
Modul Pengajaran dan Pembelajaran Matematik Tahun 3 Sukatan dan Geometri

 

 

Penutup

Semoga perkongsian pada kali ini iaitu Modul Pengajaran dan Pembelajaran Matematik Tahun 3 Sukatan dan Geometri memberikan manfaat kepada anda semua.  Teruskan bersama kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih.

Anda Mungkin Meminati