KPM sedang teliti keputusan benarkan murid kembali ke sekolah

 

Sumber: BERNAMA
KPM sedang teliti keputusan benarkan murid kembali ke sekolah 1

KPM sedang teliti keputusan benarkan murid kembali ke sekolah ini merupakan berita terkini daripadA BERNAMA.

Putrajaya, 30 Julai – Kementerian Pendidikan kini meneliti secara terperinci susulan laporan kes positif COVID-19 melibatkan pelajar sekolah rendah di Sabah.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, Kementerian Pendidikan sedang memperinci perkara tersebut sama ada

“Saya difahamkan Kementerian Pendidikan Malaysia sedang meneliti secara terperinci perkara ini dan mempertimbangkan keputusan mereka.

“Mungkin Kementerian Pendidikan akan mengumumkan sama ada untuk tidak membenarkan atau membenarkan lagi pelajar tahun yang rendah atau hanya membenarkan pelajar yang mengambil peperiksaan (ke sekolah).

“Saya percaya perkara ini sedang dipertimbangkan dan Kementerian Pendidikan akan membuat keputusan dalam waktu terdekat,” katanya.

Penutup

Sekian. Semoga perkongsian pada kali ini iaitu KPM sedang teliti keputusan benarkan murid kembali ke sekolah memberikan informasi terkini kepada anda semua.  Teruskan bersama kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih.