Contoh RPH Ringkas PKP

 

Contoh RPH Ringkas PKP

Contoh RPH Ringkas PKP ini disediakan sebagai panduan kepada warga pendidik khususnya guru-guru dalam membuat catatan ringkas berkaitan pengajaran dan pembelajaran dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan.

RPH semasa cuti PKP ini nampaknya menjadi isu atau masalah yang rumit juga buat masa sekarang. Mungkin kerana ini pertama kali kita hadapi perkara ini dan semua benda kelihatan agak kabur. Ya, itu biasa kerana kita dalam proses belajar dan adaptasi kepada suasana yang berlaku. Namun begitu, kita cuba ikut apa yang paling tepat dan apa yang balik baik dilakukan dengan mengambil kira suasana semua pihak.

Cuba baca kenyataan yang dibuat oleh Pengarah Pendidikan Melaka ini.

Walaupun tujuan surat ini untuk pendidik di Melaka, tetapi maksud dapatan dan teguran ini sesuai dijadikan panduan semua.

Dan jika anda pentadbir, mudahkan urusan semua anak buah anda. Jangan dipersulitkan. Ujian yang menimpa kita ini tak siapa minta. Doakan Covid-19 berlalu dengan segera demi kelangsungan pembelajaran anak-anak kita.

Ambil Perhatian :
Rujukan utama tetap berpandukan Surat Siaran KPM Bilangan 3 Tahun 2020 : Garis Panduan Pelaksanaan Pengajaran dan Pembelajaran (PdP) Semasa Perintah Kawalan Pergerakan Disebabkan Penularan Jangkitan Covid-19.

tak wajib

Ini sebenarnya untuk menjawab lebih details mengenai pemberitahuan di dalam Surat Siaran KPM Bil.3 seperti dibawah ini.

wajib

Jadi dah jelaskan? Ya, memang di dalam Surat Siaran tersebut ada menyatakan perlu buat RPH ringkas, tetapi ianya bukanlah untuk susahkan guru dan yang penting proses pembelajaran yang dilakukan guru juga sebenarnya mudah sahaja. Ianya tidak wajib sehingga menyusahkan guru, ibubapa murid, dan murid. INGAT!

 

Dapatkan “Contoh RPH Ringkas PKP” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Download Contoh RPH Semasa PKP yang disediakan oleh Cikgu Malek ini.

Terima kasih Cikgu Malek atas inisiatif perkongsian contoh catatan ringkas RPH ini. Semoga terus maju jaya hendaknya.

Penutup

Sekian. Semoga perkongsian ini iaitu Contoh RPH Ringkas PKP memberikan informasi terkini kepada anda semua khususnya kepada warga pendidik dan murid-murid serta ibu bapa. Jom sertai kami di t.me/sistemguruonline bagi mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini lagi terbaik dari semasa ke semasa.