Video BM Tahun 1 Unit 13 : Budaya Kita

child 1073638 1280

Video BM Tahun 1 Unit 13 : Budaya Kita

Perkongsian kali ini adalah melibatkan mata pelajaran Bahasa Melayu tahun 1 unit 13 Budaya Kita. Bahan pembelajaran ini dibina oleh rakan guru berdasarkan standard kandungan dan standard pembelajaran yang terdapat dalam buku teks Bahasa Melayu KSSR Semakan.

Bagi yang mempunyai akses internet terhad, guru boleh meminta pelajar untuk melaksanakan aktiviti pembelajaran menggunakan buku teks, buku kerja, buku ulangkaji dan buku aktiviti tanpa perlu keluar dari rumah bagi memastikan tiada pelajar yang ketinggalan dalam pembelajaran.

Kuiz ini memerlukan anda meletakkan emel anda, sebolehnya  gunakan emel guru supaya Salinan jawapan dapat dihantar kepada guru untuk disemak dan guru boleh menyemak serta menghantar screenshot pembetulan dan pengukuhan kepada murid dan pelajar.

Dapatkan “Video BM Tahun 1 Unit 13 : Budaya Kita” disini


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Link video disini : Video

 

Pelantar pembelajaran yang disediakan oleh KPM ialah MOE-DL dan boleh diakses melalui laman sesawang http://moe-dl.edu.my. Pelantar ini menyediakan pautan kepada Google Classroom dan Microsoft Teams untuk tujuan pdp, buku teks digital, video pdp dan pautan aplikasi yang membantu pdp seperti Edpuzzle, Quizizz dan Kahoot.

Bahan bantu mengajar seperti ini sangat mudah dan menarik untuk pelajar dan guru, ia bukan sahaja boleh menambah pengetahuan bahkan ia juga mampu meransang minda.

Diharapkan bahan pembelajaran ini dapat membantu dan memberi manfaat kepada anda semua.