Ujian Simulasi Bahasa Melayu PT3 + Skema Jawapan

Sertai Study Group SPM 2020

PREMIUM Hanya guru SPM dan Calon SPM 2020 sahaja dibenarkan join. ♥ Para guru SPM boleh berkongsi bahan, link, buah fikiran, video pengajaran, etc.

Ujian Simulasi Bahasa Melayu PT3 + Skema Jawapan

Kali ini kami kongsikan Soalan Ujian Simulasi Bahasa Melayu PT3.  Lembaran kerja ini dilengkapi dengan pilihan jawapan. Pelajar dikehendaki muat turun lembaran kerja berbentuk PDF file.

Lembaran kerja ini juga turut dilampirkan bersama dengan lampiran jawapan untuk kemudahan guru menyemak hasil kerja pelajar.

Pelajar tingkatan 1 hingga 3 amat digalakkan untuk muat turun soalan ini sebagai latih tubi. Lembaran kerja ini mengandungi bahagian A, B, dan C dengan soalan pelbagai bentuk untuk mempertingkatkan lagi pemahaman pelajar dalam subjek Bahasa Melayu.

Dapatkan “Ujian Simulasi Bahasa Melayu PT3 + Skema Jawapan” disini


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Link Download disini : Ujian Simulasi Bahasa Melayu , Skema Jawapan

 

 

Bahan bantu mengajar seperti ini sangat mudah dan menarik untuk pelajar dan guru, ia bukan sahaja boleh menambah pengetahuan bahkan ia juga mampu meransang minda.

Diharapkan bahan pembelajaran ini dapat membantu dan memberi manfaat kepada anda semua.

 

Dapatkan Soalan Ramalan UPSR PT3 SPM 2020 + Latihan Musim PKP Covid-19(Premium Items)

.rt-wpls .single-logo a { color: #000000; font-weight: bold; } .rt-wpls .slick-prev, .rt-wpls .slick-next { width: 40px; height: 40px;}' ); ?>