Pembelajaran Online Soalan Bahagian A Bahasa Melayu Penulisan UPSR Set 5

Pembelajaran Online Soalan Bahagian A Bahasa Melayu Penulisan UPSR Set 5

Bahan disediakan oleh rakan guru yang mengajar Bahasa Melayu Penulisan UPSR. Bagi bahagian A ini, masa yang diperuntukkan adalah 15 minit. Murid perlu membina ayat berdasarkan gambar yang diberikan. Markah bagi bahagian ini adalah 10 markah.

Bagi yang mempunyai akses internet terhad, guru boleh meminta murid melaksanakan aktiviti pembelajaran menggunakan buku teks, buku kerja, buku ulangkaji dan buku aktiviti tanpa keluar dari rumah dan memastikan tiada murid yang ketinggalan dalam pembelajaran.

Pelantar pembelajaran yang disediakan oleh KPM ialah MOE-DL dan boleh diakses melalui http://moe-dl.edu.my. Pelantar ini menyediakan pautan kepada Google Classroom dan Microsoft Teams untuk tujuan pdp, buku teks digital, video pdp dan pautan aplikasi yang membantu pdp seperti Edpuzzle, Quizizz dan Kahoot.

Set soalan ini merupakan soalan aras UPSR terkini. Amat sesuai untuk murid jawab soalan ini. Skrip jawapan akan dihantar ke emel cikgu yang mengajar. Jadi, boleh berbincang dengan guru selepas cuti.

Paling penting masukkan emel guru dengan betul untuk semakan oleh guru selepas cuti nanti. Jangan lupa, para guru boleh buat catatan ringkas RPH untuk pembelajaran ini bersama murid-murid ya. Jika tak tahu caranya, boleh dapatkan template catatan RPH semasa PKP ini.

Semoga bermanfaat kepada guru dan pelajar/murid.

Jangan lupa share kepada kawan2 ya pada group whasapp dan telegram. Klik sahaja button share tersebut. Sama-sama bantu membantu antara satu sama lain.

Dapatkan Soalan Online Bahagian A Bahasa Melayu Penulisan UPSR Set 5 disini

Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila klik link yang telah disediakan.