Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Kuiz Online Bahasa Arab Tahun 2

kuiz online tahun 2

Kuiz Online Bahasa Arab Tahun 2 ini disediakan oleh pihak KPM melalui tapak pembelajaran maya KPM yang memberikan pautan kepada Google Classroom dan Microsoft Teams.

Kepada mereka yang mempunyai masalah akses internet, guru boleh meminta murid untuk melakukan aktiviti pembelajaran menggunakan buku teks, buku kerja, buku ulangkaji dan buku aktiviti tanpa keluar dari rumah dan memastikan tiada murid yang ketinggalan dalam pembelajaran.

Pelantar pembelajaran yang disediakan oleh KPM ialah MOE-DL dan boleh diakses melalui http://moe-dl.edu.my. Pelantar ini menyediakan pautan kepada Google Classroom dan Microsoft Teams untuk tujuan pdp, buku teks digital, video pdp dan pautan aplikasi yang membantu pdp seperti Edpuzzle, Quizizz dan Kahoot.

Kepada para guru pula, anda semua boleh lakukan catatan RPH ringkas. Jika tidak mempunyai rujukan, anda boleh dapatkan contoh catatan RPH ini.

Semoga bermanfaat kepada guru dan pelajar/murid.

Jangan lupa share kepada kawan2 ya pada group whasapp dan telegram. Klik sahaja button share tersebut. Sama-sama bantu membantu antara satu sama lain.

Dapatkan “Kuiz Online Bahasa Arab Tahun 2” disini


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila tekan link yang telah disediakan.

Kemudian anda akan di bawa ke kuiz online tersebut. Jawab dengan tenang dan biarkan soalan loading sehingga habis.

Semoga Bermanfaat

Sila kongsikan kepada rakan yang lain Kuiz Online Bahasa Arab Tahun 2 ini.

Anda Mungkin Meminati