Koleksi Ujian Online Pertengahan Tahun 4 KSSR (Matematik Kertas 1)

math 1547018 1280

Koleksi Ujian Online Pertengahan Tahun 4 KSSR

Perkongsian kali ini adalah melibatkan Ujian Online Pertengahan Tahun 4 KSSR pelbagai subjek. Ujian online ini dibina berdasarkan KSSR. Murid boleh menjawab soalan ini sama ada secara menggunakan computer ataupun telefon. Soalan berdasarkan format UPSR terkini bagi mata pelajaran UPSR dan bagi mata pelajaran objektif dan subjektif.

Bagi yang mempunyai akses internet terhad, guru boleh meminta pelajar untuk melaksanakan aktiviti pembelajaran menggunakan buku teks, buku kerja, buku ulangkaji dan buku aktiviti tanpa perlu keluar dari rumah bagi memastikan tiada pelajar yang ketinggalan dalam pembelajaran.

Kuiz ini memerlukan anda meletakkan emel anda, sebolehnya  gunakan emel guru supaya Salinan jawapan dapat dihantar kepada guru untuk disemak dan guru boleh menyemak serta menghantar screenshot pembetulan dan pengukuhan kepada murid dan pelajar.

Dapatkan “Koleksi Ujian Online Pertengahan Tahun 4 KSSR” disini


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Link Download disini : Matematik Kertas 1

 

 

Pelantar pembelajaran yang disediakan oleh KPM ialah MOE-DL dan boleh diakses melalui laman sesawang http://moe-dl.edu.my. Pelantar ini menyediakan pautan kepada Google Classroom dan Microsoft Teams untuk tujuan pdp, buku teks digital, video pdp dan pautan aplikasi yang membantu pdp seperti Edpuzzle, Quizizz dan Kahoot.

Bahan bantu mengajar seperti ini sangat mudah dan menarik untuk pelajar dan guru, ia bukan sahaja boleh menambah pengetahuan bahkan ia juga mampu meransang minda.

Diharapkan bahan pembelajaran ini dapat membantu dan memberi manfaat kepada anda semua.