Koleksi Latihan Tatabahasa Bahasa Melayu Set 1-4

kids 1093758 1280

Koleksi Latihan Tatabahasa Bahasa Melayu.

Perkongsian kali ini adalah melibatkan mata pelajaran Bahasa Meakyu iaitu tatabahasa. Latihan ini sesuai untuk murid sekolah rendah tahun 1 hingga tahun 6 dan juga pelajar sekolah menengah iaitu tingkatan 1 hingga tingkatan 5.

Kuiz ini memerlukan anda meletakkan emel anda, sebolehnya  gunakan emel guru supaya Salinan jawapan dapat dihantar kepada guru untuk disemak dan guru boleh menyemak serta menghantar screenshot pembetulan dan pengukuhan kepada murid dan pelajar. Terdapat beberapa kuiz tatabahasa ini yang mengandungi jawapan dan skor. Tetapi adalah lebih baik jika murid dan pelajar merujuk kepada guru atau buku rujukan untuk pengesahan dan kepastian lebih lanjut.

Bagi yang mempunyai akses internet terhad, guru boleh meminta pelajar untuk melaksanakan aktiviti pembelajaran menggunakan buku teks, buku kerja, buku ulangkaji dan buku aktiviti tanpa perlu keluar dari rumah bagi memastikan tiada pelajar yang ketinggalan dalam pembelajaran.

Dapatkan “Koleksi Latihan Tatabahasa Bahasa Melayu” disini


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Link Download disini : set 1 , set 2 , set 3 , set 4

 

 

Pelantar pembelajaran yang disediakan oleh KPM ialah MOE-DL dan boleh diakses melalui laman sesawang http://moe-dl.edu.my. Pelantar ini menyediakan pautan kepada Google Classroom dan Microsoft Teams untuk tujuan pdp, buku teks digital, video pdp dan pautan aplikasi yang membantu pdp seperti Edpuzzle, Quizizz dan Kahoot.

Bahan bantu mengajar seperti ini sangat mudah dan menarik untuk pelajar dan guru, ia bukan sahaja boleh menambah pengetahuan bahkan ia juga mampu meransang minda.

Bahan ini mengandungi 19 set latihan tatabahasa untuk pelajar.

Diharapkan bahan pembelajaran Koleksi Latihan Tatabahasa Bahasa Melayu ini dapat membantu dan memberi manfaat kepada anda semua.