Perbuatan Khinat Melampau, Gelongsor Kanak2 Diletakkan Bilah Pisau Lipat

WTFPerbuatan Khinat Melampau, Gelongsor Kanak2 Diletakkan Bilah Pisau Lipat
WTFPerbuatan Khinat Melampau, Gelongsor Kanak2 Diletakkan Bilah Pisau Lipat

Semakin hari, dunia ini dilihat semakin menyiksakan. Kadang kala, pelbagai kes dan kejadian yang terjadi dilakukan atas niat suka-suka dan sememangnya disengajakan. Tambah membimbangkan, perlakuan kejam ini bukan sahaja terjadi kepada orang dewasa, malah kanak-kanak turut menjadi mangsa.

Perangai apa macam ni?

Menurut perkongsian salah seorang pengguna Twitter, terdapat satu perbuatan yang disifatkan tidak berhati perut, telah digeruni oleh anak-anak kecil. Dilaporkan, ada individu yang tidak berhati perut telah meletakkan bilih pisau pelipat dicelah-celah gelongsor permainan kanak-kanak.

Beberapa keping gambar juga turut dikongsikan untuk mengelakkan sebarang kemungkinan berlaku di tempat lain pula. Perkara ini sudah semestinya akan mendatangkan kecederaan kepada kanak-kanak yang bermain di situ.

Yang buat ni mesti sakit kan?

Malah, orang ramai menyifatkan perbuatan ini pasti dilakukan oleh individu yang mempunyai masalah mental. Malah ada juga yang berpendapat, ini adalah salah satu cara untuk menyebarkan virus HIV kepada orang lain dengan cara yang halus.

Kalau kena macam ni, baik pergi check-up

Semakin hari, dunia ini dilihat semakin menyiksakan. Kadang kala, pelbagai kes dan kejadian yang terjadi dilakukan atas niat suka-suka dan sememangnya disengajakan. Tambah membimbangkan, perlakuan kejam ini bukan sahaja terjadi kepada orang dewasa, malah kanak-kanak turut menjadi mangsa.

Perangai apa macam ni?

Menurut perkongsian salah seorang pengguna Twitter, terdapat satu perbuatan yang disifatkan tidak berhati perut, telah digeruni oleh anak-anak kecil. Dilaporkan, ada individu yang tidak berhati perut telah meletakkan bilih pisau pelipat dicelah-celah gelongsor permainan kanak-kanak.

Beberapa keping gambar juga turut dikongsikan untuk mengelakkan sebarang kemungkinan berlaku di tempat lain pula. Perkara ini sudah semestinya akan mendatangkan kecederaan kepada kanak-kanak yang bermain di situ.

Yang buat ni mesti sakit kan?

Malah, orang ramai menyifatkan perbuatan ini pasti dilakukan oleh individu yang mempunyai masalah mental. Malah ada juga yang berpendapat, ini adalah salah satu cara untuk menyebarkan virus HIV kepada orang lain dengan cara yang halus.

Kalau kena macam ni, baik pergi check-up

Dengan budak2 pun nak naya ke?

Kesian kat budak2 yang jadi mangsa ni

Haraplah pisau tu bersih, takde virus…

Tak takut dosa ke?

Semakin hari, dunia ini dilihat semakin menyiksakan. Kadang kala, pelbagai kes dan kejadian yang terjadi dilakukan atas niat suka-suka dan sememangnya disengajakan. Tambah membimbangkan, perlakuan kejam ini bukan sahaja terjadi kepada orang dewasa, malah kanak-kanak turut menjadi mangsa.

Perangai apa macam ni?

Menurut perkongsian salah seorang pengguna Twitter, terdapat satu perbuatan yang disifatkan tidak berhati perut, telah digeruni oleh anak-anak kecil. Dilaporkan, ada individu yang tidak berhati perut telah meletakkan bilih pisau pelipat dicelah-celah gelongsor permainan kanak-kanak.

Beberapa keping gambar juga turut dikongsikan untuk mengelakkan sebarang kemungkinan berlaku di tempat lain pula. Perkara ini sudah semestinya akan mendatangkan kecederaan kepada kanak-kanak yang bermain di situ.

Yang buat ni mesti sakit kan?

Malah, orang ramai menyifatkan perbuatan ini pasti dilakukan oleh individu yang mempunyai masalah mental. Malah ada juga yang berpendapat, ini adalah salah satu cara untuk menyebarkan virus HIV kepada orang lain dengan cara yang halus.

Kalau kena macam ni, baik pergi check-up

Dengan budak2 pun nak naya ke?

Kesian kat budak2 yang jadi mangsa ni

Haraplah pisau tu bersih, takde virus…

Tak takut dosa ke?

Diharapkan ibu bapa dapat memantau pergerakan dan persekitaran anak-anak untuk mengelakkan sebarang isu keselamatan terjadi kepada mereka.

Sumber: Borak daily dan Twitter.