Tawaran Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) dan Cuti Belajar Bergaji Penuh (CBBP) bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) Tahun 2020

 

Tawaran Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) dan Cuti Belajar Bergaji Penuh (CBBP) bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) Tahun 2020 ini merupakan hebahan terkini daripada Bahagian Tajaan Pendidikan, Kementerian Pendidikan Malaysia bertarikh 10 Januari 2020.

Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Pendidikan Malaysia akan membuka permohonan bagi Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) dan Cuti Belajar Bergaji Penuh (CBBP) bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan.

Berikut dikongsikan carta proses permohonan sokongan dan perakuan bagi PPP di bawah program CBBP:

photo 2020 01 10 11 34 25

Untuk maklumat lanjut, sila KLIK DI SINI.

MOHON PERHATIAN

Setakat ini, hanya maklumat yang terdapat dalam artikel ini sahaja yang telah diumumkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia secara rasmi berkaitan HLP dan CBBP bagi tahun ini. Sekiranya terdapat sebarang maklumat yang dikemas kini berkaitan perkara ini, admin akan maklumkan dari semasa ke semasa. Sekian, terima kasih.

Penutup

Sekian, semoga perkongsian pada kali ini iaitu Tawaran Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) dan Cuti Belajar Bergaji Penuh (CBBP) bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) Tahun 2020 memberikan informasi terkini kepada anda semua dan semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahkan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.