Lebih 60 Aplikasi Yang Hebat Untuk di Integrasikan Dengan Google Classroom

Lebih 60 Aplikasi Yang Hebat Untuk di Integrasikan Dengan Google Classroom

Lebih 60 Aplikasi Yang Hebat Untuk di Integrasikan Dengan Google Classroom ini merupakan 1 tambah nilai berguna buat para guru yang menguruskan google classroom di sekolah. Bahkan, ia sebenarnya bagus dan sesuai di gunakan oleh semua guru di sekolah!

Seperti yang kita tahu, pada 1 Julai 2019 Google Classroom secara rasminya telah menggantikan Frog VLE di semua sekolah. Ini bermakna para guru dan murid perlu beralih dari penggunaan VLE from kepada Google Classroom.

Untuk menggunakan aplikasi dengan Google Classroom,

 1. Buat akaun pada aplikasi atau laman web.
 2. Cari atau buat aktiviti atau sumber dalam aplikasi atau tapak web.
 3. Gunakan pilihan “Kongsi ke Bilik Darjah” dalam aplikasi yang dipilih. (Kali pertama anda menggunakan sambungan anda perlu memberi kebenaran untuk menyambungkan akaun anda.)
 4. Sambungan ini akan membolehkan anda melakukan perkara-perkara seperti membuat kuiz dan memberikannya kepada salah satu kelas anda di Bilik Darjah Google.

webwidget blogLATEST

Senarai 62 Apps Google Classroom

1. Actively Learn

Belajar secara aktif berfungsi dengan lancar dengan Bilik Darjah Google. Guru boleh dengan mudah menyegerakkan Kelas-kelas bilik darjah untuk belajar secara aktif dan menyegerakkan tugas-tugas Belajar secara aktif dan gred ke Bilik Darjah Google.

2. Additio App

Additio App adalah suite produktiviti untuk guru untuk tetap teratur dan cekap menghubungi pelajar dan keluarga. Ia menawarkan banyak alat berguna, seperti buku panduan yang kuat dan perancang pengajaran yang teguh.

3. Aeries

Guru boleh menghubungkan atau membuat kelas Kelas baru berdasarkan kelas Aeries mereka, dan skor import ke dalam buku gred Aeries.

4. Aladdin

Dengan integrasi ini, kelas Kelas boleh dibuat secara automatik berdasarkan kelas di Aladdin. Tugasan dan gred juga boleh diselaraskan antara Aladdin dan Kelas.

5. Alma

Alma adalah Sistem Maklumat Pelajar yang pertama untuk mengintegrasikan secara langsung dengan Bilik Darjah Google. Dengan integrasi ini, guru boleh menyegerakkan tugasan dan gred, dan pasukan teknologi boleh membuat dan mengurus kelas Kelas Google di seluruh sekolah dan daerah mereka.

6. American Museum of Natural History

Program pendidikan dan sumber daya K-12 dari Muzium Sejarah Alam Amerika. Gunakan butang Share to Classroom untuk berkongsi artikel, kurikulum, dan sumber yang berkaitan.

7. AristotleInsight::K12

Memperkasakan pelajar untuk menjadi warga digital yang bijak, selamat dengan pengurusan bilik darjah, penapisan kandungan, dan penyelesaian pelaporan ini.

8. BookWidgets

BookWidgets menyediakan templat untuk latihan interaktif. Guru boleh memilih antara lebih daripada 40 widget atau templat yang berbeza untuk melibatkan pelajar.

9. BrainPOP

Dengan BrainPOP, guru boleh mengimport kelas mereka secara langsung dari Google Classroom ke My BrainPOP. Akaun pelajar SSO siap dibuat secara automatik apabila guru mengimport kelas, membolehkan pelajar masuk ke BrainPOP melalui menu pelancar Google.

10. Buncee

Alat ciptaan dan persembahan untuk pelajar dan pendidik untuk mencipta kandungan kelas interaktif, membolehkan pelajar semua peringkat umur untuk menggambarkan konsep dan berkomunikasi secara kreatif. Cukup buat tugasan, nota, peringatan kelas, aktiviti, atau projek anda, dan bagikan kepada pelajar di Bilik Darjah Google anda.

11. cK-12

Yayasan CK-12 menyediakan perpustakaan buku teks, video, latihan, flashcards dan aplikasi dunia dalam talian percuma untuk lebih daripada 5000 konsep dari aritmetik ke sejarah.

12. Classcraft

Dengan penyepaduan Classcraft, guru boleh menarik senarai dari Google Classroom dan akaun peruntukan dalam satu klik sahaja. Guru boleh memberi mata pelajar dalam permainan untuk bertukar tugas tepat pada waktunya dan menukar keputusan Kelas mereka ke dalam mata permainan.

13. CodeHS

CodeHS adalah platform yang komprehensif untuk membantu sekolah mengajar sains komputer. Kami menyediakan kurikulum berasaskan web, alat dan sumber guru, dan pembangunan profesional.

14. Curiosity.com

Matlamat kami adalah untuk menyalakan rasa ingin tahu dan memberi inspirasi kepada orang untuk belajar. Setiap hari, kami membuat dan mengkaji topik yang menarik untuk berjuta-juta pelajar sepanjang hayat di seluruh dunia.

15. Discovery Education

Pendidikan Discovery menyalakan rasa ingin tahu pelajar dan memberi inspirasi kepada para pendidik untuk menghidupkan semula pembelajaran dengan kandungan digital digital dan pembangunan profesional yang memenangi anugerah.

16. Dogo News

DOGO Media adalah rangkaian dalam talian yang utama yang memperkasakan anak-anak untuk melibatkan diri dengan media digital dalam persekitaran yang menyeronokkan, selamat dan sosial. Digunakan oleh berjuta-juta pelajar dan guru dari seluruh dunia, laman web kami dengan cepat berkembang menjadi komuniti anak-anak dan pendidik yang terlibat secara positif dengan acara, buku dan filem semasa.

17. DuoLingo

Ramai guru dan bahkan seluruh kerajaan di seluruh dunia sudah melihat Duolingo sebagai teman pembelajaran yang sempurna untuk bilik darjah bahasa mereka. Pelajaran Duolingo memberikan setiap maklum balas dan amalan peribadi pelajar, menyediakan mereka untuk mendapatkan yang terbaik daripada arahan bilik darjah.

18. Edcite

Guru boleh mengimport rosters kelas mereka dari Google Classroom ke Edcite, dan kemudian menghantar tugasan Edcite kepada pelajar mereka di Bilik Darjah. Apabila pelajar mengakses tugasan ini, mereka secara automatik dilog masuk ke akaun Edcite mereka menggunakan log masuk tunggal.

19. EdPuzzle

Buat mana-mana video pelajaran anda. Pilih video, tambah sentuhan ajaib dan lacak pemahaman pelajar anda. Dengan integrasi EDpuzzle, guru secara automatik boleh mengimport semua kursus Kursus dan pelajar pada waktu mendaftar.

20. Edulastic

Menyegerakkan dengan Google Classroom mencipta rosters kelas dalam Edulastic dan membuat mereka sentiasa terkini. Guru kemudiannya boleh berkongsi penilaian Edulastic tepat dalam suapan Bilik Kelas pelajar, membolehkan mereka mengakses tugas tanpa memasukkan kata laluan lain atau menavigasi ke laman Edulastic.

21. Engage NY

Tentukan masalah EngageNY di Bilik Darjah. Pelajar menerima maklum balas segera mengenai kerja mereka, dengan banyak percubaan jika perlu, sementara guru-guru boleh mengakses data yang boleh diambil tindakan dengan mudah untuk mengemukakan ulasan dan pengajaran dalam kelas mereka.

22. Explain Everything

erima kasih kepada integrasi Kelas Google ini, guru dan pentadbir dengan lancar boleh mengurus lesen melalui Jelaskan Segala Temui.

23. Flat

Guru boleh membuat notasi muzik dan tugasan komposisi di Bilik Darjah Google menggunakan Pendidikan Flat, perisian notasi muzik dalam talian. Guru boleh menyegerakkan kelas-kelas bilik darjah yang sedia ada dan merekabentuk aktiviti muzik baru yang boleh diakses oleh pelajar dari Bilik Darjah.

24. Flipgrid

Flipgrid adalah laman web yang membolehkan guru membuat “grid” soalan gaya perbincangan ringkas yang pelajar bertindak balas melalui video yang dirakam. Setiap grid secara berkesan papan mesej di mana guru boleh menimbulkan persoalan dan pelajar mereka boleh menyiarkan tindak balas video 90 saat yang muncul dalam paparan “grid” berjubin. Kongsi pautan dengan mudah ke Flipgrids dan tambahkannya ke tugasan di Bilik Darjah Google.

25. Fluency Tutor for Google

Tutor Kecergasan adalah aplikasi berasaskan web yang menyediakan alat untuk membolehkan pelajar mengamalkan membaca dengan lantang dan mencatatkan petikan yang diberikan sebelum ini yang dipanggil “penilaian” atau ujian. Mudah berikan laluan bacaan sebagai tugasan dalam Bilik Darjah Google.

26. Gale Cengage Learning

Sumber penyelidikan Gale termasuk pangkalan data dalam talian yang unik, sumber utama perpustakaan, arkib digital akhbar, eBook, kursus dan buku cetak besar.

27. GeoGebra

Bahan kurikulum K-12 + GeoGebra boleh dimasukkan ke dalam Google Classroom sebagai tugas dengan hanya beberapa klik. Lebih 700,000 bahan (ditambah lebih banyak ditambah setiap hari!) Tersedia untuk memenuhi keperluan STEM pelajar dan guru.

28. GoGuardian

Guru GoGuardi membolehkan guru mencerminkan bilik darjah yang mereka sediakan di Bilik Darjah, menyegerakkan pendaftaran pelajar, kelas kelas, dan subjek di seluruh platform. Pelajar dan guru boleh mendapat manfaat lebih daripada Chromebook mereka dengan persediaan dan penggunaan yang diselaraskan.

29. Google Cast for Education

Google Cast for Education adalah aplikasi Chrome percuma yang membolehkan para pelajar dan guru berkongsi skrin mereka secara wayarles dari mana saja di dalam kelas. Cast for Education mempunyai kawalan terbina dalam untuk guru dan dengan lancar membolehkan mereka dengan mudah menambah pelajar dari Bilik Darjah.

30. Insert Learning

InsertLearning adalah sambungan Chrome yang membolehkan anda menukar laman web ke dalam pelajaran interaktif. Anda boleh menambah nota melekit, pautan, video, soalan perbincangan, banyak soalan pilihan dan banyak lagi! Kemudian dengan mudah berkongsi pelajaran anda dengan pelajar di Bilik Darjah Google.

31. Kami

Dengan integrasi Kami, para guru dapat mengedarkan tugasan, lembaran kerja, dan sumber kurikulum dalam format PDF untuk pelajar selesai dan mudah masuk.

32. Khan Academy

Khan Academy menyokong guru dengan alat pembelajaran peribadi yang diperhalusi dan pemahaman yang didorong data – semua secara percuma. Sekarang, para guru boleh mengimport sandaran Kelas Google mereka ke Khan Academy dan langsung menyerahkan kandungan Khan Academy kepada pelajar mereka melalui Bilik Darjah.

33. LearnZillion

LearnZillion adalah laman web yang menyediakan guru dengan pustaka pelajaran matematik interaktif dan bahasa pelajaran, video, kuiz, dan tugasan untuk pelajar. LearnZillion menjejaki kemajuan dan pencapaian pelajar pada pelajaran dan kuiz dan melaporkan hasilnya ke papan pemuka guru untuk penilaian.

34. Little SIS for Classroom

Little SIS untuk Bilik Darjah secara automatik mencipta kelas Kelas Google dan kelas-kelas kelas auto-syncs dari eksport maklumat pelajar, menjadikan sekolah lebih mudah untuk mengadopsi dan mengekalkan Google Classroom pada skala.

35. Listenwise

Listenwise adalah platform kemahiran mendengar pemenang anugerah. Kami memanfaatkan kuasa untuk mendengar melek huruf dan pembelajaran di semua pelajar. Koleksi podcast dan radio awam kami terus mengajar berhubung dengan dunia sebenar dan membina kemahiran mendengar pelajar pada masa yang sama.

36. LucidPress

Lucidpress adalah aplikasi drag dan drop penerbitan berasaskan web, membolehkan sesiapa sahaja untuk membuat kandungan yang menakjubkan untuk cetak dan digital.

37. Makers Empire 3D

Makers Empire 3D direka untuk membantu guru K-8 mengintegrasikan reka bentuk 3D dan mencetak ke dalam amalan pengajaran mereka dengan berkesan dan cekap.

38. Math Games

Integrasi ini menyegerakkan Kelas dengan MathGames.com, sumber untuk permainan matematik dan amalan kemahiran dalam talian. Guru boleh membuat dan menyegerakkan tugasan matematik secara automatik di Bilik Darjah dan menjejaki kemajuan pelajar.

39. Nearpod

Nearpod adalah persembahan interaktif dan alat penilaian yang boleh digunakan untuk kesan luar biasa di dalam kelas. Konsep apl mudah. Seorang guru boleh membuat persembahan yang boleh mengandungi Kuiz, Undian, Video, Imej, Lukisan-Papan, Kandungan Web dan sebagainya.

40. Newsela

Dengan integrasi Bilik Darjah Google, guru yang menggunakan Newsela boleh mendaftar, mengimpikan bilik darjah, dan berkongsi tugas langsung dengan Google Classroom. Ini menjadikannya lebih cepat dan lebih mudah bagi guru untuk memulakan menggunakan Newsela.

41. OpenEd.com

Guru boleh menetapkan penilaian, video, permainan, dan simulasi OpenEd dengan satu klik, dan tugas selesai akan ditandakan “dilakukan” secara automatik. OpenEd juga menyediakan senarai daftar masuk dan tunggal, jadi semua kelas dan pelajar akan diselaraskan dengan lancar.

42. Padlet

Padlet adalah papan “buletin” maya dalam talian, di mana pelajar dan guru boleh bekerjasama, mencerminkan, berkongsi pautan dan gambar, dan banyak lagi. (Kongsi ke Bilik Darjah yang terdapat dalam versi Padlet Backpack).)

43. PBS Learning Media

PBS LearningMedia ™ adalah destinasi anda untuk akses langsung kepada beribu-ribu sumber digital yang disediakan oleh kurikulum, yang disediakan oleh kelas. PBS LearningMedia membina kekuatan media awam dan direka untuk meningkatkan keberkesanan guru dan pencapaian pelajar. Sumber adalah sejajar dengan standard Teras dan piawaian kebangsaan dan termasuk video dan interaksi, serta audio, dokumen, dan rancangan pelajaran yang mendalam. Anda boleh menyemak imbas mengikut piawaian, tahap gred, kawasan subjek, dan koleksi khas. Anda juga boleh berkongsi dan berkongsi sumber dengan kelas dan rakan sekerja anda. Paling penting, perkhidmatan asas PBS LearningMedia adalah percuma untuk pendidik PreK-12.

44. Pear Deck

Dengan Pear Deck dan Bilik Darjah Google, mudah untuk guru menyambungkan semua peranti di bilik bersama dalam pelajaran interaktif. Tidak perlu kod atau URL yang membawa pelajar terlalu lama untuk menaip!

45. Plagiarism Check

Alat pengesanan persamaan yang canggih yang membantu kedua-dua guru dan pelajar mengautomasikan proses penilaian penulisan. Ia menangkap sinonim, penyusunan semula kata dan penggantian perkataan.

46. Quizizz

Penyepaduan ini menjadikannya lancar untuk guru memberikan permainan Quizizz ke kelas mereka. Pelajar boleh menyertai permainan Quizizz dengan satu klik dan semua data prestasi mereka dihantar kembali ke Bilik Darjah.

47. Quizlet

Quizlet membuat alat pembelajaran mudah yang membolehkan anda mengkaji sesuatu. Mula belajar hari ini dengan flashcards, permainan dan alat pembelajaran – semua secara percuma.

48. Read&Write for Google Chrome

Hebat intuitif dan mudah digunakan, Baca & Tulis untuk Google Chrome ™ menyediakan sokongan peribadi untuk membuat dokumen, halaman web dan jenis fail biasa dalam Google Drive (termasuk: Dokumen Google, PDF, ePub & Kes) lebih mudah diakses. Ia direka untuk membantu semua orang terlibat dengan kandungan digital dengan cara yang sesuai dengan kebolehan dan gaya pembelajarannya.

49. SalamanderSoft

SalamanderSoft Active Directory secara automatik akan mencipta dan mengekalkan kelas Kelas Google secara langsung dari sistem pengurusan anda, termasuk jadual kalendar dan penjaga.

50. Science Buddies

Rakan Sains yang memenangi anugerah, bukan keuntungan memberi kuasa kepada pelajar, ibu bapa, dan guru K-12 untuk dengan cepat dan mudah mencari idea projek percuma dan membantu dalam semua bidang sains dari fizik untuk sains makanan dan muzik ke mikrobiologi.

51. School Runner

Schoolrunner adalah alat untuk analisis data yang menyatukan pandangan akademik dan budaya dalam satu sistem intuitif. Dengan integrasi ini, guru boleh memuatkan gred pelajar dari Bilik Darjah terus ke dalam gred sekolah Schoolrunner.

52. Share to Classroom Chrome Extension

Dengan sambungan Share to Classroom Chrome, guru dan pelajar menggunakan penyemak imbas Chrome boleh berkongsi halaman web dengan satu sama lain. Di samping berkongsi ke pelayar pelajar, guru juga boleh melampirkan halaman web ke pos Kelas.

53. Soundtrap for Education

Buat muzik, podcast, latihan bahasa dan banyak lagi dalam Soundtrap. Dengan integrasi Bilik Kelas Google, guru boleh menjemput pelajar, mengikuti kemajuan mereka dan membuat tugasan.

54. Sycamore School

Sycamore menyegerakkan senarai kelas, tugasan, lampiran, dan gred ke dalam buku gred Sycamore untuk menghasilkan laporan untuk guru.

55. TES Teach

Buat pembelajaran yang menyeronokkan dengan Tes Teach dengan Blendspace, guru alat edtech percuma dan mudah suka untuk pelajaran, projek, persembahan, dan banyak lagi. Tiada perancangan diperlukan.

56. Tynker

Integrasi Google Classroom Tynker memperkemas proses mengimport pelajar ke Tynker, memberikan pelajaran Tynker, dan melihat gred.

57. Versal

Campurkan kuliah kelas dengan tugasan interaktif, membuat pembelajaran jarak jauh lebih berkesan, atau gunakan Versal di peringkat pentadbiran untuk orientasi pelajar dan pembangunan profesional.

58. IXL

IXL menyediakan amalan tanpa had di lebih daripada 7000 topik, meliputi matematik, seni bahasa, sains, kajian sosial, dan bahasa Sepanyol. Soalan, penghargaan, dan sijil interaktif menjaga kanak-kanak termotivasi kerana mereka menguasai kemahiran.

59. Unicheck

Tak semestinya adalah pemeriksa plagiarisme untuk Google Classroom. Laporan membandingkan kerja pelajar dengan sumber internet dan pangkalan data dan menyerlahkan persamaan.

60. WeVideo

WeVideo adalah platform pengeditan video yang lengkap dan lengkap serta platform bercerita digital untuk bilik darjah hari ini. Anda boleh berkongsi video anda dengan mudah ke Bilik Darjah Google dengan satu klik butang.

61. Workbench

Pada Workbench, guru menggunakan alat pembelajaran berasaskan projek untuk membuat, menetapkan, dan menjejaki projek. Alat pengaturcaraan berasaskan blok bersepadu menjadikan pengekodan dapat diakses walaupun kepada pengguna kurang berpengalaman.

62. Writable

Written adalah program latihan penulisan berpandu untuk gred 3-12. Dengan beratus-ratus tugas disesuaikan, Writable membantu guru menjimatkan masa pada arahan dan maklum balas. Program ini berfungsi bersebelahan dengan Google Classroom / Docs untuk menulis perancah, menghantar maklum balas, mempercepatkan penggredan, dan memantau pertumbuhan.

Modul Multimedia Dalam PDPC yang Terbaik

Modul ini mempunyai tutorial yang terbaik dan terperinci dalam menyediakan langkah-langkah menggunakan unsur TMK dalam PdPc. Antara kandungan yang terdapat dalam modul ini adalah TUTORIAL LENGKAP bagi kaedah seperti berikut :

 • Teknik “Mirroring”
 • Digital Ink
 • Video Editor – Youtube Editor dan VivaVideo
 • Green Screen
 • Google Classroom
 • Quizziz
 • Formative
 • Plickers
 • EDpuzzle
 • H5P (HTML 5 Packages)
 • Vizia

Download : Modul Multimedia PDPC PAK 21

Silakan share dan semoga bermanfaat. Sertai kami di https://t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa.